Spring til hovedindhold

Thorleif Jackson: Ligner Fiserv et let investeringsvalg?

Thorleif Jackson ser nærmere på selskabet Fiserv, som han synes ser interessant ud lige nu. Læs hvorfor i artiklen her, og vurder om du er enig.

I dette indlæg kigger aktieanalytiker Thorleif Jackson nærmere på selskabet Fiserv, som han synes ser interessant ud lige nu. Derfor har han også selv købt aktien til sin globale modelportefølje. Læs hvorfor i artiklen her og vurder, om du er enig.

Få selskaber i verden har en mere stabil forretningsmodel end Fiserv. Hvis nogen aktier fortjener en ekstrem høj prissætning, må det være et selskab som Fiserv, der har leveret rekordresultater i 39 ud af 40 år. Fiserv er med Price/Earnings = 16 nærmest historisk billig i februar 2023.

Fiserv, en sammentrækning af FInancial SERVices (FISV på NASDAQ), blev skabt i 1984 ved en sammenslutning af tre regionale, amerikanske selskaber inden for databehandling. Omsætningen er siden 1984 øget dramatisk via opkøb og organisk vækst. Alene i perioden 1985-1994 opslugte selskabet 49 mindre konkurrenter. De største akkvisitioner til dato var købet af CheckFree i december 2007 og købet af First Data i 2019.

Ledelsen har over årene bevist, at forretningsmodellen med anvendelse af årets overskud til opkøb virker. De seneste 25 år er omsætningen 18-doblet fra 974 mio. dollars til 17,74 mia. dollar (ca. 123 mia. kroner), mens indtjeningen pr. aktie (EPS) er hele 50-doblet fra 0,13 dollars til 6,49 dollar, svarende til gennemsnitlig EPS-vækst på 17%. EPS vokser hurtigere end toplinjen som følge af stordriftsfordele og opkøb af egne aktier. Det skal bemærkes, at jeg med EPS mener non-GAAP indtjening pr. aktie. Fiserv har hvert år mange engangsposter til integration og rationaliseringer og fra frasalg af ikke-kerneforretninger.

Nedenstående graf viser udviklingen for Fiservs EPS siden 1993:

Klik for større version

Kilde: Egen tilvirkning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast.

Som det fremgår, er EPS vokset ca. 17% p.a. siden 1998 og noget hurtigere inden 1998. Væksten er IKKE aftaget med tiden. Væksten de seneste fem år var således 21%, 29%, 11%, 26% og 16% (gennemsnit 20%). I 2023 forventer Fiserv organisk omsætningsvækst på 7-9% og justeret EPS-vækst på 12-14% til 7,25-7,40 dollars. Markedet forventer pt., at EPS stiger 6,49 dollars i 2022 til 8,38 dollars i 2024, svarende til fornyet vækst på 13,6% p.a. Med den seneste kurs på 116,5 dollars er aktien prissat svarende til P/E2022=18,0 og P/E2023=15,9. Til sammenligning har aktien historisk handlet i kurskanalen P/E=15-30 det meste af tiden, jævnfør nedenstående graf:

Klik for større version

Kilde: Egen tilvirkning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast.

En af 14 aktier i global modelportefølje

Jeg synes umiddelbart, at Fiserv virker attraktivt prissat. Ikke mindst, fordi den forventede EPS-vækst på 13,6% er lidt under den historiske vækst på 17%. Det giver muligheder for positive overraskelser. Jeg håber også, at prissætningen kan stige fra P/E=16 til et niveau over P/E=25 som i perioden 2014-2021. Hvis indtjeningen udvikler sig som forventet, og prissætningen stiger moderat fra P/E=16 i februar 2023 til P/E=20 i december 2024, bør kursen stige 44% fra 116,5 dollars til 168 dollars over de næste 23 måneder.

Jeg synes, at Fiserv ligner en rigtig god investering, og jeg har derfor købt aktien til min globale modelportefølje. Jeg købte Fiserv til kurs 98,15 dollars den 9. juni 2022. Kursen er foreløbig steget ca. 19% på otte måneder.

Hvis nogen er i tvivl om, hvorvidt Fiserv er et velrenomeret foretagende, hjælper det måske, at selskabet har været på den prestigefulde liste over Fortune World’s Most Admired Companies i 12 af de sidste 15 år.

Hvad mener du om ovenstående analyse? Er du enig i, at Fiserv kan ligne en god investering? Har jeg overset noget vigtigt? Det er som altid vigtigt, at du som investor træffer dine egne beslutninger. Dette er ikke en købsanbefaling eller en salgsanbefaling. Forfatteren tager intet ansvar for læserens evt. tab eller gevinst ved handel med Fiserv-aktien.


Disclaimer: Thorleif Jackson ejer selv aktier i Fiserv.

Dette materiale er udarbejdet af Thorleif Jackson og indeholder information, der kan anses for at være en investeringsanbefaling i henhold til Markedsmisbrugsforordningen (Europa-Parlamentets og Rådets forordning 596/2014), dvs. information som anbefaler eller foreslår en investeringsstrategi. Nordnet Bank, filial af Nordnet Bank AB, Sverige (Nordnet), har ikke deltaget i udarbejdelsen, gennemgået eller foretaget ændringer i materialet. Thorleif Jackson har ansvaret for materialets indhold, og at det lever op til gældende lovgivning og regler.

Materialet har ikke været forelagt de omtalte selskaber.

Dette materiale blev offentliggjort første gang den 17. februar 2023 kl. 10:00.

Indholdet i dette materiale udgør ikke personlig investeringsrådgivning. Det er vigtigt, at du som investor træffer dine investeringsbeslutninger ud fra din egen vurdering af information fra forskellige kilder. Nordnet påtager sig intet ansvar for direkte eller indirekte tab som følge af brug af information fra dette materiale. Materialet må ikke gengives uden Nordnets udtrykkelige samtykke.

Thorleif Jackson modtager honorar fra Nordnet. Honoraret er aftalt på forhånd og er ikke afhængig af materialets indhold eller de virksomheder, som er omtalt heri.

Det kan forekomme, at Nordnet har positioner i værdipapirer, der omtales i materialet. En sådan beholdning er da alene af administrative hensyn og uden fortjeneste for Nordnet.

Nordnet er under tilsyn af Finansinspektionen i Sverige og det danske Finanstilsyn.

Der er altid en risiko forbundet med at investere. Historiske afkast er ikke en garanti for fremtidige afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
4 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2023-02-20 10:50

Hej Thorleif – først og fremmest mange tak for dine altid spændende analyser. Du nævner engangsposter – virksomheder med konstante engangsposter under hvad de vil måles på, er bekymrende (special items) – værste eksempel er Teva som du også har skrevet om, eller da GN CEO for 20 år siden sagde nogenlunde således om deres forfærdelige nedskrivning af Goodwill ” Det er jo bare papir penge” – mon ikke de snart skal lave den øvelse igen – aktiekursen er også den samme som dengang. Husker du at inkludere de forretningsmodeller i dine analyser?

Gæst
Gæst
2023-02-19 09:16

Hej Thorleif
Tak for dine mini analyser. De er lærerige. Jeg er ret vild med din oversigt over historisk P/E. Kan se du skriver egen tilvirkning. Vil du dele hvordan du laver oversigten?

Gæst
Gæst
2023-02-17 14:55

Havde da været dejlig at få analysen tilbage juni 2022 🙂
Men tak – ser spændende ud. Den følger meget DJI – bare gearet.