Velkommen til kundeservice

Få svar på dine spørgsmål her

70 20 66 85Man-Fre 08:30-17:00

Kundeservice / Værdipapirer

Hvad er fordelene ved at investere i udlandet?

At eje udenlandske værdipapirer kan give en bedre spredning af risici i forhold til kun at eje danske aktier. Det giver adgang til udvikling på andre markeder end vores eget, andre brancher og valutaer.

Hvad er valutarisiko

At handle med værdipapirer i en anden valuta indebærer, at du tager en valutarisiko. Både aktiekursen og valutakursens svingninger i forhold til din egen valuta påvirker værdien på dine værdipapirer. Selvom et værdipapir stiger i værdi, er det ikke sikkert, at du får del i hele den stigning. Omvendt kan en stigning i den valuta, som værdipapiret er registreret i, også betyde, at du får en større gevinst.

Mere information om valutaveksling hos Nordnet finder du her

Hvad er omsætningsskat?

Når du køber visse værdipapirer fra Storbritannien og Frankrig, skal du betale en omsætningsskat også kaldet ”Stamp Duty”.  Størrelsen på skatten beregnes som en procentdel af købsbeløbet. Du finder skattesatserne i vores prisliste.

Kan jeg gå til generalforsamlinger i udenlandske selskaber, som jeg ejer aktier i?

Nej, du kan kun deltage i generalforsamlinger i det land, hvor du bor i, hvis du bor i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Op

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.