Spring til hovedindhold

Derfor er sølv en uimodståelig investeringsmulighed

Dette indlæg er markedsføring.

Sølv har udviklet sig signifikant i 2020 – det ser nærmest ud som om, det går efter guldmedaljen. Interessen fra investorerne har, som et resultat af de store mængder af fysisk sølv, der indgår i produkter, som handles på børserne i hele verden (se figur herunder), været stor. Hos WisdomTree tror vi på, at det er vigtigt at se på sølv fra tre forskellige vinkler – taktisk, strategisk og tematisk. Interessen for at investere i sølv bliver mere oplagt, når de dynamiske egenskaber ses ud fra disse tre perspektiver.

Silver held in exchange-traded productsSølv, der indgår i produkter, som handles på børsen
Troy ounce MillionsMillioner troy ounce

Kilde: Bloomberg, data fra 27. oktober 2020. Dataene er målt siden 28. april 2006, hvilket er de tidligst tilgængelige data for serierne. Den historiske præstation er ikke en indikation på den kommende, og alle investeringer kan blive mindre værd.

Et industrielt metal – den taktiske vinkel

Ifølge Silver Institute udgør det kostbare metal til industriel produktion mere end halvdelen af efterspørgslen[1]. Sølv har en særdeles god ledeevne, og det har samtidig antimikrobielle egenskaber. Det gør det ideelt til brug i elektronik, fotografisk udstyr, biler, vandrensningssystemer og medicinsk udstyr. Et konjunkturopsving i den globale økonomiske aktivitet, når verden kommer sig over pandemien, varsler godt for efterspørgslen efter fysisk sølv som et industrielt metal. Investorer, der søger taktisk risiko i forhold til det økonomiske opsving, bør vende blikket mod sølv, som de også vil gøre med rene metaller som f.eks. kobber.

Helgardering – den strategiske vinkel

På grund af sølvs stærke korrelation med guld – cirka 70-80 % gennem de seneste 30 år[2] – udgør sølv en strategisk fordel svarende til dets gule pendant. Investorerne bruger ofte guld som en sikker helgardering i forhold til økonomiske, markedsmæssige og geopolitiske risici – hvilket medfører en negativ prisudvikling for det værdifulde metal. For at helgardere sig mod stigende inflation – et af resultaterne af økonomisk opsving – har investorerne også en tendens til at have guld i deres portfolio. Sølv i sig selv udgør et alternativt aktiv i forhold til at opnå tilsvarende strategisk mål på grund af den måde, hvorpå prisen på sølv følger prisen på guld.

Et særdeles trendy materiale – den tematiske vinkel

Sølv er en integreret del af den hurtigt voksende trend inden for teknologi herunder 5G, el-køretøjer og genereringen af solenergi. 5G-teknologien afføder for eksempel en revolution i den globale forbindelse og kræver ny infrastruktur herunder basestationer, hjemmeenheder, smartphones og antenner. Sølv er et vigtigt materiale i 5G-økosystemet på grund af dets anvendelse i halvledere, kabler, strømforsyning og enheder. Efterspørgslen efter sølv i forbindelse med 5G forventes at stige med 7,5 millioner ounces i dag til 23 millioner ounces i 2030[3]. El-køretøjer og genereringen af solenergi udgør begge store og spændende muligheder i forhold til efterspørgslen efter sølv. Sølv er derfor ikke bare et aktiv her og nu, men en tematisk investering i fremtiden.

Læs mere her, hvis du vil vide mere om guld- og fysiske guld-ETC’er

Dette materiale er udarbejdet af WisdomTree og dets tilknyttede selskaber og er ikke beregnet til at blive anvendt som en prognose, research eller investeringsrådgivning og er ikke en anbefaling, et tilbud eller en anmodning om at købe eller sælge værdipapirer eller vedtage nogen investeringsstrategi. De udtrykte meninger er fra produktionsdatoen og kan ændre sig, efterhånden som de efterfølgende betingelser varierer. Oplysningerne og udtalelserne i dette materiale stammer fra proprietære og ikke-proprietære kilder. Som sådan gives der ingen garanti for nøjagtighed eller pålidelighed, og intet ansvar, der opstår på nogen anden måde for fejl og udeladelser (herunder ansvar over for nogen person på grund af uagtsomhed), accepteres af WisdomTree eller nogen tilknyttet virksomhed eller nogen af deres officerer, ansatte eller agenter. Afhængighed af information i dette materiale sker efter læseren. Tidligere resultater er ikke en pålidelig indikator for fremtidig præstation.


[1] Silver Institute (pr. oktober 2020)
[2] WisdomTree (pr. oktober 2020)
[3] Silver Institute (pr. oktober 2020)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer