Warren Buffett giver Teva investeringsmæssigt skulderklap

I en indberetning til de amerikansk finansmyndigheder SEC, har verdens mest succesfulde investor Warren Buffet og hans selskab Berkshire Hathaway meddelt, at de har købt aktier i israelske Teva, med den danske topchef Kåre Schultz, for 358 mio. USD. Det svarer til 18,9 mio. aktier eller ca. 1,8 % af aktiekapitalen. Meddelelsen kommer på et rigtig godt tidspunkt. Ikke kun for Teva og den danske topchef Kåre Schultz men også for de mange danske private investorer hos Nordnet, som siden annonceringen af Kåre Schultz som ny topchef i september, har investeret massivt i aktien i tillid til en succesfuld turn-around. Her er investeringsperspektivet:

  • Warren Buffett er en af verdens mest succesfulde investorer, hvis ikke den mest succesfulde
  • Når Warren Buffett køber aktier, sker det ud fra en antagelse om at aktien er langsigtet markant undervurderet.
  • Warren Buffett har tiden og ressourcerne til at vente på at en aktie udfolder sit fulde potentiale. Warren Buffetf tør ofte gøre ting som andre enten ikke tør eller ikke tidsmæssigt har tålmodighed til.
  • Teva er i en omstillingsperiode. 2018 bliver et år hvor den danske topchef Kåre Schultz på kort sigt mærker den fulde negative effekt af kopikonkurrence fra bestselleren Copaxone (sklerose) og prispres på amerikanske produkter samtidig med at de massive besparelser først løbende slår igennem henover året og ind i 2019. I tillæg er der produktlanceringer, bl.a. et migrænepræparat med blockbuster potentiale (salg for mere end 1 mia. USD), som bliver tidsmæssigt forsinket. På kort sigt øger det udfordringerne, og det var en af årsagerne til at Teva og Kåre Schultz gav en forsigtig guidance for helåret 2018 i forbindelse med aflæggelse af 4. kvartal og helårsregnskabet for 2017.
  • Teva kæmper ikke kun med en faldende indtjening men også med en meget stor gæld på mere end 30 mia. USD, som de kommende år skal refinansieres. Derfor er der ikke plads til slinger i valsen og til at slå økonomihuller i luften undervejs mod den økonomiske genopretning.
  • Mere end 5000 danske private investorer hos Nordnet har siden Kåre Schultz blev topchef i september købt mere end 3 mio. aktier eller hvad der svarer til mere end 350 mio. kroner på indkøbstidspunktet i tillid til at KS kan vende udviklingen. For dem er Warren Buffets indkøb den helt rigtige medicin på det helt rigtige tidspunkt

Buffett er den rigtige medicin på det rigtige tidspunkt

For investorerne er Buffetts indkøb den helt rigtige medicin på det helt rigtige tidspunkt. Det giver ikke kun genlyd i Tel Aviv og på aktiemarkederne, men også hos de danske private investorer. Risikoen er fortsat meget høj og dem som bl.a. sætter deres investeringspenge i Teva skal både være tålmodige og risikotolerante.

Anm: Jeg ejer selv aktier i Teva

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2018-02-18 10:27

Hej Per
Tak for din tætte dækning af Teva!
– Det er rigtig rart, når nu rigtig mange danske investorer (bla. undertegnede) har købt Teva 🙂

De næste år bliver uden tvivl spændende!

Hvad er din umiddelbare vurdering af EPS i 2020, såfremt Kåres plan går i opfyldelse?

Gæst
Gæst
Svar til  Anonymous
2018-02-19 07:13

Hej Peter Tak for dit input. Ting tager tid og kræver tålmodighed. Det gælder også og ikke mindst for Tevas vedkommende, som akkurat nu rammes af den perfekte storm: Patentudløbet giver generisk konkurrence på storsællerten Copaxone, de 3 produktlanceringer som skal bringe egne/generisk forholdet tilbage mod 50/50 tager længere tid end beregnet og priserne på generiske produkter er stadig massivt under pres. Der er lavet en plan, hvor produktlanceringer ikke er afhængig af succesfuld forskning og omkostningsvejen er blevet vist. Her er mit bud på Tevas 2020 indtjening med det som jeg antager idag (bl.a. at der ikke kommer en… Læs mere