Spring til hovedindhold

Aktiesparekonto på vej.

Danskernes interesse for investering og opsparing er stigende – og ikke mindst derfor lancerer Nordnet nu også en Aktiesparekonto inden årets udgang. Her bliver det muligt at investere op til 102.300 kroner til en fordelagtig beskatning på kun 17% af afkastet. Vi glæder os til at komme tilbage med mere præcis information, men indtil videre kan du få svar på nogle af de vigtigste spørgsmål nedenfor. Hold øje med nyhedsbrevet for løbende updates. Vi vil gerne garantere dig, at vores Aktiesparekonto bliver skudt i gang med et brag!

Fordele.

  • Indbetal op til 102.300 kr.
  • Betal kun 17 % i afkastskat.
  • Nordnet indberetter til SKAT.
  • Intet depotgebyr.

Forbered dig på lanceringen.

Det er kun tilladt at have en enkelt Aktiesparekonto. Du skal derfor selv sørge for at lukke din nuværende Aktiesparekonto, før du kan åbne en konto hos Nordnet.

Der må maksimalt indskydes 102.300 kr. (2021).

Grænsen reguleres hvert år i henhold til personskatteloven og vil i 2022 stige til 103.500 kr (2022).

Når du skal vurdere, om du i 2022 kan indskyde mere på din aktiesparekonto uden at overstige indskudsloftet, skal du tage udgangspunkt i kursværdien den 31. december 2021. Hvis kursværdien den 31. december 2021 var mindre end 103.500 kr., kan du i 2022 indskyde forskellen mellem 103.500 kr. og kursværdien den 31. december 2021.

Ind- og udbetaling til Aktiesparekontoen foregår via dit normale Aktiedepot. Du skal derfor foretage en intern overførsel imellem de to kontotyper.

Hvis pengene, du ønsker at indbetale på din Aktiesparekonto, er placeret hos en anden bank, skal du først indbetale pengene til dit normale aktiedepot hos Nordnet for så at overføre dem internt til din Aktiesparekonto.

Hvis du kommer til at indskyde for meget på din Aktiesparekonto, skal du tilbageføre det overskydende beløb, så snart fejlen opdages. SKAT pålægger en afgift på 3 % hvert år af eventuelle overskydende beløb. Læs mere hos SKAT.

Du beskattes med 17 % af afkastet på din Aktiesparekonto. Beskatningen sker efter lagerprincippet, hvilket vil sige, at du bliver beskattet af både realiserede og urealiserede gevinster og tab, renter, udbytter og lignende.

Hvis du skal betale skat for kalenderåret, vil det blive afregnet fra din Aktiesparekonto den 15. januar året efter.

Skatten er lavere end ved beskatning af aktier på et almindeligt depot for frie midler.

Du kan altid udbetale penge fra din Aktiesparekonto til dit almindelige aktiedepot. Herfra kan du udbetale til dine forhåndsgodkendte konti i andre banker.

Hvis du har haft et positivt afkast på dine investeringer, vil der dog blive reserveret et beløb til dækning af skat, der trækkes fra din konto ved årets afslutning.

Nej, det er ikke muligt at flytte en eksisterende Aktiesparekonto hos en anden bank til Nordnet.

Hvis du allerede har en Aktiesparekonto, og du ønsker at oprette en Aktiesparekonto hos Nordnet, skal du derfor først lukke din nuværende konto. Når dette er gjort, kan du oprette en Aktiesparekonto hos Nordnet og overføre kontanterne til den nye konto.

Nej, Nordnet sørger for al indberetning til SKAT. Du skal derfor ikke selv foretage dig noget.

For at oprette en Aktiesparekonto hos Nordnet, skal du være myndig (over 18 år) samt bosat og fuldt skattepligtig i Danmark.

Aktiesparekontoen tilbydes ikke til mindreårige.Nej, Aktiesparekontoen er lovgivningsmæssigt tiltænkt den private investor. Aktiesparekontoen kan derfor ikke benyttes til pensions- eller virksomhedsopsparing.

Du kan investere i børsnoterede aktier samt en række aktiebaserede investeringsfonde og ETF'er.

Det er ikke muligt at tilknytte en Månedsopsparing til en Aktiesparekonto.

Tilmeld dig Nordnets nyheder på e-mail.

Vær blandt de første til at få mere information om Aktiesparekontoen hos Nordnet.

I vores nyhedsbreve får du løbende information om nye funktioner på vores platform, de mest populære investeringer blandt vores kunder og markedsaktuelle perspektiver og analyser fra vores blogunivers.

Det er også her, at du vil blive inviteret med til fysiske og online events med eksterne samarbejdspartnere, investeringseksperter og børsnoterede selskaber.

Når du tilmelder dig nyheder fra Nordnet, er du sikker altid at være informeret som en af de første. Både som erfaren og ny investor.

  • Inspiration og tendenser. Læs nyt om det generelle investeringsmarked fra interne og eksterne eksperter. Og få information om populære investeringsemner hos vores kunder.
  • Nyheder på platformen. Få overblik over de seneste opdateringer på nordnet.dk og i appen.
  • Live events og webinarer. Modtag information om kommende live events og webinarer med børsnoterede selskaber og investeringseksperter.
  • Gratis for alle Nordnets kunder. Nordnets nyhedsbrev er gratis for alle kunder hos Nordnet.