Spring til hovedindhold

Zealand Pharma: Hvad skyldes raketstigning?

Zealand Pharma er en af de danske aktier, som er mest stigende i år. Find mit tidligere indlæg om, hvad du kan lære af Årets Børsrsaket her. I går steg aktien med yderligere 10 %. Her er bud på, hvorfor stigningen er så markant og kommer netop nu:

  • Historisk har Zealand Pharma haft svært ved at dokumentere værdien af deres pipeline overfor investorerne.
  • Siden børsnoteringen i 2010, har investorerne – forud for 2019, tilsammen ikke fået noget afkast.
  • Investorerne har haft indtrykket af, at Zealand Pharma ikke fik noget eller nok ud af deres forskningspenge
  • Samarbejdet med Sanofi om Suliqua/Soliqua var en eklatant fiasko.
  • Vendingen indtraf da Van Herk kom ind som den flyvende hollænder som 5 %+ aktionær. Siden har Van Herk øget sin beholdning til 20 % via en rettet emission.
  • Van Herk er et velbeskrevet investeringsblad og en stærk investor. De har været med til at blåstemple potentialet og den forskningsmæssige pipeline. Det var Van Herk, som fik presset prisen på Ablynx op. Sanofi endte med at overbyde Novo Nordisk.
  • Zealand Pharma har selv løbende været overbevist om værdien af sin egen pipeline. Det er også det som andre nu i stigende grad er villige til at investere ind i og efter
  • Goldman Sachs hævede for et par uger siden deres kursmål til 272.
  • Den amerikanske børsnotering for et par år siden var i starten ingen succes. Investorerne troede, at Sanofi på et tidspunkt ville overtage Zealand og da det ikke skete, var der løbende alt for mange herreløse aktier til salg, som både gav for meget volatilitet og via et konstant overudbud blev ved med at trykke aktiekursen.
  • Shortsælgere har også ”besøgt” Zealand Pharma. Måske er det dem som nu har brændt fingrene og er på vej til at trække sig tilbage?

Kan et bud være på vej?

Gårsdagens store stigning skyldes ikke i større udstrækning, at oplyste shortsalgs positioner er blevet inddækket. Der kan dog være en række positioner, som er under indberetningsradaren (positioner under 0,5 % som ikke bliver offentliggjort), som kan have været en medvirkende årsag til stigningen. Stigningen kan også skyldes, at flere investorer køber ind på at pipelinen har en væsentlig større værdi end aktiekursen afspejler. Sidst men ikke mindst, kan det ikke helt udelukkes, at der kan være nogen som spekulerer i, at Zealand Pharma kan være et opkøbsmål. Shire købte i 2015 NPS for 5,2 mia. USD. Det væsentligste produkt, som de fik med i handlen var Gattex, som er et middel mod korttarmssyndrom. Zealand Pharma er i fase 3 med et produkt som hævdes at være væsentlig bedre med en mere attraktiv bivirkningsprofil. I 2020 ved investorerne om det bliver til et produkt snarere end kun et projekt.

Perspektiverne er som altid store, med en tilhørende ditto risiko. Forskningsmæssigt hører risikoen for at Zealand Pharma ikke lykkes med det, som de arbejder med, til i den lavere risikoskala i forhold til for eksempel kræft og centralnervesystemet.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2019-10-31 18:54

m&a ????

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2019-10-31 22:50

Hej Michael, det tog ca. 20 sekunder at “Google” og kopiere det:

“What is M&A?
Mergers & acquisitions (M&A) refer to the management, financing, and strategy involved with buying, selling, and combining companies.”

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2019-11-01 06:48

🙂

Hilsen
Per

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2019-11-01 06:48

Hej Michael

Se venligst Mikaels kommentar

Med venlig hilsen
Per