Spring til hovedindhold

Hej! Hvad kan vi hjælpe dig med?

Hvordan beregnes værdiudviklingen på et certifikat?

Bull & Bear-certifikater har en konstant daglig gearing, hvilket betyder, at udviklingen af ​​det underliggende aktiv i løbet af en enkelt handelsdag ganges med gearingsfaktoren for at beregne certifikatets værdi.

For eksempel, hvis du har et produkt med en gearing på 15 og det underliggende aktiv stiger med 1%, stiger BULL X10 med 15%, mens en BEAR X15 vil falde med -15%.

Én gang om dagen nulstilles gearingen, hvilket kaldes balancering af finansieringsniveauet i produktet for at opretholde en konstant daglig gearing. Tidspunktet for rebalansering af gearingen varierer afhængigt af det underliggende aktiv, men er angivet i de endelige produktbetingelser. 

I løbet af en aktuel handelsdag kan gearingen ændre sig afhængigt af, hvordan prisen på det underliggende aktiv har udviklet sig, siden certifikatet blev genbalanceret. Hvis det underliggende aktiv har været i stand til at bevæge sig længere væk fra certifikatets finansieringsniveau, falder gearingen, og hvis det underliggende aktivs pris er flyttet tættere på finansieringsniveauet, vil gearingen øges. Dette betyder, at alle, der køber produktet midt i den aktuelle handelsdag, enten kan have en højere eller lavere gearing end hvad produktnavnet antyder. Når certifikatet derefter genbalanceres ved næste lejlighed, genvinder produktet sin daglige gearing til den næste handelsdag. Hvis det underliggende aktiv på tidspunktet for gendannelse af gearingen havde en stor ugunstig bevægelse siden den sidste restaurering af gearingen, vil eksponeringen for det underliggende aktiv blive reduceret betydeligt. Dette betyder for eksempel for BULL X15, at den en dag med et fald på 3% i det underliggende aktiv skal følges af en stigning på 5,5% i det underliggende på den næste handelsdag for at gendanne det oprindelige eksponerings- / finansieringsniveau.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Tilbage