Spring til hovedindhold
Hvad er udbytte pr. aktie (DPS)?

Dette nøgletal fortæller, hvor meget et selskab udbetaler i udbytte pr. aktie. Nøgletallet bliver ofte forkortet udbytte/aktie eller DPS fra den engelske betegnelse dividend per share.Kort fortalt:

  • Udbytte pr. aktie kan bruges til at se, hvor meget udbytte man kan forvente at få udbetalt som investor.

  • Er det stigende, betyder det teoretisk set, at selskabet deler ud af godt cash flow.

  • Husk, at nøgletallet ikke kan stå alene, når du vurderer, om du vil investere i en aktie.Det betyder udbytte pr. aktie (DPS)

Nøgletallet kan bruges til at vurdere, hvor meget udbytte investorer kan forvente at modtage pr. aktie, de ejer.

  • En stigende DPS kan signalere, at selskabet har et godt cash flow og er villig til at dele udbyttet med investorerne.

  • En faldende DPS kan signalere, at selskabet har mindre råd til at dele udbyttet med investorerne, eller at de har andre prioriteter for deres penge. 

Det er vigtigt at sammenligne DPS med andre selskaber i samme branche for at få et bedre billede af selskabets udbetaling af udbytte.

Læs mere om udbytteaktier her


💡 Find nøgletal på platformen.

Er du interesseret i en aktie, kan du finde nøgletallene på aktiens produktside ved at klikke på ‘Om virksomheden’ eller bladre ned under ‘Oversigt’ i appen. Bemærk, at det ikke er alle aktier, vi har mulighed for at vise alle nøgletal for.

Academy - Aktier - Nøgletal


Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast.


Invester i aktier.Find inspiration