Spring til hovedindhold

Invester i blandede fonde.


Hvad er en blandet fond?

Blandede fonde er en bestemt type investeringsfonde, som investerer i en kombination af forskellige aktiver. Det kan fx være i aktier, obligationer og i forskellige råvarer. En blandet fond kan derfor være med til at give en diversificeret portefølje ved at sprede investeringerne på tværs af forskellige aktivklasser og markeder, som kan være med til at reducere risikoen.

Ønsker du som investor en vis eksponering mod aktier, men samtidig at et vist niveau af beskyttelse fra mere historisk stabile aktiver som obligationer, kan denne type af blandede fonde være en mulighed for dig.

Opret en konto

Fordele ved blandede fonde.

  • Spredning på tværs af markeder og aktivklasser

  • Lavere risiko end aktiefonde

  • Lave årlige omkostninger

Nordnet One mobil DK

Prøv Nordnet One.

Nordnet One er hurtigt blevet en populær investeringsløsning blandt vores kunder. Og det forstår vi godt. Med Nordnet One kan du nemt investere i blandede fonde med både aktier og obligationer og med automatisk rebalancering til lave omkostninger på kun 0,50%.

Til Nordnet One

Se udvalget af blandede fonde.

En blandet fond har generelt en lavere risiko end en aktiefond, mens risikoen ved en blandet fond kan være højere end en obligationsbaseret fond. Som altid afhænger risikoen dog af den enkelte fond, og hvordan fordelingen af investeringer i aktier og obligationer ser ud.

I listen over alle blandede fonde hos Nordnet kan du sortere fondene efter risikoniveau. Du kan også sortere efter årlige omkostninger eller udviklingen det seneste år:

Se listen med blandede fonde

Kvinde_telefon_smiler_770x325.jpg

Topliste.

Her kan du se de mest populære blandede fonde blandt Nordnets kunder.

Brug listen som inspiration, og husk, at historisk afkast ikke er garanti for fremtidigt afkast. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet, og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.

Andre typer af fonde.

Aktiefonde.

Aktiefonde er den mest udbredte type af investeringsfonde. En aktiefond investerer i forskellige selskabers aktier for dig og kan have forskelligt fokus, fx en bestemt type af selskaber eller en bestemt region.

Indeksfonde.

En indeksfond er en aktiefond, som følger udviklingen i et bestemt aktieindeks. Den passive forvaltning holder omkostningerne nede og gør indeksfonde til et populært valg blandt mange fondsinvestorer.

Obligationsbaserede fonde.

En obligationsbaseret fond investerer, som navnet også antyder, i obligationer. Kort fortalt betyder det, at fonden indeholder lån, som kan give dig et afkast som investor i form af renter.

Lær mere.

Månedsopsparing i Nordnet One.

Se, hvordan du nemt og hurtigt opretter en fast månedlig investering i Nordnet One. Vi guider dig igennem trin for trin i vores webinar om at komme godt i gang på platformen. Se med fra ca. 04:10.

Jagten på den gode investering.

Tag med Nicholas Kawamura på jagt efter den gode investering, når han søger råd og inspiration hos tre forskellige eksperter. Se, hvorfor Nordnet One er den gode løsning for ham.

21.000 investorer efter 1 år.

Nordnet One er en løsning, som er let at gå til. Det har vores danske kunder i den grad taget til sig. 21.000 har i løbet af det første år startet en investering i en af de tre fonde.

Ofte stillede spørgsmål.

Godt at vide om risiko og afkast.

Historisk afkast ikke er garanti for fremtidigt afkast. De penge, du investerer, kan både stige og falde i værdi over tid. Der vil være en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet, og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.