Nordnets udvalgte fonde

« Tilbage

Mere om Nordnet Selection

Nordnet Selection - enklere at få overblik

At finde vej i junglen af fonde er noget af en udfordring; alene hos Nordnet har du op mod 200 fonde at vælge imellem. Nordnet Selection er et forsøg på at gøre det lettere for dig som kunde at finde fonde til langsigtet opsparing. Nordnet Selection er et udvalg baseret på en udvalgsproces, hvor vi sorterer hele vores udbud af fonde i 10 brede, geografiske kategorier. I hver kategori udvælger vi de 2-3 fonde som vi vurderer har de bedste forudsætninger for at ligge blandt de mest fremgangsrige i deres respektive kategorier.


Udvælgelsesprocessen er en kombination af kvantitativ og kvalitativ analyse af fondselskaber og de enkelte fonde og forvalterne. Den kvantitative analyse sigter på at finde de fonde, som historisk har leveret det bedste afkast til investorerne under hensyntagen til risiko og afgifter. Udgangspunktet er, at dem som har klaret sig godt historisk også vil kan forventes at klare sig godt i fremtiden. Men der er mange potentielle faldgruber i en rent kvantitativ analyse, så en kvalitativ og subjektiv bedømmelse er også en vigtig del af analysen. Her indgår eksempelvis analyse af fondselskabets strategi og ressourcer samt den enkelte forvalters strategi og erfaring.


Udvælgelsen af de fonde som indgår i Nordnet Selection er en løbende proces, hvor vi vurderer fondene og deres forvaltningsresultater, besøger fondselskaberne og mødes med forvalterne. Om nødvendigt ændres sammensætningen af Nordnet Selection.


Nordnet Selection baseres på følgende geografiske kategorier:

Danmark

Norden

Global

Tilvækstmarkeder

Europa

Asien

Nordamerika

Østeuropa

Latinamerika

Rentefonde

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.