Velkommen til kundeservice

Få svar på dine spørgsmål her

70 20 66 85Man-Fre 08:30-17:00

Kundeservice / Handel

Hvad betyder de nye valørregler?

Fra og med den 5. september 2017 anvender børserne i USA og Canada to valørdage i stedet for tre dage som tidligere.

Det betyder, at valørdagene for handel i USA og Canada fungerer på samme måde som for handel i Norden og Europa. Du skal for eksempel kun vente to dage efter et salg, inden du kan tage pengene ud uden at blive opkrævet rente. Manuel valutaveksling med valutakonto påvirkes ligeledes af ændringen, når afregningsdatoen er en dag tidligere.

Hvordan fungerer valørdage?

I Norden anvendes to valørdage ved afviklingen, når du køber og sælger aktier. Når du sælger en aktie, forfalder valørdagen to dage efter salget, og det er først på det tidspunkt at pengene fra salget egentlig overføres.

Pr. den 6. oktober 2014 begyndte de europæiske børser at anvende to valørdage i stedet for tre. De nordamerikanske børser benyttede tre valørdage til og med den 4. september 2017.

Mere om

Handel70 20 66 85

Mandag - fredag 9.00 - 17.00

c Mægler 8.30 - 22.00


Op

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.