Spring til hovedindhold

Vestas shortet II

Det er nu to uger siden jeg shortede Vestas og købte Mingyang, og derved skabte et hedge pair. Jeg har indtil videre et bruttoafkast på 41,6%, og det er derfor fristende at tage gevinsten. Jeg holder dog fast to uger endnu.

Det er nu to uger siden jeg shortede Vestas og købte Mingyang, og derved skabte et hedge pair. Kursudviklingen for de to aktier fremgår af nedenstående grafer (torsdag d. 13. juni 2013 kl. 16:50).

Som det ses, er Vestas faldet 14,4% fra 84,10 DKK til 72,00 DKK, mens Mingyang omvendt er steget 27,2% fra $1,69 til $2,15. Hvis jeg lukkede mine positioner i de nævnte kurser, ville jeg have opnået et bruttoafkast på 41,6% før omkostninger. Jeg har tidligere budgetteret mine samlede omkostninger til ca. 1,7%, så det ser ud til at transaktionen bliver profitabel med en nettogevinst på henved 40%.

Jeg besluttede fra start, at jeg ville give mit hedge pair en måned at løbe på. Idéen med en løbetid på én måned var et kompromis mellem høje omkostninger til at låne Vestas-aktierne (10% p.a.), og en vis løbetid for at give markedet tid til at virke og udjævne tilfældigheder.

Det er fristende at lukke transaktionen før tid, og tage gevinsten. Det har jeg dog ikke tænkt mig at gøre. Planen er  fortsat at lukke positionen efter en måned, dvs. sidst i juni. Jeg synes faktisk heller ikke der er noget fundamentalt argument for at lukke positionen nu. Selvom forskellen er delvis udjævnet, virker Vestas fortsat voldsomt overvurderet med K/I=1,32, mens Mingyang endnu virker voldsomt undervurderet med K/I=0,46.

Ville jeg etablere mit short pair i dag, hvis jeg ikke allerede havde etableret det for to uger siden? Tja, hvorfor ikke! Vestas er jo kommet i nedtrend, og Mingyang er fortsat i optrend. Som sådan forekommer risikoen næsten lavere i dag.

Hvad mener du og mit short pair? Bør jeg tage gevinsten nu, eller bør der være mere at hente?

Disclaimer: Jeg ejer selv aktier i Mingyang Windpower. Jeg ejer ikke aktier i Vestas.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
22 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2013-06-13 17:41

Hej Thorleif, det er en svær en. Jeg ville selv være i tvivl (og føler mig også fristet til at lade en mindre del af mine egne MY gå), men jeg vil nu nok mene, at MY stadig er væsentligt undervurderet, mens Vestas i mine øjne kun er nænsomt overvurderet. Så jeg ville nok hælde til at lukke Vestas (som jo tidligere har vist, at den kan blive overordentligt irrationelt prissat), mens jeg nok ville holde fast i MY. Du har jo penge nok fra CYH men det ville selvfølgelig gøre det svært at opgøre hvor meget du så havde… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2013-06-14 16:38

Hej Casper F, Jeg er stadig positiv på Gazprom. Jeg håber udbyttet bliver hævet til mere end det dobbelte næste år, og jeg gætter på at det kan give aktien medvind i de kommende 12 måneder. Den lave kurs er ikke et problem for mig. Jeg får tværtimod lyst til at øge investeringen, for indtjeningen er jo ikke faldet. Markedet forventer fortsat indtjening omkring 44,9 rubler i 2013. Med en aktuel kurs på 111 rubler er Gazprom prissat svarende til P/E2012=2,2 og P/E2013=2,5. Og Gazprom er vurderet til K/I=0,30 (indre værdi er 365,24 rubler pr. aktie) og aktien giver et… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2013-06-14 18:33

Hei, Lurer også på hva du mener om Sterlite videre.

