DU FÅR DET,
DU FORTJENER

Med Superlånet kan du låne fra 1,99 % i rente

Nordnet Superlånet

Op


Lån med din portefølje som sikkerhed

Hos os kan du låne penge med dine aktier, fonde eller andre værdipapirer som sikkerhed. Det har du kunne gøre længe. Men nu introducerer vi en helt ny måde at beregne renten på – vi kalder det for Superlånet. Du forstår, hvorfor vi kalder det Superlånet, hvis du sammenligner med andre lånerenter.

Sådan fungerer Superlånet

Du har forskellige værdipapirer i din portefølje, og du benytter bare en andel af belåningsværdien. Med de bedste betingelser giver Superlånet dig lån til en rente på 1,99 procent (debitorrente/ÅOP 2,008 %). Lavere risiko giver lavere renteudgifter. Med andre ord – du får det, du fortjener.

Belåning medfører en øget risiko

Handel med værdipapirer indebærer altid en risiko. Din investering kan både stige og falde i værdi, og der er ingen garanti for, at du får dit investerede beløb tilbage. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast.

Belåning påfører din portefølje en forhøjet eksponering mod kursudsving, som medfører, at et tab vil blive større end ved handel uden belåning. Begivenheder på værdipapirmarkedet kan medføre kursfald, og dermed medføre at du taber din egenkapital. Ændringer i belåningsgraden på de værdipapirer, som du har stillet til sikkerhed, kan medføre, at du bliver overbelånt, og er nødt til at sælge værdipapirer eller indbetale beløb for at dække et overtræk. Ved eksempelvis betydelige fald i værdipapirmarkedet kan du også tabe mere end din indskudte egenkapital.

Værdipapirbelåning passer derfor bedst for dem, som har godt kendskab og erfaring med værdipapirmarkedet, og ønsker en høj risiko.

Læs mere om risiko forbundet med produktet

Priseksempler

Lån med din portefølje som sikkerhed

Alle værdipapirer med belåningsgrad kan bruges som sikkerhed. Her finder du belåningsgraderneexternal link, opens in new window for forskellige værdipapirer. Desto højere belåningsgrad dine værdipapirer har, desto mere kan du låne.

Læs mere om, hvordan belåning fungerer.

Dette gælder for de to rabatniveauer

For at få rabatniveau 1 (højest mulige rabat) skal dette være opfyldt:

  • brug maksimalt 40 % af porteføljens belåningsværdi
  • den største position udgør maksimalt 20 % af porteføljens markedsværdi, eller du har et investeringsbevis, der udgør maksimalt 60 % af markedsværdien
  • Du har ingen ”shortpositioner”, futures eller optioner

For at få rabatniveau 2 skal dette være opfyldt:

  • Brug maksimalt 60 % af porteføljens belåningsværdi
  • den største position udgør maksimalt 25 % af porteføljens markedsværdi, eller du har et investeringsbevis, der udgør maksimalt 75 % af markedsværdien
  • Du har ingen ”shortpositioner”, futures eller optioner

Her kan du se vilkårene for at få renterabatexternal link, opens in new window.

Produkt- og risikoinformation


Priseksempler

Det, som samlet skal betales, er den lånte kapital plus renter. Eksemplet er baseret på, at kreditten udnyttes til at låne 100.000 kr. Afdragsperiode i eksemplerne er 1 år. Afdrag og rentebetaling sker i eksemplerne efter 1 år.

Ved rabatniveau 1​ (rente 1,99 %, debitorrente/ÅOP 2,008 %)

Samlet kreditbeløb

100.000 kr.

Etableringsomkostninger

0 kr.

Administrationsomkostninger

0 kr.

Rente efter 1 år

2.008 kr.

Samlet beløb, der i alt skal betales

102.008 kr.

 

Ved rabatniveau 2​ (rente 2,99 %, debitorrente/ÅOP 3,031 %)

Samlet kreditbeløb

100.000 kr.

Etableringsomkostninger

0 kr.

Administrationsomkostninger

0 kr.

Rente efter 1 år

3.031 kr.

Samlet beløb, der i alt skal betales

103.031 kr.

 

Linje

Ikke kunde hos os endnu?

Hvis du vil have Superlånet, skal du først have en portefølje hos os.

Det koster ingenting at være kunde, og du kan åbne et depot via NemID. Nordnets Flytteservice hjælper dig gratis med at flytte dine værdipapirer.

Når du har en portefølje med værdipapirer, som du vil belåne, kan du ansøge om et værdipapirlån og godkende vilkårene for Superlånet. 

One

Åbn et depot. Klik her for at åbne et depot via NemID med det samme. Du kan også åbne et depot ved at udfylde og indsende vores ansøgningsskema – så tager det et par dage.

Two

Lav din egen portefølje. Sæt penge ind og start investeringerne. Du kan også flytte værdipapirer fra en anden bank.

Three

Ansøg om Superlånet. Ansøg om en kreditaftale og belåning, og godkend samtidig vilkårene for Superlånet.


Headset


Har du spørgsmål eller brug for hjælp til at komme i gang?

Vi sidder klar ved telefonerne mandag-fredag 08.30-17.00. Ring til os på 70 20 66 85, eller skriv til os her, når du er logget ind på dit depot.

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.