Spring til hovedindhold

Nordnets indeksfonde.

Tag din opsparing til næste niveau med vores billige indeksfonde.


Med vores indeksfonde kan du nemt investere i flere forskellige og spændende markeder til lave omkostninger, helt ned til 0,2%. 

Indeksfondene har til formål at følge udviklingen i ​​et bestemt indeks. Det kan handle om et land, en region eller en sektor. Hver indeksfond investerer i mange forskellige virksomheder og har således en bedre risikospredning end individuelle aktier.

Fem af vores indeksfonde er nu bæredygtighedscertificerede og passer derfor til dig, som leder efter investeringsmuligheder i etiske og grønne indeksfonde. 

Indeksfondene har faste, lave gebyrer og er derfor en populær og billig måde at blive eksponeret mod et marked, som du tror på.

Hos Nordnet tilbyder vi hele seks forskellige indeksfonde, alle med et meget lavt gebyr. Læs mere om, hvordan vores indeksfonde kom gennem 2021 her.

Månedsopsparing i indeksfonde
 • Lave omkostninger

 • 0 kr. i kurtage

 • Invester nemt i forskellige regioner og sektorer

 • Lavere risiko end enkeltaktier

 • Nemt at starte en Månedsopsparing i indeksfonde

 • Kom i gang fra kun 100 kr.

Billig tech-indeksfond

Forestil dig, at du havde investeret et lille beløb i Apple, Microsoft og Nvidia for ti år siden, og hvad det ville have været værd i dag. Nu har du mulighed for at investere helt automatisk i den nyeste teknologi og samtidig have chancen for at være en del af den næste store teknologibølge. Og for kun 0,50% i årlige omkostninger.


Vores tech-indeksfond følger afkastet i MSCI World Information Technology Index, der er baseret på 185 store og mellemstore virksomheder på 23 markeder. På den måde investerer du automatisk i virksomheder som Apple, Microsoft og Nvidia uden at skulle købe individuelle aktier.

770x440-tech-man.jpeg

Godt at vide om risiko og afkast.

Husk, at historisk afkast ikke er garanti for fremtidigt afkast. De penge, du investerer, kan både stige og falde i værdi over tid. Der vil være en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.

Intet præsenteret på denne side er eller bør fortolkes som en investeringsanbefaling, investeringsrådgivning, tilbud eller anmodning om at købe eller sælge finansielle instrumenter. Som investor er du ansvarlig for risikoen forbundet med at benytte de oplysninger, der gives på denne side, når du tager en investeringsbeslutning.

Indeksfonde.

Nordnet Indeksfond Danmark ESG A
Årlige omkostninger
0,20%
Aktivklasse
Aktie
Risiko
Fonden er en indeksfond med fokus på det danske marked. Fondens målsætning er at efterligne sammensætningen i aktieindekset OMX Copenhagen 25 ESG Responsible Index (OMXC25ESG) som kun omfatter selskaber der opfyldersærlige bæredygtighedskriterier. Fonden skal investere i instrumenter der er inkluderet i OMXC25ESG. Fonden kan også investere i instrumenter, der nær følger OMXC25ESG eller er en del af dette indeks.
Nordnet Indeksfond Nye Markeder ESG
Årlige omkostninger
0,40%
Aktivklasse
Aktie
Risiko
Fonden sigter mod at følge den amerikanske dollars samlede udvikling i nettoafkast i MSCI Emerging Markets ESG Leaders Index (“indekset“) minus gebyrer og udgifter. Indekset er MSCI Emerging Markets ESG Leaders Index (Bloomberg Ticker: M1EFESR). Det er et aktieindeks, der er repræsentativt for de store og mellemstore markeder i vækstlande. Det omfatter virksomheder, der er inkluderet i MSCI Emerging Markets Index, og som har høje miljømæssige, sociale og styringsmæssige (“ESG”) ratings i forhold til deres sektorindustrier. Risikoen for valutakursbevægelser mellem indeksets valuta og valutaen for hver klasse afdækkes ikke. Fonden medforvaltes af Nordnet Bank AB og J.P. Morgan Mansart Management Limited.
Nordnet Indeksfond Europa ESG
Årlige omkostninger
0,30%
Aktivklasse
Aktie
Risiko
Fonden sigter mod at følge euroens samlede udvikling i nettoafkast i MSCI Europe ESG Leaders Index (“indekset“) minus gebyrer og udgifter. Indekset er MSCI Europe ESG Leaders Index (Bloomberg Ticker: NEUSIU). Det er et aktieindeks, der er repræsentativt for de store og mellemstore markeder i 15 udviklede europæiske lande. Det omfatter virksomheder, der er inkluderet i MSCI Europe Index, og som har høje miljømæssige, sociale og styringsmæssige (“ESG”) ratings i forhold til deres sektorindustrier. Risikoen for valutakursbevægelser mellem indeksets valuta og valutaen for hver klasse afdækkes ikke. Fonden medforvaltes af Nordnet Bank AB og J.P. Morgan Mansart Management Limited.
Nordnet Indeksfond Global ESG
Årlige omkostninger
0,30%
Aktivklasse
Aktie
Risiko
Fonden sigter mod at følge den amerikanske dollars s samlede udvikling i nettoafkast i MSCI World ESG Leaders Index (“indekset“) minus gebyrer og udgifter. Indekset er MSCI World ESG Leaders Index (Bloomberg Ticker: NGSINU). Det er et aktieindeks, der er repræsentativt for de store og mellemstore markeder i 23 udviklede lande. Det omfatter virksomheder, der er inkluderet i MSCI World Index, og som har høje miljømæssige, sociale og styringsmæssige (“ESG”) ratings i forhold til deres sektorindustrier. Risikoen for valutakursbevægelser mellem indeksets valuta og valutaen for hver klasse afdækkes ikke. Fonden medforvaltes af Nordnet Bank AB og J.P. Morgan Mansart Management Limited.
Nordnet Indeksfond USA ESG
Årlige omkostninger
0,30%
Aktivklasse
Aktie
Risiko
Fonden sigter mod at følge den amerikanske dollars s samlede udvikling i nettoafkast i S&P 500 ESG Index (“indekset“) minus gebyrer og udgifter. Indekset er S&P 500 ESG Index (Bloomberg Ticker: SPXESUN). Det er et aktieindeks, der er repræsentativt for de førende værdipapirer, der handles i USA. Det omfatter virksomheder, der er inkluderet i S&P 500, og som har høje miljømæssige, sociale og styringsmæssige (“ESG”) ratings i forhold til deres sektorindustrier. Risikoen for valutakursbevægelser mellem indeksets valuta og valutaen for hver klasse afdækkes ikke. Fonden medforvaltes af Nordnet Bank AB og J.P. Morgan Mansart Management Limited.
Nordnet Indeksfond Teknologi
Årlige omkostninger
0,50%
Aktivklasse
Aktie
Risiko
Fonden sigter mod at følge den amerikanske dollars samlede udvikling i nettoafkast i MSCI World Index, minus gebyrer og udgifter. MSCI World Information Technology Index (Bloomberg Ticker: NDWUIT) er et aktieindeks, der omfatter virksomheder, der indgår i MSCI World Index inden for sektoren for informationsteknologi, GICS (Global Industry Classification Standard). MSCI World er repræsentativt for de store og mellemstore markeder i 23 udviklede lande. Risikoen for valutakursbevægelser mellem indeksets valuta og valutaen for hver klasse afdækkes ikke. Fonden medforvaltes af Nordnet Bank AB og J.P. Morgan Mansart Management Limited.