Vennlig hilsen, Mihaela

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2013-06-14 23:36

Hej Casper og Mihaela, Jeg har købt Sterlite Industries til FamilieInvest for noget tid siden. Det er ikke gået specielt godt. Nyhedsflowet har været elendigt, og kursen er faldet en del. Men indtjeningen har faktisk været stærk i 4.kvartal (jan-marts 2013). Tjek lige selskabets nøgletal på følgende link: http://www.bloomberg.com/quote/STLT:IN Med kurs 82,85 INR er Sterlite Industries ifølge Bloomberg.com prissat svarende til P/E2012=4,6 og P/E2013=4,5, og aktien er vurderet til K/I=0,55. Ifølge 4-traders.com skulle EPS stige yderligere 8,2% i 2014. Se her: http://www.4-traders.com/STERLITE-INDUSTRIES-INDIA-9059078/financials/ Med estimatet for 2014 (udløber marts 2015)på 19,8 INR er Sterlite Industries prissat svarende til P/E2014=4,2. Med så… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2013-06-15 18:25

Jammen dog Thorleif med den sidste linje i indlægget ovenfor begynder du næsten at lyde som de folk, der dyrker det der TA-heksekundskab og tror at man skal sælge og ikke købe, når prisen er faldet. Vi FAer må dog (vel) stadig være klart overrepræsenteret på markedet med deraf følgende stigende interesse når nøgletallene bliver lavere og om alle omstændigheder vil de jo før eller siden vende såfremt indtjeningen forbliver god. Hvis ellers Sterlite kan holde sin lave kurs indtil aktieombytningen er gået igennem må jeg også have mig en god portion (jeg orker dog dårligt alt det roderi med… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2013-06-14 19:39

Hej Thorleif 🙂 Det er nu slet heller ikke fordi jeg mener, at en lave kurs er et dårligt tegn, tværtimod er den netop grunden til jeg overvejer at komme ombord. Det var mere det med faldende gaspriser pga. at USA nu begynder at producere og eksportere, som kunne bekymre mig, men jeg har ikke selv nogen form for overblik over hvor stor indflydelse det har og håbede, at du måske havde gjort dig nogle tanker/undersøgelser om hvor stort et problem det er for Gazproms indtjening. Og hvad tænker du pt om Sterlite – generelt og om deres store olie/gas… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2013-06-15 00:53

Argumentet for Gazprom er den lave K/I.

Men er det et af de “dygtigste selskaber” i sin branche?

Det kan man vel næppe sige – og er det ellers ikke et af kriterierne i din ekspert portefølje?

Korruption, politisk indblanding (Putin), dårlig ledelse og skifergas er ting der tynger kursen.

Det bliver meget godt opsummeret i denne artikel fra Financial Times (5. Juni):
http://www.ft.com/intl/cms/s/0/75027894-cd24-11e2-90e8-00144feab7de.html

Jeg ejer selv aktier i Gazprom.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2013-06-15 18:29

Hej Jesper, tak for linket vedr. Gazprom, der dog godt nok er ret deprimerende læsning og faktisk ligger i fin tråd med min bekymring for Gazproms fremtidige indtjening. Og med al den dårligdom i artiklen bliver man helt overrasket over at du i bunden skriver, at du selv har aktier i Gazprom. Men ok, “selv skrot kan jo sælges for billigt” eller hvad det er man siger, og hvis kursen fortsætter sin deroute må der nok også kommet et tidspunkt hvor jeg ikke kan holde fingrene for mig selv og bliver lokket i fordærv 😉 Og ja, heldigvis er K/IV… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2013-06-17 09:15

Hej Jesper, Du har helt ret I at jeg altid forsøger at købe branchevindere. Men det er og bliver en vanskelig øvelse at fastslå hvilke selskaber der er branchevindere. Hvilke kritierne synes du eksempelvis Gazprom skal måles på i forhold til konkurrenterne? En næsten altafgørende parameter for store energiselskaber er forholdet mellem reserver og produktion. På den parameter scorer Gazprom helt i top i sammenligning med samtlige konkurrenter. Gazproms reserver er omkring 45-50 gange så store som året produktion, hvilket giver selskabet mulighed for høj organisk vækst i de kommende år efterhånden som reserverne sættes i produktion. Man kunne også… Læs mere

Gæst
Gæst
2013-06-14 16:48

Hold dig strategi måneden ud.

Køber selv FLS og Gazprom i juni 2013

Vh Rasmus

Gæst
Gæst
2013-06-14 19:04

Mingyang er steget meget på kort tid. Her kunne der forekomme gevinsthjemtagning på den korte bane. Hvis du alligevel lukker den om et par uger kunne det være fristende at gøre det nu.

