Spring til hovedindhold

Ugens regnskaber: Vestas, ISS og FLS

Vestas/ISS/FLS er nogle af de større danske selskaber med mange Nordnetinvestorer, som aflægger halvårsregnskaber i denne uge (11/8, 11/8 og 12/8) respektivt. Her er lidt investeringsperspektiv og noget af det som investorerne vil søge at blive bekræftet i eller hellere ser afkræftet:

Kommer nedjusteringen fra Vestas?

Den seneste guidance fra Vestas lyder på en forventning om en 6-8 % EBIT margin og en omsætning på 16-17 mia. EUR. Selv om SiemensGamesa har nedjusteret både efter 1. og 2. kvartal, har Vestas indtil videre fastholdt sine årsforventninger.

Investorerne har de seneste kvartaler været villige til at holde det meget fjernsynede investeringsblik på Vestas. Dårlige økonomiske resultater hos konkurrenter og reelle udfordringer i form af stigende råvareomkostninger og forøgede transportudgifter til trods, har Vestas holdt fast i, at de ville være i stand til at nå årets guidance.

På trods af, at resultaterne så absolut har været på det jævne, har det ikke afsporet investorernes underliggende tro på det langsigtede potentiale, og at Vestas er globalt førende inden for vindenergi. Spørgsmålet er om Vestas kan blive ved med at trodse sektortendenser og om, i givet fald, en bedre end ventet ordreindgang, eventuelt kan være et plaster på såret?

Vestas: Værd at holde øje med:

 • Helårsguidance på omsætning og EBIT margin
 • Ordreindgang
 • Værdi/MW på ordreindgang
 • Vækst og margin særskilt i serviceforretning

ISS: Kan Jacob Aarup-Andersen holde kadancen og løfte de ekstremt lave forventninger?

Det tog Jacob Aarup-Andersen (JAA) lidt mere end 4 måneder at overbevise investorerne om at han nok skal være personen, som kan vende de sidste års store nedtur. ISS er en af årets absolut bedst-performance aktier i C25.

JAA har gjort rent bord:

 • Han har reduceret forventningerne dramatisk og skabt et taknemmeligt udgangspunkt at genskabe ISS ud fra.
 • Han har ikke stillet investorerne noget som helt i udsigt. På kort sigt (2021) er marginudsigterne mistrøstige.
 • JAA har fjernes forventningerne til udbytte i en overskuelig fremtid
 • JAA har i ”mindelighed” opsagt en tabsgivende aftale med forsvaret.

Det er endnu formentlig for tidligt at hæve forventningerne, men JAA er lykkedes totalt med at få forventningerne ned til et niveau, som ISS formentlig selv i et worst case scenarie kan overgå. JAA har fået investorerne over på hans og ISS’ side. Spørgsmålet er om der allerede nu er plads til ikke at hæve forventningerne for 2021, men så at stille investorerne noget lidt bedre i udsigt for 2022?

ISS: Hold øje med:

 • Kan ISS løsne lidt op for de meget lave forventninger for 2022 og tiden derefter?
 • Er der nyt om frasalgsprogram og ambitioner?
 • Er der ændringer i langsigtede forventninger?
 • Kan/vil ISS løfte sløret for hvornår ”udbytteaktien ISS” igen kan blive en udbytteaktie?

FLS: Ikke plads til flere underpræstationer

FLS har over de seneste år massivt underpræsteret. Både i forhold til aktiemarkedet og i forhold til sektorkolleger; primært indenfor mining.

De seneste kvartaler har FLS overrasket positivt med hensyn til det operative Cash flow, som samtidig har hjulpet dem til at reducere gælden. Billedet af en mere asset-light forretning har været anvendt.

FLS annoncerede for uger siden købet af ThyssenKrupp Mining og købet skal delvis finansieres af en kapitaludvidelse på 15-20 % af den nuværende aktiekapital. Der er ikke plads til flere økonomiske svinkeærinder, hvis ikke kapitaludvidelsen skal udvande eksisterende aktionærer

Hvis FLS kan vende udviklingen i TK mining og samtidig både realisere omkostnings- og salgssynergier, er der et betydeligt potentiale i aktien. Investorerne er skeptiske og frygter, at selskabet ikke kan levere resultater blot på niveau med sektorkolleger. Halvårsregnskabet er sandhedens time for FLS

FLS: Hold øje med:

 • EBITA margin
 • Cash flow
 • Udviklingen i gældssituationen
 • Opdatering på TK mining

Anm: Ovenstående er ikke en anbefaling om at købe eller sælge aktier

Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål og er alene udtryk for Per Hansens egne holdninger og vurderinger. Artiklen/blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Per Hansens eventuelle egne dispositioner fremgår ikke af indlægget.

Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse og er ikke tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg.

Du bør altid rådføre dig med egne professionelle rådgivere vedrørende beslutninger om dine investeringer, således at disse afstemmes i forhold til dine konkrete forhold, herunder risikoprofil og økonomiske forhold.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer