Spring til hovedindhold

Sikkerhed.


Sikkerhed og vores handelstjenester.

Dine sparepenge er i trygge hænder hos os. Vi sikrer os altid, at vores tekniske løsninger følger udviklingen, når det gælder sikker handel med værdipapirer på nettet. Hos Nordnet logger du ind via en såkaldt https-forbindelse. Det betyder, at alle sider, du besøger, er krypterede, og det samme gælder al information, som du selv afgiver i Nordnets tjenester, fx meddelelser og ordrer. Samtidig er det kun muligt at overføre penge eller værdipapirer til kontoer, som du på forhånd har godkendt. Dette er med til at minimere risikoen for misbrug af dine oplysninger.

Din sikkerhed har højeste prioritet.

 • Personligt brugernavn og password eller MitID

 • Du handler via en krypteret forbindelse

 • På forkant med sikre løsninger på nettet

Indlogning.

Brugernavn og password eller MitID
Når du logger ind på nordnet.dk, med dit personlige brugernavn og password eller MitID krypteres kommunikationen gennem en såkaldt https-forbindelse. Alle sider, du besøger, når du er logget ind på nordnet.dk, er krypterede. Det samme er al information, som du indtaster på vores websider. Vi benytter krypteringsprotokol: TLS 1.0, 1.1 og 1.2.

MitID
MitID er en elektronisk legitimation for sikker identificering. Da MitID er personligt, er dette en endnu sikrere måde at logge ind på end ved brug af brugernavn og password.

TouchID/FaceID (Biometri)
I appen kan du bruge genkendelse af Touch- og FaceID for at logge ind. Denne måde at logge ind på er en god måde at være sikker på, at kun du har adgang til din konto.

AppID hos Nordnet
En praktisk og sikker måde at logge ind på er at benytte AppID hos os. Det gør du ved at installere vores app og identificere dig. Herefter skal du oprette en personlig sikkerhedskode, som bliver knyttet til din mobile enhed. Vores appID bygger på multifaktorgodkendelse, som er en metode, der sikrer, at kun du har adgang til din konto efter, at du har verificeret dig gennem flere trin. Efter du har aktiveret dit appID, kan du logge ind som sædvanligt, hvis du bruger Touch- eller FaceID. Hvis du bruger brugernavn og password, skal du derudover benytte en sikkerhedskode for at logge ind. Nordnet anbefaler, at du aktiverer appID til at logge ind, da du på den må gør dit log in så sikkert og praktisk som muligt.

Dine brugeroplysninger er strengt personlige
Et automatisk genereret brugernavn og password bliver sendt til dig med posten i separate forsendelser, og du kan derefter logge ind og vælge egne personlige brugeroplysninger. Du bør vælge et brugernavn og et password, som er let for dig at huske. Vi anbefaler, at du regelmæssigt ændrer dine brugeroplysninger. Du skal indtaste dine nuværende brugeroplysninger for at vælge nye. Du ændrer brugernavn og password under Depot - Indstillinger, når du er logget ind på nordnet.dk. Giv aldrig dine brugeroplysninger til andre. Nordnet vil aldrig henvende sig til dig og bede om brugernavn eller password. Udlevér derfor aldrig disse oplysninger, hverken via telefon, e-mail eller på andre hjemmesider. Du bør heller ikke udlevere oplysninger om dine investeringer, kontaktoplysninger og lignende på hjemmesider, som er ukendte.

Overførsel af penge
Oplysningerne om anmeldelse af konti og depoter som Nordnet må overføre til, arkiveres og kontrolleres ved hver overførsel. Dette gælder både ved overførsel til dine konti udenfor og indenfor Nordnet.

Spærring af brugeroplysninger
Har du mistet dine brugeroplysninger, eller tror du at nogen kan have fået adgang til dem, bør du omgående kontakte Kundeservice på 70 20 66 85.Vi spærrer da dine gamle brugeroplysninger og sender nye til dig. Du kan ikke anvende dine gamle oplysninger, mens du venter på at få dine nye brugeroplysninger.

Din personlige internetsikkerhed.

Find Nordnets hjemmeside
For at komme til Nordnets hjemmeside, skal du altid indtaste vores web-adresse https://www.nordnet.dk og bruge en pålidelig internetleverandør. Husk, at du ikke bør bruge computere, som du ikke ved, om er beskyttet ordentligt, for eksempel på internetcaféer.

Reagér hvis du oplever noget uventet
Kontroller regelmæssigt dit depot, og kontakt Nordnet, hvis du opdager transaktioner, som du ikke kender, eller hvis du har mistanke om svindel eller forsøg på svindel knyttet til dine depoter hos os, så kontakt os ved at sende en besked fra beskedfunktionen, når du er logget ind på dit depot.Når du bruger nordnet.dk, er det vigtigt, at du tjekker, om adressen starter med https://nordnet.dk – det viser, at siden bruger et certifikat, og at informationen er krypteret. Via at dobbeltklikke på ikonet af hængelåsen i adressefeltet, får du yderligere teknisk information. Mærker du, at du har en dårlig forbindelse, råder vi dig til at logge af, og logge ind igen. Log altid af ved at klikke på "Log af" og luk derefter din browser.

