Spring til hovedindhold

Metaverse.

Er din portefølje klar til metaverse?

Siden Facebook i slutningen af 2021 ændrede navn til Meta Platforms, har der været meget fokus på de såkaldte ’metaverses’, og hvad de kan betyde for vores fremtid.

Kort fortalt er et metaverse et digitalt univers, der er langt mere omfattende end de online fællesskaber, de fleste benytter sig af i dag. I forhold til sociale medier går et metaverse skridtet videre ved typisk at kombinere det sociale element med virtual reality (VR), augmented reality (AR), blockchain og andre teknologier. På den måde udvisker metaverses grænserne mellem den fysiske og den digitale verden yderligere. Hvis Meta Platforms og de andre selskaber, der arbejder på at bygge disse virtuelle universer, får succes, kan det få enorm indflydelse på, hvordan vi lever, arbejder, spiller, handler, kommunikerer og socialiserer som mennesker i fremtiden.


Læs også om metaverse på Nordnets blog.


Værdipapirerne i oversigterne nedenfor er ikke ment som investeringsanbefalinger, men en generel oversigt over de muligheder, der findes. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage, og vi gør opmærksom på, at historiske afkast ikke er garanti for fremtidige afkast. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.

Aktier.

Activision Blizzard
1 år
-
Ejere?
-
3m
-

Activision Blizzard blev dannet i 2008 ved en sammenlægning af Activision, en af de største udgivere af konsolvideospil, og Blizzard, en af de største udgivere af pc-videospil. Det sammenlagte firma er fortsat et af verdens største videospiludgivere. Activisions imponerende franchiseportefølje inkluderer World of Warcraft, som kan prale af mere end $8 milliarder i livstidssalg, og Call of Duty, som har solgt over 175 millioner eksemplarer fordelt på 14 titler over 12 år.

Alibaba
1 år
-13,91%
Ejere?
12.439
3m
-22,12%

Alibaba er verdens største online- og mobilhandelsvirksomhed målt ved GMV (6,6 billioner CNY/1 billion dollar til regnskabsåret, der sluttede marts 2020). Det driver Kinas mest besøgte online markedspladser, herunder Taobao (forbruger-til-forbruger) og Tmall (forretning-til-forbruger). Alibabas division for kinesisk handel i detailhandel stod for 69% af omsætningen i kvartalet i december 2020, hvor Taobao genererede indtægter gennem reklame og andre handelsdatatjenester og Tmall fik indtægter fra kommissionsgebyrer. Yderligere indtægtskilder omfatter kinesisk handelshandel (2%), internationale detail-/engrosmarkeder (5%/2%), cloud computing (7%), digitale medier og underholdningsplatforme (4%), Cainiao logistiktjenester (5%), og innovationsinitiativer/andet (2%).

Apple
1 år
+28,95%
Ejere?
42.659
3m
+0,94%

Apple designer en bred vifte af forbrugerelektroniske enheder, herunder smartphones (iPhone), tablets (iPad), pc'er (Mac), smartwatches (Apple Watch), AirPods og tv -bokse (Apple TV), blandt andre. IPhone udgør størstedelen af Apples samlede omsætning. Derudover tilbyder Apple sine kunder en række forskellige tjenester såsom Apple Music, iCloud, Apple Care, Apple TV+, Apple Arcade, Apple Card og Apple Pay, blandt andre. Apples produkter kører internt udviklet software og halvledere, og firmaet er kendt for sin integration af hardware, software og tjenester. Apples produkter distribueres online såvel som gennem virksomhedsejede butikker og tredjepartsforhandlere. Virksomheden genererer cirka 40% af sin omsætning fra Amerika, med resten tjent internationalt.

Alphabet C
1 år
+31,64%
Ejere?
5.656
3m
-2,54%

Alphabet er et holdingselskab med Google, internetmediegiganten, som et helejet datterselskab. Google genererer 99% af alfabetomsætningen, heraf mere end 85% fra onlineannoncer. Googles øvrige indtægter kommer fra salg af apps og indhold på Google Play og YouTube samt gebyrer til cloud -tjenester og andre licensindtægter. Salg af hardware såsom Chromebooks, Pixel -smartphonen og smart home -produkter, som omfatter Nest og Google Home, bidrager også til andre indtægter. Alfabetets måneskudsinvesteringer er i sit andet væddemålssegment, hvor det satser på teknologi for at forbedre sundheden (sandelig), hurtigere internetadgang til hjem (Google Fiber), selvkørende biler (Waymo) og mere. Alfabetets driftsmargin har været 25%-30%, med Google på 30%og andre væddemål, der opererer med et tab.

Amazon
1 år
+53,96%
Ejere?
19.064
3m
+6,45%

Amazon.com Inc er en førende onlineforhandler og en af de største e-handelsaggregatorer med de største bruttoindtægter med 386 milliarder dollars i nettoomsætning og cirka 482 milliarder dollars i estimeret fysisk/digital online bruttovaremængde, eller GMV, i 2020. Detailrelateret omsætning repræsenterede cirka 83%af det samlede antal, efterfulgt af Amazon Web Services 'cloud computing, lagring, database og andre tilbud (12%) og annonceringstjenester og cobranded kreditkort (6%). Internationale segmenter udgjorde 27% af Amazons salg uden for AWS i 2020, anført af Tyskland, Storbritannien og Japan.

Walt Disney
1 år
-6,1%
Ejere?
13.126
3m
+13,4%

Walt Disney ejer rettighederne til nogle af de mest globalt anerkendte karakterer, fra Mickey Mouse til Luke Skywalker. Disse figurer og andre findes i flere Disney -forlystelsesparker rundt om i verden. Disney laver live-action og animerede film under studios som Pixar, Marvel og Lucasfilm og driver også medienetværk, herunder ESPN og flere tv-produktionsstudier. Disney reorganiserede for nylig i fire segmenter med et nyt segment: direkte til forbruger og internationalt. Det nye segment omfatter de to annoncerede OTT -tilbud, ESPN+ og Disney SVOD -tjenesten. Planen kombinerer også to segmenter, parker og feriesteder og forbrugerprodukter til et. Medienetværksgruppen indeholder de amerikanske kabelkanaler og ABC. Studiosegmentet besidder filmproduktionsaktiverne.

Meta Platforms
1 år
+169,69%
Ejere?
17.400
3m
+9,6%

Meta er verdens største online sociale netværk med 2,5 milliarder månedlige aktive brugere. Brugere interagerer med hinanden på forskellige måder, udveksler meddelelser og deler nyhedsbegivenheder, fotos og videoer. På videosiden er firmaet i gang med at opbygge et bibliotek med førsteklasses indhold og tjene penge på det via annoncer eller abonnementsindtægter. Meta omtaler dette som Facebook Watch. Virksomhedens økosystem består hovedsageligt af Facebook -appen, Instagram, Messenger, WhatsApp og mange funktioner omkring disse produkter. Brugere kan få adgang til Facebook på mobile enheder og desktops. Annonceomsætningen repræsenterer mere end 90% af virksomhedens samlede omsætning, hvor 50% kommer fra USA og Canada og 25% fra Europa. Med bruttomargener over 80%opererer Facebook med en margin på 30%-plus.

Microsoft
1 år
+47,05%
Ejere?
34.261
3m
+13,95%

Microsoft develops and licenses consumer and enterprise software. It is known for its Windows operating systems and Office productivity suite. The company is organized into three equally sized broad segments: productivity and business processes (legacy Microsoft Office, cloud-based Office 365, Exchange, SharePoint, Skype, LinkedIn, Dynamics), intelligence cloud (infrastructure- and platform-as-a-service offerings Azure, Windows Server OS, SQL Server), and more personal computing (Windows Client, Xbox, Bing search, display advertising, and Surface laptops, tablets, and desktops).

Nvidia
1 år
+172,92%
Ejere?
20.647
3m
-3,6%

Nvidia er den førende designer af grafikbehandlingsenheder, der forbedrer oplevelsen på computerplatforme. Firmaets chips bruges på en række slutmarkeder, herunder avancerede pc'er til spil, datacentre og automotive infotainmentsystemer. I de senere år har firmaet udvidet sit fokus fra traditionelle pc-grafikapplikationer såsom spil til mere komplekse og gunstige muligheder, herunder kunstig intelligens og autonom kørsel, som udnytter de højtydende muligheder i firmaets grafikbehandlingsenheder.

Roblox
1 år
+21,14%
Ejere?
2.894
3m
+42,23%

Roblox driver en online videospilsplatform, der lader unge spillere skabe, udvikle og tjene penge på spil (eller "oplevelser") for andre spillere. Firmaet tilbyder effektivt sine udviklere en hybrid af en spilmotor, udgivelsesplatform, online hosting og tjenester, markedsplads med betalingsbehandling og socialt netværk. Platformen er en lukket have, som Roblox kontrollerer, og som tjener indtægter flere steder, mens den nyder godt af outsourcet spiludvikling. I modsætning til traditionelle videospilsudgivere er Roblox mere fokuseret på at skabe nye værktøjer og indtægtsgenereringsteknikker til sine udviklere og derefter skabe nye spil eller franchise. Roblox fokuserer i stigende grad på at skabe et "metavers", der bevæger sig ud over spil mod oplevelser som koncerter, uddannelse og endda virksomhedsledelse.

Unity Software
1 år
-19,98%
Ejere?
5.438
3m
-12,32%

Unity Software blev børsnoteret i USA i 2020, og har siden givet et afkast på 57,4 procent (februar 2022). Unity tilbyder en software platform til at bygge og operere interaktive 2D og 3D spil til mobiltelefoner, tablets, PC, konsoller samt AR og VR enheder. Du vil derfor ofte opleve deres logo når du åbne diverse spil, som er produceret oven på deres platform.

Investeringsfonde og ETF'er.

VanEck Vectors Video Gaming and eSports
Årlige omkostninger
0,60%
1 år
+16,58%
Risiko
The Fund's investment objective is to replicate, before fees and expenses, the price and yield performance of the MarketVector™ Global Video Gaming & eSports ESG Index (the Index).
Ishares MSCI Global Semiconductors UCITS ETF USD
Årlige omkostninger
0,35%
1 år
+29,6%
Risiko
The investment objective of the Fund is to seek to provide investors with a total return, taking into account both capital and income returns, which reflects the return of the MSCI ACWI IMI Semiconductors & Semiconductor Equipment ESG Screened Select Capped Index.
Nordnet Indeksfond Teknologi
Årlige omkostninger
0,50%
1 år
+27%
Risiko

Fonden sigter mod at følge den amerikanske dollars samlede udvikling i nettoafkast i MSCI World Index, minus gebyrer og udgifter. MSCI World Information Technology Index (Bloomberg Ticker: NDWUIT) er et aktieindeks, der omfatter virksomheder, der indgår i MSCI World Index inden for sektoren for informationsteknologi, GICS (Global Industry Classification Standard). MSCI World er repræsentativt for de store og mellemstore markeder i 23 udviklede lande. Risikoen for valutakursbevægelser mellem indeksets valuta og valutaen for hver klasse afdækkes ikke. Fonden medforvaltes af Nordnet Bank AB og J.P. Morgan Mansart Management Limited.

Nordnet­ Markets.

Få eksponering mod aktier, råvarer og indeks i både op- og nedgang.

Se udvalget her

Alle investeringer i finansielle instrumenter er forbundet med risiko og kan både stige og falde i værdi. Læs mere om risiko.

* Produkterne er kurtagefrie, hvis du afgiver ordren på nordnet.dk eller via en af vores handelsapplikationer, hvor værdien af ordren er højere eller lig med 1.000 SEK/DKK/NOK eller 100 EUR. For telefonordrer via mæglere og/eller ordrer på mindre end 1.000 SEK/DKK/NOK eller 100 EUR, betales kurtage ifølge Nordnets gældende prisliste. Ved handel med produkter i en anden valuta end din basisvaluta betaler du et automatisk vekselgebyr, hvis du ikke har en aktiv valutakonto på dit depot. Kontakt Nordnets Kundeservice for mere information.