Velkommen til kundeservice

Få svar på dine spørgsmål her

70 20 66 85Man-Fre 08:30-17:00

Kundeservice / Øvrigt

Hvorfor indføres kravet om LEI-koder?

Fra og med den 3. januar 2018 træder en ny lovgivning i kraft for værdipapirmarkederne i EU kaldet MiFID II. Det betyder, at alle juridiske personer skal have en global identifikationskode for at kunne handle med værdipapirer. Denne kode kaldes for Legal Entity Identifier (LEI).

Bemærk, at kravet også gælder for dig, der udelukkende skal sælge en eksisterende beholdning.

Formålet er at styrke beskyttelse for handel med værdipapirer. Formålet med MiFID II er at forbedre forbruger- og investorbeskyttelsen på det finansielle område. Relevante myndigheder, uanset land, skal kunne spore og identificere, hvem der er købere og sælgere, samt hvem der træffer beslutninger i en transaktion.

Hvad skal jeg gøre som virksomhedskunde?

For at kunne handle med værdipapirer fra og med den 3. januar 2018 skal din virksomhed have en LEI-kode. Det tager ca. 5-7 arbejdsdage at anskaffe en LEI-kode, men det kan tage længere tid op til årsskiftet 2017/18.

Hvad skal jeg gøre, hvis min virksomhed er registeret udenfor Norden?

 Hvis din virksomhed er registeret udenfor Norden, skal du indsende din LEI-kode til os. Det gør du nemmest ved at besvare den besked, som vi har sendt til dig via dit depot på nordnet.dk.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg allerede har en LEI-kode?

Hvis du allerede har anskaffet dig en LEI-kode, og virksomheden er registeret i et nordisk land, skal du ikke gøre mere. Vi registrerer automatisk din LEI-kode. Det vigtige er, at du fornyer din kode hvert år.

Hvis virksomheden er registeret i et land udenfor Norden, skal du indsende din LEI-kode til os. Det gør nemmest ved at besvare den besked, som vi har sendt til dig via dit depot på nordnet.dk.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg er fuldmagtshaver i en anden virksomhed?

 Hvis du er fuldmagtshaver i en anden virksomhed, er det vigtigt, at du er opmærksom på, om virksomheden har en LEI-kode for at kunne handle efter den 3. januar 2018.

Hvor kan man ellers ansøge om LEI-kode?

Hvor lang tid tager det at ansøge om en LEI-kode?

Det tager cirka 7 arbejdsdage at få en LEI-kode. Men det kan tage endnu længere tid op til årsskiftet.

Mere om

Øvrigt70 20 66 85

Mandag - fredag 9.00 - 17.00

c Mægler 8.30 - 22.00


Op

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.