Spring til hovedindhold

Hej! Hvad kan vi hjælpe dig med?

Vigtig information om Publicly Traded Partnerships i USA og Canada

Den 1. januar 2023 træder ny amerikansk lovgivning i kraft, som påvirker beskatningen af ​​ Publicly Traded Partnerships (PTP) såsom Limited Partnerships (LP), Master Limited Partnerships (MLP) og nogle REIT'er (Real Estate Investment Trusts) og RIC'er (Regulated Investment Companies). De nye regler betyder bl.a., at salg vil blive beskattet med 10 % stempelafgift af den samlede salgssum, uanset kontotype. Udover den nye afgift på 10% af salgssummen, risikerer du som indehaver af PTP’er at skulle indrapportere dit afkast til de amerikanske skattemyndigheder. Det skyldes den særlige struktur i PTP’er, hvor du som aktionær kan anses for at være en direkte partner i selskabet.

 

Berørte værdipapirer omfatter selskaber såsom: Brookfield Renewable Partners LP Unit, Brookfield Property Partners A Units, Brookfield Infrastructure Partners LP Unit, Enterprise Products Partners LP Unit og Lazard Lazard, A. Se denne liste for den fulde liste over berørte værdipapirer her.

NB. Listen kan blive opdateret med flere værdipapirer i fremtiden.

 

Som følge af de nye amerikanske regler tilbyder Nordnet ikke længere opbevaring af disse værdipapirer.

 

Du skal også være opmærksom på, at vi ikke kan bistå med evt. lovpligtig indrapportering af dit afkast til de amerikanske skattemyndigheder.

 

Hvad betyder det for mig som aktionær i Publicly Traded Partnerships?

 

- Hvis du ejer PTP’er på et pensionsdepot

Fra den 23. december 2022 kan du ikke længere opbevare aktier i PTP’er på pensionsdepoter i Nordnet. I perioden fra den 22. november til den 23. december tilbyder vi dig at sælge værdipapirerne kurtagefrit. Du har også mulighed for at flytte værdipapirerne, men bemærk, at flere banker allerede har meldt ud, at de ikke accepterer denne type værdipapirer efter 1. januar 2023, så vi kan ikke garantere, at det vil kunne lade sig gøre i praksis.  Det er også en forudsætning, at du har mulighed for at lave en deloverførsel. Nordnet skal senest have modtaget din anmodning om overførsel fra modtagende bank den 9. december 2022.

VIGTIGT. Hvis du ikke har solgt eller flyttet dine PTP’er senest den 23. december, vil Nordnet efterfølgende sælge dem for din regning.

 

- Hvis du ejer PTP’er på aktiesparekonto eller aktiedepot

Fra 31. januar 2023 kan du ikke længere opbevare PTP’er på almindelige aktiedepoter og aktiesparekonti. Du skal derfor enten sælge disse værdipapirer eller flytte dem ud af Nordnet (sidstnævnte kan kun lade sig gøre for almindelige aktiedepoter). Vi tilbyder kurtagefrit salg af de pågældende PTP’er frem til 31. december 2022. Hvis du sælger inden årsskiftet, vil du heller ikke blive pålagt den nye amerikanske stempelafgift på 10 % af salgssummen. Hvis du ønsker at flytte papirerne, så vær opmærksom på, at flere banker allerede har meldt ud, at de ikke accepterer denne type værdipapirer efter 1. januar 2023, så vi kan ikke garantere, at du vil kunne overføre værdipapirerne til andre udbydere.

VIGTIGT. Hvis dine værdipapirer ikke er solgt eller flyttet inden 31. januar 2023, vil de blive solgt for din regning. Du skal også være opmærksom på, at vi ikke kan bistå med evt. lovpligtig indrapportering af dit afkast til de amerikanske skattemyndigheder

 

Kan jeg flytte mine PTP'er til en anden bank, der håndterer den amerikanske stempelafgift anderledes?

Stempelafgiften kommer fra ny amerikansk lovgivning, hvor der pålægges 10% afgift af hele salgssummen. Lovgivningen påvirker alle ikke-amerikanske personer, uanset hvilken bank værdipapirerne opbevares hos. Dette er derfor ikke noget, som Nordnet har bestemt eller der kun vedrører dine værdipapirer på depoter i Nordnet. Du kan flytte værdipapirerne til en anden bank (forudsat at banken kan modtage og håndtere disse værdipapirer).

 

Hvordan beskattes jeg, hvis jeg sælger PTP’er inden 31. december 2022?

Hvis du sælger aktierne inden årsskiftet, skal du ikke betale den nye stempelafgift på 10 %. Det betyder, at salget vil blive beskattet af kursgevinster som sædvanligt, hvis aktierne er opbevaret på et almindeligt aktiedepot. For andre kontotyper beskattes du efter den skatteordning, som der er gældende for kontotypen.

 

Kan jeg i fremtiden købe PTP’er via Nordnet?

Nej, Nordnet tilbyder ikke længere handel med/opbevaring af disse værdipapirer. Nordnet tillader således heller ikke overførsel af disse PTP’er til Nordnet.

 

Kan jeg sælge PTP’er via Nordnet i fremtiden?

 

23-12-2022: Sidste dag, hvor du selv kan sælge PTP’er kurtagefrit på et pensionsdepot, herefter vil Nordnet sælge værdipapirerne for din regning. Hvis du ønsker at overføre dine værdipairer til en anden bank, skal det også være sket inden den 23. december 2022 – ellers bliver aktierne solgt af Nordnet som beskrevet ovenfor.

 

31-12-2022: Sidste dag, hvor du kan sælge PTP’er kurtagefrit på aktiedepoter og aktiesparekonti, og uden den amerikanske stempelafgift på 10%.

 

31-01-2023: Nordnet sælger efter denne dato enhver beholdning på aktiedepoter og aktiesparekonti, som du ikke selv har solgt eller overført inden da, for din regning.

 

Hvor kan jeg læse mere om de nye regler?

Her kan du læse mere om reglerne 1446(f) på IRS hjemmeside.

 

Hvilke omkostninger er forbundet med at sælge Publicly Traded Partnerships?

Publicly Traded Partnerships handles på den amerikanske og canadiske børs i USD/CAD.

 

Gældende for aktiedepoter og aktiesparekonti:

Sælger du værdipapirerne inden 31. december 2022, dækker Nordnet udgiften til kurtage*.

 

Gældende for pensionskonti:

Sælger du værdipapirerne inden 23. december 2022, dækker Nordnet udgiften til kurtage*.

 

NB. Vær opmærksom på, at det kan se ud som om, at der trækkes kurtage i salgsvinduet. Der vil dog i realiteten ikke trækkes kurtage på dine salg indtil d. 1. januar 2023 på aktiedepoter og aktiesparekontoen.

 

*Du vil stadig betale vekselgebyr i overensstemmelse med prislisten.

 

Fik du svar på dit spørgsmål?

Tilbage