Spring til hovedindhold

Udbytteaktier eller ej? Tre tips til at blive klogere

Vi får mange spørgsmål om udbytteaktier, og derfor vil jeg give et par tips med på vejen, som kan forhåbentlig kan hjælpe dig til at få et overblik over udbytteaktier og årets afkast. Udbytte er en måde for virksomheden at dele overskuddet med ejerne, dvs. aktionærerne. Som aktionær kan udbyttet betyde, at man får indtægter uden at behøve sælge sine aktier.

  1. Her er aktierne med det højeste udbytteafkast i 2016

Da renterne for tiden er meget lave, er det blevet meget svært at få en tilfredsstillende rente på indlånskonti eller ved at investere i obligationer. Derfor føler mange, at det er blevet interessant at kigge nærmere på aktier med højt direkte afkast. Det direkte afkast beregnes som udbyttet i forhold til aktiekursen.

Se large cap-selskaberne med højest direkte afkast her

  1. Få overblik over hvornår udbytte udbetales

Det er på selskabets ordinæregeneralforsamling, at der træffes beslutning omudbyttets størrelse. Dusomaktionær har rettil udbytte, hvis du ejeraktier pådagen, hvor generalforsamlingen finder sted. Dagen efter generalforsamlingen (X-dagen) handles aktien uden rettil udbytte ogaktiekursenvil derfor i teorienfalde medsamme beløb somudbytteter.

Her finder du alle de danske selskabers dato for de ordinære generalforsamlinger.

  1. Lær mere om udbytteaktier med podcasten

Vil du vide mere om udbytteaktier, er en nem måde at lytte til afsnittet herunder af podcasten For pengenes skyld (du finder den også i din Podcast-app i smartphonen). Per Hansen og Jacob Andersen kommer godt rundt om emnet og får blandt andet også aflivet et par myter.

 

Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2016-03-04 12:56

Alm. Brand A/S, forslåes der ikke 1,5 kr + 1,5 kr ialt 3 kr?

Gæst
Gæst
2016-03-04 16:24

Lidt tyndbenet. Hvad med at se på udbytte over tid? Udbytte kontra kurs over tid? Udsving i kurs/udbytte? Er det en aktie der ligger roligt kursmæssigt og så bare spytter x% ud hvert år? Eller?

Gæst
Gæst
2016-03-05 15:58

Hvordan får i en udbytte % på 3,57 i FLS.

Gæst
Gæst
2016-03-07 08:45

Er der nogle der har et link til en lignende oversigt for investeringsforeninger?

Gæst
Gæst
2019-11-11 18:13

Links….

Hvis I beholder “gamle” indlæg, så får styr på jeres links.