Eksperterne

03.07.2017 11:35:18

Sommerkorrektion i markedet

Der rasles igen med rentesablerne fra den amerikanske side og Donald Trump kan ikke få sin nye sundhedsreform igennem. Det gør markedsdeltagerne nervøse. Den europæiske centralbank ser også lys for enden af tunnelen, da der er en svagt stigende inflation så rente skal op i løbet af 6-18 måneder.


GN Hearing indgår et strategisk partnerskab med den kinesiske detailhandelskæde Earway. Det bliver interessant at se, hvad GN Hearing kan få ud af en ny partner. Teknisk har aktien været i en stigende tendens siden december, hvor aktien blev handlet i 140 og i dag handles aktien i niveauet 200-205 og kurserne har bevæget sig vandret i niveauet siden begyndelsen af juni. Nærmeste støtteniveau er ved 195. Indikationsmodellerne har etableret en topformation, og man bør derfor afvente udviklingen.

Bavarian Nordic har modtaget positive resultater fra igangværende fase 2-forsøg med universel vaccine mod RS-virus. Aktien testede modstandsniveauet 395, men blev i første omgang afvist, men tirsdag kom meddelelse om fase 2-forsøget og det fik aktien til at stige. Der har været en faldende tendens i Momentum og RSI på ugebasis. Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens siden slutningen af 2016 og holder den positive tendens. Brug tilbagefald til at samle op.

FLSmidth er steget med 48 pct. i år og aktien holder fast i den stigende tendens, der har stået på siden november sidste år. Kursen har i maj og juni konsolideret sig i niveauet 380-410, hvilket trak ned i MACD modellen men de sidste par ugers stigning har fået MACD til at stige igen og den samme positive tendens ses i RSI og Momentum. Næste modstandsniveau er ved 480-500. Brug tilbage falde i aktien til at samle op.

Har Vestas mistet pusten? Ordrebeholdningen har aldrig været bedre. Vestas-aktien toppede i maj i niveauet 625 og har siden været i en sivende tendens og nu handles aktien i 589. Den faldende tendens i kursen trækker ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Der er ligeledes en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Signalmodellerne er fortsat i køb, men et brud af niveauet 575 vil ændre signalet til salg.

Onsdag kom NNIT med en nyhed om, at man havde indgået en aftale med Sundhedsdatastyrelsen om at etablere, vedligeholde og videreudvikle det nye datahåndteringssystem. Aftalen er 5 år og på et mindre tocifret millionbeløb. Teknisk bevæger aktien sig vandret i niveauet 185-205. Signalmodellerne er i køb på ugebasis, mens tilbagefaldet i kursen går, at det lange glidende gennemsnit bliver testet som et støttelinie i niveauet 195. De tre indikationsmodeller er faldet tilbage, mens der er en positiv tendens i Momentum på månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 220, som blev testet i slutningen af oktober og midten af januar, men der kunne modstandsniveauet ikke brydes.

Denne uge byder på regnskab fra Chr. Hansen som eneste danske selskab. I Sverige er der regnskab fra Dustin Group, Industrivärden, Diös og Fabege.

Industrivärden har år til dato givet et afkast på 22-23 pct. Aktien har været i en stigende tendens siden sommeren 2016. De glidende gennemsnit etablerede et "Golden Cross" i sommers og samme tid gik Parabolic i køb. I maj toppede aktien i niveauet 215, og nu handles aktien vandret i niveau 205-215. Topformation har trukket ned i de tre indikationsmodeller, så deres positive tendens er blevet brudt. Den samme topformation ses i Momentum på månedsniveauet.

C20-indekset holder fortsat fast i den stigende tendens trods 3 dages korrektion. Indekset er gået fra 1015 til 982 på 3 dage. Tilbagefaldet kan dog fortsat kun ses i dagsgraften. Indikationsmodellerne falder på ugebasis, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen. Signalmodellen Bollinger er fortsat i køb, men et brud af niveauet 980 vil ændre signalet.

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og Central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.