Vestas følger den generelle stemning tror jeg. Hvis C20 går i rødt vil den sikkert falde yderligere .. hvis de næste uger bliver mere positive, tror jeg ikke, du skal forvente den falder signifikant uanset hvad nøgletallene siger. Ordreindtaget er fortrøstningsfuldt for en gangs skyld, og man må bare erkende at det vægter meget i forhold til kursen….

Gæst
Gæst
2013-06-14 23:01

Meget enig i Jacobs vurdering.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2013-06-14 23:26

Hej Jakob og Niels O.
Tak for jeres input. Gevinsthjemtagning, ja. Men måske er det bare en opbremsning på vej op? Volumen er jo ret høj. For mig virker det som om det er fint at vente lidt……

mvh Thorleif

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2013-06-15 23:39

Takk. Christoper LaFemina at Jefferies er sitert på på cnbc: “copper, which is one of our preferred commodities for the long-term”. Situasjonen vil da kunne endre seg…

Gæst
Gæst
2013-06-16 21:16

Hey Thorleif
Har du lånt aktierne for at shorte dem ? Jeg valgte på *opturen* (jepz der var involveret heksekunst i form af kaffegrums og Teknisk analyse) at købe en god omgang Bull Vestas 2X fra Nordea. 108% på 4 uger. Valgte at satse anderledes end at købe Bear Vestas, da jeg solgte Bull.

Gæst
Gæst
2013-06-19 09:16

Jeg tror på Profit takning ville fortsætte og Vastes ville falde mere end markedet Der er flere grunde til faldende 1.. Prisen er steget tre gange fra begyndelsen af ​​året
2 orderindetaking er meget begrænse
3 kostsaving er inkluder i nuværende pris

Gæst
Gæst
2013-06-23 12:35

Av, av, av.
Mingyang styrtdykker fra $2,10 til $1,61 på fire handelsdage. Jeg skulle altså have taget gevinsten efter to uger. Easy come easy go…

Hvad gør jeg nu?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2013-06-23 21:04

Ja nu holder du da fast Thorleif, den er jo allerede faldet (for sent at sælge nu) ;o)

Gæst
Gæst
2013-06-27 22:22

Mingyang falder og falder 🙁 , selv efter Obamas tale og mens andre producenter stiger med flere %

Er vi ikke nået til et punkt hvor kontantbeholdningen er mere end aktiekursen ??

Tak for fode analyser 🙂

(Ejer selv MY)

Gæst
Gæst
2013-09-29 16:32

Hej Thorleif, er der grund til at du ikke vælger at shorte Vestas nu, hvor kursen er ca 140kr, dvs 67% højere end sidst du shortede den i kurs 84. Og jeg tænker lidt på om der er nogle ulemper ved at købe et Bear certifikat frem for at shorte den (f.eks. “Bear Vestas 2016N”). For jeg tænker, at denne equivallent til at shorte jo må have den indbyggede sikkerhed, at man max kan tabe det investerede beløb. Så vidt jeg har forstået bliver eksponeringen “nulstillet” hver dag, således at man kun har en shorteksponering svarende til dagens værdi af… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2013-09-30 21:05

Hej Casper, Ja, der er fristende at shorte Vestas. Men den stærke kursudvikling er også skræmmende. Som sådan virker timingen ikke rigtigt. Eller hvad? Jeg er jo ikke markettimer. Ha, ha. Jeg har ikke meget fidus til certifikater. Måske burde det interesserer mig mere, men jeg har hørt og læst så meget dårligt om derivater, at jeg ganske enkelt ikke er det mindste fristet. Jeg har bl.a. læst at certifikater, der nulstilles løbende, taber terræn i et vandret marked, ikke som følge af omkostninger, men som følge af geometriske forhold. Eksempelvis kan et bear produkt og det omvendte bull produkt… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2013-10-02 09:20

Hej Thorleif, det er netop dine “geometriske forhold” jeg omtaler, når jeg forudser, at certifikatet vil excellere når markedet går i én retning (uanset hvilken), men til gengæld taber hvis aktien kører frem og tilbage (altså bevæger sig vandret med udsving). Så man kan sige, at “sikkerheden” kommer for en pris… Vestas virker dog ikke som en aktie, der svinger frem og tilbage – det farer nærmere i én retning ad gangen 😉