Spring til hovedindhold

Afsnit 56 af Investeringspodcasten: Hvad så nu, Danmark?

I afsnit 56 kommer Hansen og Larsen omkring de seneste ugers nedtur til grønne aktier med store fald til både enkeltaktier og ETF’er samt et udenlandsk aktieudsalg, der er gået særligt hårdt ud over danske aktier.

Enkeltaktier med fald på 30, 35 og 50 pct. på få uger er bestemt ikke hverdagskost for investorerne – og slet ikke efter et særdeles godt 2020. Hansen og Larsen diskuterer den grønne omstilling som langsigtet megatrend, de lavere men fortsat høje prisfastsættelser og så det helt store spørgsmål; har de grønne aktier nu ramt et attraktivt niveau?

Når verden bliver lidt aktienervøs, så går det ofte hårdt ud over de danske aktier – og det har ikke været anderledes denne gang. Selskaber som Netcompany, Simcorp, Coloplast, Chr. Hansen, Genmab har særligt mærket, hvad der sker, når udlandet begynder at sælge ud af danske positioner. Hansen og Larsen giver dig svar på, hvorfor dette er helt ”business as usual”:

  1. Høj prisfastsættelse i danske aktier
  2. En del af benchmark-porteføljer
  3. Aktier, hvor investorerne har store gevinster, der skal sikres

Men hvad kommer der så til at ske nu? Hansen og Larsen runder afsnittet af ved at tage en dialog omkring, hvad man som investor skal overveje lige nu – er der nogle aktier, der ikke længere passer ind i din portefølje? Er der måske nogle nye, der vil passe bedre ind? Har du bevæget dig for langt væk fra den investor, du egentlig er? Og har du fortsat samme risikoprofil?

Selskabsnævnelser: iShares Clean Energy, Plugg Power, Everfuel, Ørsted, Vestas, Netcompany, Simcorp, Coloplast, Chr. Hansen og Genmab.

Indeksering:

00:00 – 14:30 Grøn omstilling

14:30 – 22:51 Danske aktiedarlings

22:51 – 28:17 Og hvad så nu?

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
1 Kommentar
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2021-03-20 11:09

hej hvad mener i om Quantafuel ud i fremtiden