Velkommen til kundeservice

Få svar på dine spørgsmål her

70 20 66 85Man-Fre 08:30-17:00

Kundeservice / Valuta

Hvad koster automatisk valutaveksling

Når du investerer i udlandet med automatisk veksling, vil din købskurs og salgskurs afvige med 0,25 procent fra den præliminære kurs, du ser på nordnet.dk*. Hvis du eksempelvis køber aktier for 1.000 dollars, og vi for enkelthedens skyld antager, at dollaren står i 10 danske kroner, så skal du betale 10.025 kroner. Hvis du sælger aktier for 1.000 dollars, får du 9.975 kroner.

*Den kurs du ser på nordnet.dk er mere præcis, end den kurs vi går ud fra, der kan være en forskel på et par hundrededele. På din nota ser du, præcis hvilken kurs, du har fået. 

Hvordan sker vekslingen, når jeg handler med internationale fonde?

Ved handel med internationale fonde, dvs. fonde på Fondstorvet, gennemføres valutaveksling altid automatisk. Du kan kun investere i fondene på Fondstorvet fra et pensionsdepot.

Hvordan veksler jeg på mit pensionsdepot?

På et pensionsdepot har du ingen valutakonti, så veksling sker altid automatisk. Du har ikke mulighed for at aktivere valutakonti på et pensionsdepot.

Hvornår gennemføres den automatiske veksling?

Handler du i udlandet uden valutakonti, gennemføres en automatisk veksling, så snart handlen gennemføres.

Bruger du valutakonti, gennemføres din veksling ikke øjeblikkeligt. Når du anmoder om at en veksling skal gennemføres, finder du den under Aktive vekslinger. Når Nordnet har gennemført veksling i den pågældende valuta, finder du den under Historik.

På en normal dansk bankdag gennemføres der vekslinger cirka kl. 11.30, kl. 17.00 og kl. 22.00

Kan valutaveksling ske automatisk?

Når du åbner et depot, aktiveres en valutakonto i hovedvalutaen DKK. Hvis du gennemfører udenlandsk aktiehandel, kommer veksling til at ske automatisk, og beløbet omregnes til danske kroner ved køb eller salg.
Investerer du meget i udenlandske aktier fra et aktiedepot, kan det være en fordel for dig at åbne en valutakonto i en eller flere udenlandske valutaer.

Bemærk, at det ikke er muligt at oprette valutakonti til pensionsdepoter.

  Mere om

  Valuta  70 20 66 85

  Mandag - fredag 9.00 - 17.00

  c Mægler 8.30 - 22.00


  Op

  Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.