Eksperterne

28.08.2017 10:35:34

Betyder efteråret stigning?

Efter efteråret er det så et godt tidspunkt at købe op på? De fleste selskaber nærmer sig deres afslutning på året, og derfor har de et bedre overblik over den økonomiske udvikling og derfor kommer der ofte flere positive justeringer fra selskaberne, hvilket er med til at trække aktiekursen op på selskaber.


Mandag meddeler A.P. Møller-Mærsk, at de sælger deres olie- og gasaktiviteter i Nordsøen til franske Total. Salgsprisen var på USD 7,45 mio. Det fik Mærsk-aktien til at stige med over 3 pct. Opdelingen af konglomerat A. P. Møller-Mærsk er med til at få værdierne frem i lyset. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 12.500 som en støttelinie. Nærmeste modstandsniveau er ved 14.000 og herefter i niveauet 14.500, mens nærmeste støtteniveau er 12.500 og herefter i niveauet 12.000.

Bang og Olufsen er brudt igennem modstandsniveauet 114-116 og handles nu i niveauet 117-118, og dermed holder aktien fast i den stigende tendens, der blev etableret tilbage i sommeren 2016. Det lange glidende gennemsnit ligger i støtteniveauet 105. Nørmeste modstandsniveau er ved 120 og herefter i niveauet 145. Den spekulative investor samler op på niveauet.

Ambu og Rockwool kunne onsdag fremlægge regnskaber, der begge viste opjusteringer. Det fik aktierne til at stige med henholdsvis 9 pct. for Ambu og 5 pct. for Rockwool.

Ambus stigning betyder, at aktien er i ny all time high. Stigningen har trukket op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Der er etableret en bundformation i MACD, og modellen er nu over 0 på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 460, mens næste modstandsniveau er ved 540.

Rockwool har brudt den faldende tendens og handles nu i niveauet 1550 og nærmeste modstandsniveau er ved 1600 og dermed lukkes et "gap" fra 2007. I 2007 toppede Rockwool i niveauet 2000. Stigningen i aktien har udløst et nyt købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis.

Torsdag var der blandt andet regnskab fra SimCorp og Scandinavian Tobacco Group(STG). SimCorp måtte nedjustere forventningerne til marginerne for hele året, hvilket fik aktien til at falde med 9,8 pct. Aktien tester nu støtteniveauet omkring 360, som tilbage i januar og februar blev testede. Trendmæssigt ser aktien ikke interessant ud, så man bør afvente udviklingen.

STG fastholdt deres forventninger til hele året på trods af et svært 2. kvartal, hvor samtlige forretningsområder oplevede en nedgang. I løbet af dagen rettede aktiekursen sig og sluttede med en stigning på 8,3 pct. I forbindelse med regnskabet i maj faldt aktien fra 124-126 til 104-106, og det skabte et stort "gap" i aktien. Stigningen ændrer signalet i Bollingerkanalen fra salg til køb og stigningen trak ligeledes op i de forskellige indikationsmodeller. Nærmeste modstandsniveau er ved 118. Forventer man at STG kommer i mål med deres forventninger skal man købe på niveauet.

Den danske regnskabssæson fortsætter. Mandag er det EuroInvestor, F.E. Bording, Parken og Per Aarsleff Holding. Tirsdag er det Andersen & Martini, Brdr. Hartmann, Firstfarms, RTX, Skako og Sydbank. Onsdag er det Arkil Holding, Brøndby IF, Egetæpper samt Luxor. Torsdag er det DLH , Gernman High Street Properties, IC Group, Neurosearch, Scandinavian Brakes Systems samt CBrain.

RTX bevæger sig vandret i niveauet 150-170 og det har stået på siden juni. Aktien faldt tilbage i forbindelse med offentliggørelsen af kvartalsregnskabet i maj, hvor udfordringer i leverandørkæden havde påvirket omsætningen og resultat i 2. kvartal, hvilket fik aktien til at falde tilbage til niveauet 160-170. Nærmeste modstandsniveau er ved 180 og herefter i niveauet 210. Spørgsmålet er, om udfordringen er ovre? Den spekulative investor samler op i forventningen til et godt regnskab.

IC Group har det svært og er i en faldende tendens på ugebasis. Den negative tendens i IC-aktien har stået på siden toppen ved årsskiftet 2015/16, hvor aktien blev handlet i niveauet 250 mod dagens kurs, der er i niveauet 136-138. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Den spekulativ investor samle op på niveauet.

C20-indekset bevæger sig fortsat vandret i niveauet omkring 1000 og holder fast i sit købssignal i Bollingerkanalen. Det lange glidende gennemsnit holder støtteniveauet ved 980 og ligger som en støttelinie. Indikationsmodellerne er ved at etablere en bundformation, hvilket giver en positiv en indikation for yderligere stigninger. Næste modstandsniveau er ved 1020 og herefter i niveauet 1050. Nærmeste støtteniveau er ved 980 og herefter i niveauet ved 940-960.

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og Central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.