Velkommen til kundeservice

Få svar på dine spørgsmål her

70 20 66 85Man-Fre 08:30-17:00

Kundeservice / Skat

Skal jeg selv indberette til SKAT?

  • Nordnet indberetter automatisk beholdning samt køb og salg til SKAT.

Ligesom i andre danske banker skal du også hos Nordnet selv opgive, hvor meget du har tjent eller tabt på dine investeringer og din opsparing. Det er nødvendigt for at SKAT skal kunne beregne, hvor meget du skal betale eller have i fradrag.

De oplysninger kan du finde i årsopgørelsen og realisationsoversigten.

Indberetter Nordnet til SKAT?

Ja. Nordnet indberetter fra og med 1. januar 2010 automatisk SKAT i Danmark på samme måde som danske banker. Det betyder, at følgende vil blive indberettet:

  • Din beholdning af danske og udenlandske værdipapirer per 31.12. 2009
  • Alle dine køb og salg foretaget via Nordnet fra 1. jan. 2010 og fremover

Indberetningen sikrer dig kun retten til fradrag for tab for danske værdipapirer. Det betyder med andre ord ikke, at SKAT automatisk på dine vegne registrerer, hvor meget du har tjent eller tabt. Det skal du stadig selv oplyse SKAT om.

Dette skal du selv gøre
Præcis som i en almindelig dansk bank, skal du også hos Nordnet selv opgive, hvor meget du har tjent eller tabt på dine investeringer og din opsparing. Det er nødvendigt for at SKAT skal kunne beregne, hvor meget du skal betale eller have i fradrag.

For at gøre det så enkelt som muligt for dig, får du hos os en årsopgørelse og en realisationsoversigt. De giver dig alt det du behøver for at kunne udfylde din selvangivelse.


Er der aktiebeskatning på min gevinst?

Ja. Når du sælger aktier og andre værdipapirer, skal du betale skat af det overskud, du får. Gevinst ved salg af almindelige aktier beskattes som aktieindkomst. Læs mere om beskatning af aktier på SKATs hjemmesideexternal link, opens in new window

Mere om

Skat70 20 66 85

Mandag - fredag 9.00 - 17.00

c Mægler 8.30 - 22.00


Op

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.