Kommunikation mellem dig og os
Al kommunikation, som har med dine depoter og penge at gøre, sker via beskeder, som du kan sende eller modtage, via beskedfunktionen, som du finder, når du er logget ind på dit depot. Vi kan også hjælpe dig via telefon, hvis du har indtastet din identifikationskode (pinkode), koden skaber du selv på siden Indstillinger, når du logget ind på nordnet.dk.Vi kommer aldrig til oplyse eller spørge efter dine personlige oplysninger via e-mail. Modtager du en e-mail, hvor afsenderen beder om oplysninger omkring dine depoter eller brugeroplysninger (brugernavn og password) hos os, skal du ikke besvare den. Kontakt os i stedet på via en besked fra depotet eller telefonen.Hvis vi får at vide, at vores kunder udsættes for bedrageriforsøg (Eksempelvis via såkaldte phising-beskeder), informerer vi om det på nordnet.dk.

Send ikke fortrolige oplysninger via e-mail
Du kan sende dokumenter til os på følgende måder:

 • Log ind på dit depot, og send det via beskedfunktionen

 • Send en kopi med posten

Bemærk, at Nordnet ikke anbefaler, at du sender personlige oplysninger og dokumenter via e-mail, da det ikke er en sikker løsning.

Sikkerhed ved brug af Nordnets app.

Sikkerhed er meget vigtig for Nordnet. Vi overvåger udviklingen på IT-området meget grundigt og foretager løbende forbedringer for at sikre, at vi altid har sikre handelsløsninger. Vi tilbyder login med Touch ID på vores mobilapp, som vil forbedre brugeroplevelsen, mens vi samtidig øger sikkerheden ved brug af brugernavn og password som login-metode. Touch ID er tilgængelig for både iOS- og Android-brugere. I stedet for at logge ind på dit depot ved at skrive dit brugernavn og password hver gang du åbner Nordnets mobil app, kan du bruge dit fingeraftryk ved login.

 • Nordnets app er kun tilgængelig via Apple App Store og Google Play.

 • Download aldrig appen fra andre kilder.

 • Download aldrig appen via et link i en e-mail, en artikel osv.

 • Nordnet har kun én app. Når du downloader den, skal du sikre dig, at Nordnet er udbyderen. Alle andre apps – uanset om de ligner eller virker som et Nordnet-produkt – skal du ikke downloade eller bruge.

 • Efterlad aldrig din telefon eller tablet ude af syne. Når du ikke bruger din telefon eller tablet, så skal du sørge for logge ud af Nordnet-appen og låse enheden.

 • Dine brugeroplysninger til Nordnet-appen er personlige, sørg for at opbevare dem sikkert – og giv dem aldrig til andre.

Hvordan virker Touch ID?
Dit brugernavn og password beskytter din data. For at begynde at bruge Touch ID, skal du først skrive dit brugernavn og password. Når først dit brugernavn og password er valideret, gemmer vi det krypteret på din telefon. Og så kan du begynde at bruge Touch ID. Hver gang du logger ind med Touch ID, dekrypterer vi dit brugernavn og password, som er gemt på din enhed og godkender dig med det. Nordnet scanner eller gemmer aldrig dit fingeraftryk. Touch ID er leveret af din telefons operativsystem, som kun fortæller Nordnet, om dit fingeraftryk blev genkendt eller ej.

Kom i gang med at bruge Touch ID
Når du logger ind med dit brugernavn og password, kommer der et pop op-vindue, som spørger, om du vil aktivere Touch ID. Når du bekræfter, bliver Touch ID aktiveret. Du kan også aktivere Touch ID under Profilsiden i Nordnet-appen. Du skal være logget ind for at gøre det.

Sådan deaktiverer du Touch ID
Du kan når som helst manuelt deaktivere Touch ID for at sikre, at dit brugernavn og password vil være påkrævet i stedet for dit fingeraftryk. For at gøre det skal du gå ind på din Profilside og deaktivere Touch ID der.

Hvis du har mistanke om, at en uautoriseret person har åbnet din Nordnet-app, kontakt straks Kundeservice

Husk sikkerhedsopdateringer
Opdater regelmæssigt dit operativsystem (eksempelvis Windows eller Mac OS X) med sikkerhedsopdateringer. Du kan enten bruge den automatiske opdatering, eller gå til Microsofts hjemmeside for at opdatere Windows. Bruger du Mac, kan du bruge opdateringsfunktionen i Mac OS X (klik på æblet øverst til venstre).Mange programmer spørger, om du vil opdatere, når der er en opdatering tilgængelig, og disse bør du altid installere. Du kan også sætte indstillingerne sådan, at sikkerhedsopdateringer installeres automatisk. Brug altid den nyeste version af programmet på din computer, fordi gamle sårbarheder i et program er den mest almindelige årsag til virusinfektion.

Virusbeskyttelse
Sørg for altid at have et opdateret antivirusprogram og firewall på din computer. Sørg for, at dit antivirusprogram opdateres automatisk, og hav en aktiv beskyttelsesfil (On-Access Scan) aktiveret. Lad dit antivirusprogram scanne din computer jævnligt for at opdage gamle virusinfektioner.
Gratis virusrelateret support fra Microsoft​.