I kommercielt samarbejde med

Fysisk guld og ædelmetaller med WisdomTree ETC'er.

WisdomTree er den europæiske markedsleder i børshandlede råvarer (ETC'er, Exchange Traded Commodities) som guld, sølv og ædelmetaller efter antal produkter og forvaltet kapital.

WisdomTree skabte Europas første fysisk støttede guld-ETC såvel som verdens første fysisk støttede sølv-ETC og administrerer over 22 milliarder USD i fysiske ædelmetal-ETC'er – der dækker guld, sølv, platin, palladium og ædelmetal (Kilde: WisdomTree fra den 4. september 2020).

Som sådan drager investorer fordel af WisdomTrees ekspertise gennem den indsigt, der opnås ved at være først på markedet og deres engagement i regelmæssig og indsigtsfuld forskning samt ved at levere uddannelsesressourcer.

Husk, at historisk afkast ikke er en garanti for fremtidig udvikling. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.

Ædelmetaller – En aktivtype, der kan styrke investeringsporteføljer.

Ædelmetaller præsenterer unikke taktiske, strategiske og tematiske investeringsmuligheder. De kan tilføre balance og robusthed til porteføljer for potentielt at forbedre risikojusteret afkast over tid.

Taktiske investorer, der søger sikre havne i tider med økonomisk usikkerhed eller geopolitisk uro, finder typisk tilflugt i ædelmetaller for at afbøde den samlede volatilitet.

Ædelmetaller har også strategiske fordele i porteføljer på grund af den mangfoldighed, de tilføjer i forhold til traditionelle aktiver såsom aktier og obligationer. Denne diversificering skaber balance i investeringsporteføljer ved at afveje tabsrisici uden at gå på kompromis med gevinstmuligheder.

En spændende og udviklende vej med investering i ædelmetaller ligger i deres anvendelse i voksende teknologier og temaer – for eksempel solenergiproduktion og teknologi til forureningsbekæmpelse.

Investorer kan få eksponering for denne type af aktiver gennem en kurv eller målrettet eksponering for enkelt-ædelmetal-ETC'er.

Investering i fysiske ædelmetaller med ETC'er (Exchange Traded Commodities).

Se denne video for at lære om WisdomTrees fysisk støttede ETC'er, som er bakket op af fysisk metal, der holdes i depotbank.

Guld – det oprindelige værn mod usikkerhed.

Gulds rolle som en gardering mod inflation og usikkerhed er velkendt. I de senere år er investorinteressen for guld steget markant - især siden den globale finanskrise i 2008. Mens de makroøkonomiske udsigter fortsat er usikre, forventer vi, at investorernes efterspørgsel efter guld forbliver stærk.


Her er nogle af de unikke egenskaber og potentielle fordele ved at investere i guld:

  • Ry som sikker havn – Investorer har historisk set gået efter guld som beskyttelse og presset prisen op i perioder med økonomisk usikkerhed eller øget geopolitisk risiko.
  • Gardering mod inflation – Når inflationen er høj, og pengekøbekraften eroderes, søger investorer ofte 'hårde aktiver', der anses for at have egenværdi på grund af deres begrænsede udbud.
  • Formuebevaring – Guld har historisk set opretholdt sin værdi på lang sigt sammenlignet med valutaer, der er genstand for pengepolitik og justeringer fra centralbanker.
  • Porteføljediversificering – Med sin lille sammenhæng med andre aktivtyper såsom aktier, fast indkomst og ejendom kan guld potentielt forbedre porteføljernes risikoafkast.

Ansvarligt guld.

I 2012 udviklede og implementerede London Bullion Market Association (LBMA) sit ansvarlige sourcingprogram med fokus på MSL-aspekter for at undgå at bidrage til konflikt, menneskerettighedskrænkelser, finansiering af terrorisme og hvidvaskning af penge. WisdomTree er forpligtet til disse retningslinjer og har gjort betydelige fremskridt med at maksimere vores fysiske guld-ETC's eksponering for guld, der er købt i overensstemmelse med disse retningslinjer.

Besøg WisdomTrees side om guld for at lære mere om guld som et aktiv og om ansvarligt guld.

Sølv – en unik kombination af investeringsmuligheder.

Sølv præsenterer en unik kombination af investeringsmuligheder – især i øjeblikket. Sølvs anvendelse i industrielle applikationer – inden for elektronik, medicinsk udstyr og biler for at nævne nogle få – tegner sig for over 50 procent af efterspørgslen efter ædelmetal (Kilde: Silver Institute's "World Silver Survey 2020"). Det er derfor en potentiel vej for investorer, der ønsker at deltage i, hvad der ser ud til at være et gradvist økonomisk opsving fra den igangværende krise. Metallet giver strategiske muligheder som en sikker havn på grund af dets stærke sammenhæng med guld. Sølvinteressen strækker sig imidlertid også længere ud i fremtiden, da det er en kernekomponent i hurtigt voksende tematiske tendenser herunder elbiler, 5G og solenergiproduktion.

Sølv giver derfor et forsigtigt spil til det cykliske opsving og potentielle stærke langsigtede vækstudsigter. Mens guld historisk set fungerer som et sikkert aktiv, når der er usikkerhed og som en inflationssikring, når økonomien opvarmes, tilføjer sølv en industriel komponent, som supplerer guld i en diversificeret portefølje.

Hvis du vil læse WisdomTrees seneste udsigter for sølv, kan du klikke her.

For mere information om sølv og andre ædelmetaller, så kan du besøge siden WisdomTree Metals.


Andre produkter.

Bemærk: For at handle med ETC-produkter skal du først tage vores videnstest.

Platin og palladium – gør verden til et grønnere sted med en uventet investering.

Globalt kommer cirka 15 procent af verdens drivhusgasemissioner fra transportsektoren [1]. På trods af forbedret brændstofeffektivitet i biler i løbet af de sidste syv årtier betyder det faktum, at flere mennesker i verden bruger biler, at de globale emissioner fra transportsektoren fortsætter med at stige. Udstyr til forureningsbekæmpelse kan dog hjælpe med at reducere emissioner fra biler. Autokatalysatorer er en nøgleteknologi i denne henseende.

Platin og palladium spiller en afgørende rolle for at gøre vores verden til et grønnere sted, da de begge er vigtige materialer til forureningsbekæmpende teknologi i biler. Nøglen til at forstå dynamikken i deres rolle i opfyldelsen af dette formål er at anerkende deres stærke udsigter fremadrettet.

Du kan læse mere på WisdomTrees side her.

[1] Værktøj til klimaanalyse (World Resources Institute, 2017)

Andre produkter

Bemærk: For at handle med ETC-produkter skal du først tage vores videnstest.

Godt at vide om risici og afkast.

Husk, at historisk afkast ikke er en garanti for fremtidig udvikling. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.

Tag kontrol over din opsparing i dag.