Spring til hovedindhold
Hvor meget skal jeg investere for om måneden?

Fordelen ved en Månedsopsparing er, at den investerer automatisk, måned efter måned. Men hvor mange penge skal du sætte til side om måneden, og hvad kan det vokse til over tid?Kort fortalt:

 • Når du opretter en Månedsopsparing, vælger du selv, hvor mange penge du vil investere hver måned. Der er dog et minimumsbeløb pr. type – helt ned til 100 kr.

 • Med vores beregner kan du se, hvor meget de månedlige beløb kan vokse til over tid. De får også hjælp af renters rente-effekten.Hvad skal jeg mindst investere for med en Månedsopsparing?

Du bestemmer selv det beløb, din Månedsopsparing skal investere om måneden. Har du i perioder mere eller mindre til rådighed, kan du altid rette beløbet ved at ændre din Månedsopsparing.

Der er dog et månedligt minimumsbeløb, alt efter hvad du vælger, din Månedsopsparing skal investere i, på enten 100, 500 eller 1.000 kr.

 1. 1

  Start en Månedsopsparing i Nordnet One. Minimumsbeløb pr. måned: 100 kr. (0 kr. om måneden i gebyr)

 2. 2

  Udvælg selv fonde til din Månedsopsparing. Minimumsbeløb pr. måned: 100 kr. (0 kr. om måneden i gebyr)

 3. 3

  Brug vores guide til at se forslag til en Månedsopsparing i danske investeringsforeninger. Minimumsbeløb pr. måned: 1.000 kr. (10 kr. om måneden i gebyr)

 4. 4

  Find selv ETF’er og investeringsforeninger, og start din Månedsopsparing. Minimumsbeløb pr. måned: 500 kr. (10 kr. om måneden i gebyr)Hvordan overfører jeg pengene til mit depot?

Når du har oprettet din Månedsopsparing, kan du sætte en fast overførsel op fra din almindelige netbank til din Nordnet-konto. Så handler din Månedsopsparing automatisk for det valgte beløb hver måned. Se, hvordan du overfører

Husk at lave bankoverførslen mindst en dag før, din Månedsopsparing handler, så pengene står på din Nordnet-konto fra mogenstunden på handelsdagen. Husk også, at det beløb, du overfører, også skal dække det månedlige gebyr på 10 kr., hvis du investerer i ETF’er eller investeringsforeninger.


Beregner: Hvor mange penge kan et månedligt beløb vokse til over tid?

Prøv beregneren. Det kan gå hurtigere, end du tror.

Startbeløb
100.000 kr
Månedlig opsparing
1.000 kr
Årligt afkast*
7 %
Tidshorisont
10 år
Samlet opsparing
368.734 kr
Samlet opsparing

*Det årlige afkast afhænger af en lang række faktorer, eksempelvis markedsudviklingen og sammensætningen af din portefølje. På nordnet.dk finder du information om den historiske udvikling af såvel individuelle værdipapirer som indeks. Bemærk, at tidligere afkast ikke er nogen garanti for fremtidige afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi, og der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.


Hvad er fordelen ved at spare op hver måned?

Når du investerer hver måned, skal du ikke tænke på at ramme markedet på et bestemt tidspunkt. Du får nemlig det, man kalder Dollar Cost Averaging (DCA), som betyder, at du får et jævnt indkøbsniveau, da du handler, uanset om aktiemarkedet er gået op eller ned. 

Og når du er i gang med at investere, kan renters rente-effekten effektivt få dine penge til at vokse på lang sigt.


Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast.


Klar til at komme i gang?Start din Månedsopsparing