Nu er fem af vores indeksfonde bæredygtige.

Fem af vores indeksfonde er nu bæredygtighedscertificerede. Fondene forvaltes i overensstemmelse med EU's regler for bæredygtige investeringer. ESG står for miljø, socialt ansvar og forretningsetik.

Vores bæredygtige indeksfonde Danmark, Nye markeder, Europa, Global og USA følger hvert sit ESG-indeks. De indeks, de følger, udvælger virksomheder med gode ESG-ratings sammenlignet med andre ligende virksomheder inden for samme sektor.

Fondenes struktur er i overensstemmelse med oplysningsforordningens artikel 8. Det betyder, at fondene skal fremme miljømæssige eller sociale aspekter. Det er den næsthøjeste klassifikation og beskrives ofte som lysegrøn.

Fondene passer derfor til dig, som leder efter investeringsmuligheder i etiske og grønne indeksfonde.

Fondenes gebyrer påvirkes ikke af ændringen.

Sådan fungerer indeksfonde.

En indeksfond er passivt forvaltet, hvilket holder omkostningerne nede. Det er derfor en nem og billig måde at få en velbalanceret portefølje med bred eksponering mod eksempelvis forskellige lande eller brancher.

Målet er at afspejle udviklingen i et bestemt indeks, og forvalteren tager ingen investeringsbeslutninger, udover eventuel forbedring af afspejlingen for det pågældende benchmarkindeks.

Det modsatte af passiv forvaltning er aktiv forvaltning, hvor et team af forvaltere og analytikere sammen forsøger at forudsige, hvilke værdipapirer der vil performe bedst i fremtiden.

At spare op i indeksfonde er et populært valg for både professionelle og nybegyndere. Det betragtes ofte som et lidt mere sikkert valg, da det kan være svært at slå indeks på den lange bane. Herudover mindskes risikoen for menneskelige fejlvurderinger. 

Sådan invester du i indeksfonde

 1. 1

  Log ind eller opret en konto
  Bliv kunde på få minuter med MitID

 2. 2

  Sæt penge ind
  100 kroner er nok til at komme i gang

 3. 3

  Vælg en eller flere indeksfonde

Nu er du klar!

Du kan også starte en automatisk Månedsopsparing i indeksfonde.

Ofte stillede spørgsmål.

Prøv vores fondsscreener.

Med vores screener kan du let finde inspiration og eksempelvis frasortere foreninger med uetiske investeringer og fremhæve foreninger med særligt lavt CO2-aftryk.

Find flere fonde at investere i.

Højeste afkast, laveste omkostninger og de mest bæredygtige fonde. Der findes uden tvivl end fond, der passer til dine investeringsmål. Find inspiration her.

Bliv klogere på indeksfonde.

Det kan føles svært at vælge de rigtige indeksfonde. Så hvordan beslutter du, hvilken der er bedst for dig? Her kan du læse om fordele og ulemper ved at spare op i indeksfonde og få tips til at vælge den rigtige for dig.