Velkommen til kundeservice

Få svar på dine spørgsmål her

70 20 66 85Man-Fre 08:30-17:00

Kundeservice / Værdipapirer

Hvornår trækkes gebyrer for et udenlandsk depotbevis?

Der bliver opkrævet et administrationsgebyr for tyske, amerikanske og britiske depotbeviser (ADR og GDR), og det bliver normalt trukket i forbindelse med udbytte. Bemærk dog at det kan variere fra selskab til selskab.

Omkostninger for udenlandske depotbeviser (ADR eller GDR)

Depotbeviser er et værdipapir, som handles på en anden børs end hjemmemarkedet. Nordnet tilbyder f.eks. ikke handel på det koreanske marked, men du kan handle et selskab som Samsung som et depotbevis (ADR) på det amerikanske marked.

Et eksempel på et selskab med handel på flere markeder er Gazprom, hvis aktie er noteret i ét land, Rusland, men hvor det også er muligt at investere i selskabet via børser i andre lande (USA, UK og Tyskland) som hhv. amerikansk depotbevis og globalt depotbevis.

Du kan se omfanget af gebyret under det respektive land i vores prisliste. Ekstra gebyrer kan du læse mere om hos den administrerende bank for det aktuelle depotbevis. 

Op

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.