Sådan arbejder vi

Vores opgave er at hjælpe dig med
at gennemføre bedre investeringer

Vores opgave er at give dig mulighed for at få det højest mulige afkast.

Vellykket opsparing kræver tid, viden og interesse, hvilket vi erfaringsmæssigt ved er noget mange ikke har. Uanset om du vælger helt selv at forvalte din opsparing eller ønsker støtte fra os, bør du altid spørge dig selv hvilken risiko du er villig til at løbe med dine penge. At vurdere sin egen risikovillighed er ikke så let. Derfor har vi sammen med vores videnskabelige råd udviklet en metode til at vurdere en passende risikovillighed for dig. Risikovilligheden varierer ikke bare fra person til person; den varierer også over tid. Det fremtidige afkast afgøres hovedsageligt af den valgte risikovillighed. Af disse grunde bør du med jævne mellemrum teste din risikovillighed.

Tænk på at al opsparing handler om at tage udgangspunkt i din risikovillighed og maksimere afkastet og løbende vælge fonde, der både stemmer overens med din risikovillighed og hvor lang din opsparingshorisont er.

Investeringsguiden

Behovsanalyse Finjustering Køb af fonde

En succesrig investeringsrådgivning bygger på godt kendskab til kundens forudsætninger og behov. Investeringsguiden starter derfor med en behovsanalyse hvor du svarer på 22 spørgsmål om blandt andet økonomisk situation, erfaring med finansiel økonomi samt mål med din opsparing og risikovillighed.

Med behovsanalysen som baggrund kan vi finde et passende risikoniveau til dig. Det anbefalede risikoniveau beskrives i ord og billede. Du kan enkelt justere risikoen og dermed vælge at ikke følge Nordnets anbefaling.

Når risikoniveauet er valgt, får du et forslag til fonde som passer din risikoprofil.Arbejdet med at vælge passende fonde er omfattende. Vil du vide mere om valget af fonde og udvalgskriterier?
Læs mere om udvælgelsesprocessen

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og Central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.