Spring til hovedindhold

Aktiespare­kontoen kommer om...

Aktiespare­kontoen
kommer om...

Start en aktiesparekonto og
øg dine muligheder for vækst.

Fra den 23. november 2021 kan du oprette en aktiesparekonto hos Nordnet.

Hos os har din aktiesparekonto bedre vækstbetingelser. Med en brugervenlig app og et bredt udvalg af aktier, investeringsforeninger og ETF'er har du friheden til at tage din opsparing til næste niveau. Du skal heller ikke bekymre dig om gebyrer, der holder din opsparing tilbage. Hos os betaler du ikke noget for at have en konto og kun en flad 10'er i kurtage, når du handler på din aktiesparekonto, helt indtil Sankt Hans 2022. Kom i gang i dag og find din næste investering gennem vores screener og inspirationssider.

  • 10 kr. i kurtage indtil den 23. juni 2022.
  • Intet depotgebyr.
  • Betal kun 17 % i afkastskat.
  • Nordnet indberetter og afregner din skat.

En flad 10'er i kurtage.

For at fejre, at aktiesparekontoen endelig kommer hjem, har vi sørget for et ekstra godt tilbud på alle handler indtil den 23. juni 2022. Du betaler kun 10 kr. i kurtage uanset størrelsen på din investering*.

*Vær opmærksom på, at der fortsat er valutagebyrer på udenlandske handler.

Kort om aktiesparekontoen.

Når du har åbnet en aktiesparekonto, kan du investere op til 102.300 kroner til en fordelagtig beskatning på kun 17 % af afkastet. Og du skal ikke bekymre dig om skat, da vi tager os af al indberetning og afregning. Vær opmærksom på, at det kun er muligt at have en enkelt aktiesparekonto pr. person.

Find din næste investering.

Aktieinspiration.

Find nye investeringer sorteret efter regioner og forskellige temaer som teknologi, valueaktier eller nye markeder.

→ Find inspiration

Find en investeringsforening.

Brug vores screener til at finde de investeringsforeninger, der passer til din portefølje.

→ Prøv vores screener

Nordnetbloggen.

Få viden og inspiration om markedsaktuelle emner, trends og tendenser.

→ Læs med på bloggen

FAQ

Det er kun tilladt at have en enkelt aktiesparekonto. Du skal derfor selv sørge for at lukke din nuværende aktiesparekonto, før du kan åbne en konto hos Nordnet. Du kan altså ikke overføre en eksisterende aktiesparekonto til Nordnet.

Der må maksimalt indskydes 102.300 kr. (2021).

Grænsen reguleres hvert år i henhold til personskatteloven og vil i 2022 stige til 103.500 kr.

Når du skal vurdere, om du i 2022 kan indskyde mere på din aktiesparekonto uden at overstige indskudsloftet, skal du tage udgangspunkt i kursværdien den 31. december 2021. Hvis kursværdien den 31. december 2021 var mindre end 103.500 kr., kan du i 2022 indskyde forskellen mellem 103.500 kr. og kursværdien den 31. december 2021.

Herudover må du altid indbetale et beløb svarende til årets skattebetaling.

Ind- og udbetaling til aktiesparekontoen foregår via dit normale Aktiedepot. Du skal derfor foretage en intern overførsel mellem de to kontotyper.

Hvis pengene, du ønsker at indbetale på din aktiesparekonto, er placeret hos en anden bank, skal du først indbetale pengene til dit normale aktiedepot hos Nordnet for så at overføre dem internt til din aktiesparekonto.

Hvis du kommer til at indskyde for meget på din aktiesparekonto, skal du tilbageføre det overskydende beløb, så snart fejlen opdages. SKAT pålægger en afgift på 3 % hvert år af eventuelle overskydende beløb. Læs mere hos Skattestyrelsen.

Det er ikke muligt at overføre værdipapirer til din aktiesparekonto fra andre depoter. For handle på din aktiesparekonto, skal du indbetale penge på aktiesparekontoen og handle der fra. Bemærk: Du kan kun indbetale penge til en aktiesparekonto ved at lave en intern overførsel af kontanter via dit normale aktiedepot i Nordnet.

Du beskattes med 17 % af afkastet på din aktiesparekonto. Beskatningen sker efter lagerprincippet, hvilket vil sige, at du bliver beskattet af både realiserede og urealiserede gevinster og tab, renter, udbytter og lignende.

Hvis du skal betale skat for kalenderåret, vil det blive afregnet fra din aktiesparekonto den 15. januar året efter.

Skatten er lavere end ved beskatning af aktier på et almindeligt depot for frie midler.

Eventuelle tab på aktiesparekontoen kan kun modregnes i fremtidige aktiegevinster.

Du kan altid udbetale penge fra din aktiesparekonto til dit almindelige aktiedepot. Herfra kan du udbetale til dine forhåndsgodkendte konti i andre banker.

Hvis du har haft et positivt afkast på dine investeringer, vil der dog blive reserveret et beløb til dækning af skat, der trækkes fra din konto ved årets afslutning.

Det vil være muligt at handle for 10 kr. i kurtage på alle de markeder, som Nordnet tilbyder online handel på, uanset størrelsen på det handlede beløb. Vær dog opmærksom på. at du stadig betaler for valutaveksling ved handel i andet end danske kroner.

Det er ikke muligt at oprette valutakonti på en aktiesparekonto

Det er ikke muligt at skrive sig op til en aktiesparekonto. Du kan først åbne en aktiesparekonto d. 23. november 2021. Husk, at lukke en eventuel aktiesparekonto hos en anden udbyder, før du opretter en hos Nordnet.

Nej, det er ikke muligt at flytte en eksisterende aktiesparekonto hos en anden bank til Nordnet. Vi håber, at det bliver muligt i fremtiden, men det kræver blandt andet, at denne funktionalitet udvikles i bankernes fælles overførselssystem.

Hvis du allerede har en aktiesparekonto, og du ønsker at oprette en aktiesparekonto hos Nordnet, skal du derfor først lukke din nuværende konto. Når dette er gjort, kan du oprette en aktiesparekonto hos Nordnet og overføre kontanterne til den nye konto.

For at oprette en aktiesparekonto hos Nordnet, skal du være myndig (over 18 år) samt bosat og fuldt skattepligtig i Danmark.

Aktiesparekontoen tilbydes ikke til mindreårige. Bemærk at der findes andre måder at investere på til børn, som typisk er mindst lige så gode.

Nej, Nordnet sørger for al indberetning til skattestyrelsen. Du skal derfor ikke selv foretage dig noget.

Nej, aktiesparekontoen er lovgivningsmæssigt tiltænkt den private investor. Aktiesparekontoen kan derfor ikke benyttes til pensions- eller virksomhedsopsparing.

Med en aktiesparekonto kan du investere i danske og udenlandske aktier samt en række aktiebaserede investeringsfonde og ETF’er.

Vær opmærksom på, at værdipapirerne generelt skal være noteret på et reguleret marked eller en multilateral handelsfacilitet (MTF).

Se endvidere SKATs positivliste med investeringsfonde og ETF'er, der er godkendt til aktieindkomstbeskatning.

Det er ikke muligt at tilknytte en Månedsopsparing til en aktiesparekonto, da vores Månedsopsparing har et bredere produktudbud, end lovgivningen tillader på aktiesparekontoen.

Frem til 23. juni 2022. Herefter vil kurtagesatsen følge vores normale prisliste og svare til kurtagesatsen på dit almindelige aktiedepot.

Det er ikke muligt at udnytte kredit eller aktivere porteføljelån til sin aktiesparekonto.

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.