Spring til hovedindhold

Du kan handle krypto via certifikater hos Nordnet

Hos Nordnet kan du investere i kryptovaluta via et udbud af certifikater. Det er komplekse produkter med øget risiko, og som investor skal du være klar over, at risiko og kursudsving må forventes at forblive meget høje.

Hos Nordnet kan du ikke investere direkte i kryptovaluta, men i stedet gøre det via et begrænset udbud af certifikater, hvor værdiudviklingen er koblet til udviklingen i en kryptovaluta. Certifikater er dog komplekse produkter med øget risiko.

Store kursudsving i kryptovalutaer

Hvis du som investor synes, at kryptovaluta er spændende, skal du være klar over, at risiko og kursudsving må forventes at forblive meget høje.

I dag findes der mange forskellige kryptovalutaer, og under cryptocurrencies på Yahoo Finance er der aktuelt mere end 4.000. De to mest kendte er Bitcoin og Ethereum. Bitcoin blev opfundet af den anonyme Satoshi Nakamoto i 2008, og Ethereum blev opfundet i 2013 af Vitalik Buterin.

Den første ”hype” i kryptovalutaer, som fx Bitcoin og Ethereum, var i 2017, hvor kursen næsten 20-doblede. ”Hypen” forsvandt igen, og valutaerne faldt voldsomt frem til 2019. Fra marts 2020 og ca. et år frem gik kursen igen amok på Bitcoin, Ethereum og mange andre nye valutaer.


Kursgraf på Bitcoin de sidste 5 år (pr. 6. januar 2022)


Kilde: Investing.com

Kursgraf på Ethereum de sidste 5 år (pr. 6. januar 2022)

Kilde: Investing.com

Handel med kryptovaluta hos Nordnet

Som tidligere beskrevet har vi begrænset handel med kryptovalutaer hos Nordnet, da det kun foregår via certifikater. Til gengæld har du overblikket i dit depot, og Skattestyrelsen modtager indberetning om alle dine handler automatisk. Du skal dog selv registrere dine gevinster og tab.

Vi har ingen holdning eller anbefaling til krypto hos Nordnet, men vores blogger Lars Christensen har tidligere skrevet om emnet i indlægget her: ”Bitcoin – fremtidens penge eller svindel?”

Certifikater med kryptovaluta

Certifikater, som følger udviklingen i Bitcoin, Ethereum, Cardano, Solana og Polkadot:

BITCOIN XBT

BTC ZERO SEK

TRACK BITCOIN II VON

TRACK BITCOIN VON

ABTC

TRACK BITCOIN VONT

ETHEREUM XBT

ETH ZERO SEK

AETH

TRACK ETHER II VON

VALOUR CARDANO SEK

VALOUR SOLANA SEK

VALOUR POLKADOT SEK

Certifikater er ikke for alle – tag Nordnets videnstest, inden du handler

Som beskrevet er handel med kryptovaluta forbundet med høj risiko. Certifikater er derfor ikke for alle, da det er komplekse produkter med øget risiko. For at kunne handle denne type produkter, kræver vi hos Nordnet, at du som investor har forståelse for produktet. Du skal derfor bestå en specifik videnstest, der dækker både krypto og certifikater, inden du kan begynde at handle.

Du kan læse mere om handel med kryptovalutacertifikater hos Nordnet her, hvor du også finder videnstesten.

Bemærk: certifikaterne nævnt i denne artikel kan kun handles på et normalt depot hos Nordnet og ikke på en aktiesparekonto eller pensionskonto.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.
Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning.

Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse, og er ikke et tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg. Historisk afkast er ingen garanti for et fremtidigt afkast, og investering kan medføre tab.


Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
13 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2022-06-21 17:17

Super godt initiativ, jeg så på https://cryptorunner.com/dk/att prisen på Bitcoin er nu 151.000 SEK, mon ikke det er et godt tidspunkt at købe certifikater nu.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-06-21 17:18

Undskyld at jeg skriver forkert, mente https://cryptorunner.com/dk

Gæst
Gæst
2022-04-13 14:31

Hvorfor ikke investere i bitcoin direkte gennem børser? Især nu er det mere end overkommeligt og nemt at gøre. 
Branchen vokser så hurtigt, at der endda findes algoritmiske handelsrobotter. Det er et ret interessant emne for begyndere i handel såvel som for erfarne brugere. Hvis du vil vide mere om algoritmisk handel, kan du gå ind på https://cryptodaily.no. Hvis du vil vide mere om algoritmisk handel, bør du gå til . 

Gæst
Gæst
2022-04-10 14:36

Arbejder I hen imod, at man kan investere i Greyscale Bitcoin Trust på et tidspunkt? Hvis ja, er der så en tidshorisont for dette?
Man bliver lidt skuffet, når man forsøger at gennemføre en handel, og først efter bekræft af købet får at vide, at “Værdipapiret er ikke godkendt for handel og kan derfor ikke købes gennem Nordnet”.

Gæst
Gæst
2022-01-09 18:25

Findes der bear certifikater for cryptovalutaerne?

Personligt tror jeg ikke fatamorganaet holder meget længere og det snart kollapser. Bl.a. efter alle urolighederne i Kazakhstan forårsaget af de mange Bitcoin miners der er rykket ind fra Kina.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-01-10 07:34

Ja, det bliver interessant hvordan fremtiden bliver. Der er en ret klar sammenhæng mellem kryptovaluta og Google trends (https://www.finansanalyser.dk/kan-jeg-forudsige-aendringer-i-kryptovaluta/#trends), undtagen her på det sidste. Noget tyder på at prisen er for høj i forhold til populariteten og at du måske har ret.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-01-10 12:03

Jeg vil kraftigt fraråde dig at gå short på crypto uanset om du tror på det eller ej. Du risikerer at krypto stiger flere hundrede procent på få dage. crypto rykker ofte meget hurtigt. Og så står du med håret i postkassen. Er selv long i crypto og har en del erfaring med handen af crypto 🙂

Gæst
Gæst
2022-01-08 13:03

Vil det sige CFDs? I så fald, kan I ikke inkludere skattereglerne på området i artiklen. For er det ikke noget med, at man beskattes af en værdiøgning, selvom at man ikke har lukket handlen endnu?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-01-08 20:31

Hej Michel. Et certifikat er ikke det samme som en CDF, men beskatningen er ens. Begge beskattes som finansielle kontrakter efter lagerprincippet som kapitalindkomst

Gæst
Gæst
2022-01-07 18:24

Tak for det indlæg 🙏🏼 En undren: hvordan i alverden kan BTC ZERO SEK have administrationsomkostninger på 0.00% Det har jeg aldrig set før og giver vel heller ikke rigtigt mening?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-01-11 12:36

Hej Niels,

Den er god nok med 0,00% i administrationsomkostninger for de ‘ZERO’ certifikater der er. Vær dog opmærksom på at spread (forskellen mellem køb- og salgskurs), kan være højere for disse certifikater.

Du kan se under PRIIP-faktablad for det enkelte certifikat, hvor omkostningerne står beskrevet.

Med venlig hilsen
Frederik Vest, Nordnet

Gæst
Gæst
2022-01-07 08:58

Ville være perfekt at få i månedsopsparingen.

Gæst
Gæst
2022-01-07 08:23

Super godt initiativ. Håbede personligt på dette inden jeg købte hos Coinbase. Ville dog ønske i også havde greyscale bitcoin trust og greyscale ethereum trust også. Men god start 🙂