Spring til hovedindhold

Hvad er en månedsopsparing?

At spare op via en månedsopsparing er populært blandt vores investorer. Det er der flere grunde til, blandt andet fordi det er en nem måde at komme i gang med at investere på, da den handler for dig, måned efter måned.Kort fortalt:

  • En månedsopsparing er en tjeneste, du kan knytte til fx dit aktiedepot hos Nordnet.

  • Med en månedsopsparing investerer du hver måned et fast beløb i fonde, ETF'er eller investeringsforeninger. Du bestemmer selv beløb og investeringer.

  • Det betyder, at du spreder dine investeringer og investerer efter strategien Dollar-Cost Averaging.

  • Du betaler ikke købskurtage, når månedsopsparingen handler for dig.Hvordan fungerer det?

Månedsopsparingen er en tjeneste, hvor du hver måned investerer et fast beløb i en eller flere fonde, ETF’er eller investeringsforeninger. Du vælger selv et beløb, som passer til dig. Det er den nemmeste måde at investere sin opsparing på, fordi det hele foregår automatisk.

Det er altså ikke en kontotype, som fx et aktiedepot eller en aktiesparekonto, men en måde du kan investere på.

💡 Konto eller depot? Et depot er faktisk bare en form for investeringskonto. Lidt ligesom den konto, du har i din bank. Forskellen er, at du på et depot kan have værdipapirer som aktier og fonde stående.


Når du har oprettet en månedsopsparing hos os, skal du sørge for at oprette en overførsel fra din almindelige bank til den Nordnet-konto, din månedsopsparing er knyttet til. Så vil din månedsopsparing handle for dig automatisk hver måned.

Du bestemmer selv, hvilket beløb du vil investere hver måned, og du vælger også selv, hvad du vil investere i. Hos Nordnet yder vi ikke rådgivning.

Academy - Månedsopsparing - trin 1
Academy - Månedsopsparing - trin 2
Academy - Månedsopsparing - trin 3


Hvad kan jeg investere i?

Du kan investere i et stort udvalg af fonde, ETF’er og investeringsforeninger.

Du kan vælge mellem flere end 270 forskellige fonde, som følger alt fra globale indeks, specifikke sektorer eller regioner. Vil du investere i ETF’er eller investeringsforeninger, kan du også vælge mellem et stort udvalg for at finde den eller dem, der lever op til netop dine kriterier.

Månedsopsparingen kan ikke bruges til at investere i aktier.

Læs mere om, hvordan du kan finde frem til, hvad du vil investere i her: "Hvordan opretter jeg en månedsopsparing?”


Hvorfor kan en månedsopsparing være en god idé?

  • Månedsopsparingen investerer automatisk hver måned. På den måde sikrer du at få sparet op løbende. Samtidig behøver du ikke at forsøge at ramme aktiemarkedet på et bestemt tidspunkt, også kaldet Dollar-Cost Averaging.

  • Du betaler ikke købskurtage, når månedsopsparingen handler for dig.

  • Du kan altid ændre beløbet, og hvad du investerer i. 

  • Du kan nemt komme i gang.


💡 Dollar-Cost Averaging (DCA) er navnet på den strategi, som du kommer til at investere efter med en Månedsopsparing. Det betyder, at du investerer det samme beløb med faste intervaller – og derfor investerer, uanset om prisen stiger eller falder. Dermed skal du ikke forsøge at “ramme” markedet på det rigtige tidspunkt.


Hvad koster det?

Du betaler ikke købskurtage, når du investerer gennem månedsopsparingen. Det er altså billigt at handle, og det er derfor en populær måde at investere på. Du betaler kurtage, når du sælger investeringer købt gennem månedsopsparingen.

💡 Kurtage er et andet ord for handelsomkostninger. Altså de omkostninger, der normalt er forbundet med at købe og sælge fx aktier eller fonde.


Du skal være opmærksom på, at der betales årlige omkostninger i fonde, ETF’er og investeringsforeninger, ligesom der kan være valutaomkostninger, hvis du investerer i fonde eller ETF’er i en anden valuta end danske kroner. 

Læs om de forskellige typer af månedsopsparinger


Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast.


Klar til at starte din månedsopsparing?Opret en konto