Spring til hovedindhold

Vi undgik ragnarok, men problemerne består

Det græske valg endte med spinkelt flertal til de EU-venlige og reformvillige partier. Dermed undgår vi ragnarok på Finansmarkederne. Hvordan en regering bliver sammensat, ved vi først om nogle dage/uger. Den nye græske regering vil sandsynligvis forsøge at presse EU-fællesskabet til en bedre aftale til grækerne. En total krise i Europa er undgået, men problemerne er ikke forsvundet.

Frankrig afholdt også valg i weekenden. Her opnåede de franske socialister flertal, hvilket styrker den nye præsident Francois Hollande. Hollandes muligheder for at lægge maksimalt pres på tyskerne er forbedret omkring vækstinitiativer. Men hvem skal betale for en vækstplan? Her har Hollande udkig på 120 mia. EUR fra EU´s såkaldte strukturfonde.

Europa kan drage et lettelsens suk. Det kunne være gået langt værre. I dag og i morgen afholdes G20 møde i Mexico. Udfordringer for verdensøkonomien er der nok af, så lederne får travlt. Heldigvis vil mødet ikke komme til at blive et decideret krisemøde om Grækenland, så vi kan håbe, at der kommer andre konstruktive output fra mødet.

Hvem der kommer til at regere Grækenland, og hvor stærk denne regering bliver, vides ikke. En ny regering vil givetvis forsøge at presse en for Grækenland bedre aftale igennem, og der er således lagt op til en styrkeprøve med EU, som har nok at slås med. De spanske banker er i problemer. En hjælp på 100 mia. EUR er stillet til rådighed fra EU i første omgang. Nu kan vi så vente på de rapporter, der frigives på torsdag omkring prisforhold og sikkerhed i det spanske boligmarked. Det vil afdække det reelle omfang af de nødvendige lånepakker for at rekapitalisere Spaniens banker. EU krisen fortsætter med andre ord.

Sommeren kan stadig blive hed på Finansmarkederne. Men ragnarok udeblev. Den tyske kansler Angela Merkel gjorde det for nylig klart, at problemerne i Europa ikke løses over en weekend eller to. Det kommer til at tage tid – måske 1 til 2 år. Rutsjebaneture venter forude for aktiemarkederne.

– – – – – – – – – – – –

Følg Aktieinfos løbende vurdering af mulighederne på aktiemarkederne ved at blive kunde hos os. Læs mere om vore produkter, priser og hvordan du bliver kunde via dette link: http://www.aktieinfo.net/abb

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer