Spring til hovedindhold

LEI.


Vigtig information om LEI-koder.

LEI-kode er nødvendig for virksomheder.

EU-regler betyder, at alle virksomheder, der handler med værdipapirer, skal have en global identificeringskode (Legal Entity Identifier, LEI). Formålet er at forbedre beskyttelsen af dem, som investerer i værdipapirer. Samtidig kan myndigheder bedre overvåge markedet og forhindre eksempelvis markedsmanipulation.

LEI er et internationalt nummer, der entydigt identificerer juridiske enheder i Europa, når de handler med værdipapirer og derivater.

Bemærk, at det ikke er muligt at handle med værdipapirer uden at registrere en LEI-kode. Du kan dog investere i ikke-børshandlede fonde, som fx Nordnets indeksfonde.


Enkeltmandsvirksomhed.

Hvis du er en enkeltmandsvirksomhed i CVR-regi, vil vi ved første oprettelse af et depot refundere din betaling for registrering af en årlig LEI-kode.

Bemærk, at du for enkeltmandsvirksomheder ikke behøver en fornyelse af den første årlige LEI-kode, og at vi derfor ikke refunderer udgifter til fornyelser.


Vigtigt, at du oplyser CVR-nummer.

Ved ansøgningsprocessen er det vigtigt, at du oplyser dit CVR-nummer, så kan vi automatisk indhente din LEI-kode. Så behøver du ikke sende koden ind til os for registrering.

Fakta om LEI.

Svar på de mest almindelige spørgsmål.