Eksperterne

12.03.2018 10:56:21

Er det nu Europa?

Den tyske regering er nu på plads og med flere socialdemokrater på flere tunge regeringsposter kan det være, at der bliver åbnet op for øgede investeringer i det offentlige og infrastrukturen, hvilket kan skabe lidt inflation og hævede lønninger.


Trumps rasler med sabler til en handelskrig. Det betyder, at man som investor skal overveje sine investeringer igen, specielt hvis de er afhængige af afsætningen i USA indenfor de ramte områder. Derfor bliver selskaber som har øget eksponering mod Europa og Asien også interessante i den kommende tid, og det kan give et ekstra kursløft til disse.

D/S Norden leverede et regnskab, der for første gang i fem år havde overskud på driften både i tørlast og i tanken. D/S Norden forventer en forbedring af raterne for tørlast i løbet af 2018 og den samme forbedrede situation forventes i tankmarkedet.Teknisk bevæger aktiekursen sig vandret i niveauet 110-125. Det betyder, at det lange glidende gennemsnit ligger over kursudviklingen, hvilket indikerer, at aktien er uinteressant på nuværende tidspunkt. Bollingerkanalen er fortsat i salg på ugebasis og har været det siden månedsskiftet oktober/november. Kursen skal igennem 128, før signalet skifter til køb. Man skal afvente udviklingen.

Torm leverede et mindre overskud og de forbedrede udsigter for 2018 gav et løft i kursen på over 4 pct., torsdag. Teknisk er aktien i en faldende tendens og ser fortsat ikke interessant ud. Kursen skal over 47, før aktien ser interessant ud. MACD har etableret en bundformation og den samme tendens ses i Momentum.

Royal Unibrew leverede et regnskab, der viste vækst i omsætningen og en forbedret bundlinie, som viste en fremgang fra 784 mio. kr. til 831 mio. kr. Det positive regnskab fik aktien til at stige og signalet i Bollingerkanalen skiftede fra salg til køb på ugebasis og etableringen af "Death Cross" er blevet afvist med stigningen. Stigningen i aktiekursen har ligeledes trukket op i MACD på ugebasis, mens Momentum på månedsniveauet bevæger sig fladt. Endvidere holder kursudviklingen sig inde i den stigende trendkanal. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Santa Fe Group var på jagt efter en amerikansk virksomhed, som de kunne købe. Men i denne uge har Santa Fe Group meddelt markedet, at man indgår partnerskab med den Fidelity Residential Solutions på det amerikanske marked.Teknisk har Santa Fe Group været i en faldende tendens siden 2008. Aktien er nu tilbage på niveauet fra 2008 (dengang var Santa Fe=ØK og en helt anden butik). Det bliver interessant, om det kan give en rebound i aktiekursen i den kommende tid. Der er en faldende tendens på ugebasis i Momentum og MACD. Modellerne siger fortsat, at man skal holde sig væk.

Den kommende uge byder på en række regnskaber fra danske selskaber. Onsdag kommer H+H og Newcap Holding. Torsdag er det Andersen & Martini, Columbus, Egetæpper samt Orphazyme. Fredag sluttes af med DLH samt Tivoli.

H+H svinger noget frem og tilbage siden årsskiftet. H+H har netop fået godkendt sit køb af HeidelbergCements tyske og schweiziske kalkstensforretning. Det helt store spørgsmål er, hvordan købet skal finansieres på langt sigt. Bliver det med en aktietegning, et obligationslån eller noget helt tredje? Teknisk har aktien bevæget sig i 130-165 siden årsskiftet. Den seneste tids uensartede tendens i kursudviklingen har fået de tre indikationsmodeller MACD, Momentum og RSI til at falde på ugebasis. Overordnet er trenden fortsat positiv og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 135. Momentum på månedsniveauet er dog faldende, hvilket indikerer, at man skal være afventende.

C25-indekset holder sig fortsat over niveauet 1140, men tendensen ser fortsat negativ ud, hvilket indikerer, at man skal være afventende. Trods den manglende stigende tendens i aktiekursen sÃ¥ er der en positiv tendens i MACD og Momentum på ugebasis. På dagsniveauet er der etableret salgssignal i de glidende gennemsnit og i Bollingerkanalen. Anbefaler at man er forsigtig med de danske aktier.

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og Central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.