Spring til hovedindhold

Forum for investorer: Følg og bliv inspireret af de bedste

Der er meget at følge med i og sætte sig ind i som investor. Heldigvis er der god inspiration og viden at hente fra investorer, der er mere erfarne, eller som bruger meget tid på at følge med i enkelte selskaber og markedsnyheder. Dem kan du møde og følge på Shareville.Kort fortalt:

  • Shareville er vores fællesskab for alle, der er interesserede i opsparing og investering. Det er en del af vores app og nordnet.dk.

  • Her kan investorer – erfarne som nybegyndere – skrive kommentarer til aktier, oprette afstemninger og debattere i grupper om forskellige emner. 

  • Du kan følge de profiler, der er relevante for dig, og se deres investeringer og seneste handler.Shareville banner


Lad dig inspirere af andre investorer

På Shareville kan engagerede investorer, erfarne aktiehandlere og aktive entusiaster mødes ét sted. Her deler de viden, inspiration og deres investeringer med hinanden. Og fordi de fleste brugere har valgt at have en åben profil, har du også mulighed for at følge med i andres handler og se deres porteføljer.

Opretter du selv en profil, kan du nemt se, hvad investorerne bag de forskellige profiler investerer i, og finde dem, hvis tilgang og sektorfokus passer til dit eget. Måske finder du en investor, som kun investerer i små virksomheder, eller en, som er begejstret for udbytte-ETF'er. Uanset hvad dine interesser er, kan du garanteret finde flere, der deler dem. Og du kan også invitere og følge dine venner.

Til Shareville

Når du opretter en profil på Shareville, vælger du selv, om du vil koble dit depot til. Gør du det, vil andre kun kunne se fordelingen af dine værdipapirer, dine handler og udviklingen for dit depot i procentsatser. Andre kan ikke se, hvor mange penge du har investeret.

For at blive en del af Shareville skal du være kunde hos os. Gå ind på en tilfældig aktie, scroll ned til Shareville og klik på “Bliv en del af Shareville”. Vi anbefaler, at du er anonym.

Shareville forum

Find grupper med samme interesser

Er du interesseret i et specifikt selskab, eller er der et emne, du gerne vil lære mere om? Så kan du også finde grupper med inspiration og debatter på Shareville. I grupperne kan du stille spørgsmål og debattere med andre, der har brugt tid på at sætte sig ind i et selskab, en branche eller et tema. Det kan være med til at danne en del af et samlet beslutningsgrundlag for din næste investering.

Er du ny investor, kan du fx prøve at læse med i gruppen Hjælp til nye i investeringsverdenen og melde dig ind, hvis du vil følge den fremover. 

Se alle grupper på Shareville

Shareville grupper

Vær først med det seneste

Markederne kan ændre sig hurtigt. Med "Feed" i appen har vi samlet alle nyheder og kommentarer om de aktier, du holder øje med. Her kan du få information fra andre brugere og nyheder, der måske ikke er bekræftet eller endnu ikke har nået nyhedsmedierne. Ved kvartalsregnskaber sker det også, at andre brugere laver analyser og generøst deler deres refleksioner.


Sigt mod stjernerne

Når man kigger på aktiediskussioner i de mange fora der findes på sociale medier, kan det være svært at vide, hvilke debattører, der er værd at lytte til. Selvom alle har det samme mål om at opnå et højt afkast, er nogle investorers resultater bedre end andre. Og derfor kan nogles holdninger veje tungere end andres.

For at få en indikation af, hvor succesfuld en bruger har været med sine investeringer, kan du holde øje med, hvor mange stjerner profilen har. Tre stjerner betyder, at porteføljens risikojusterede afkast hører til i top-10% på Shareville.

Shareville - brugere med tre stjerner

Vil du være en Shareville-stjerne, er her et par tips:

  • Vær aktiv: Deltag i diskussioner, stil spørgsmål og svar på andres spørgsmål.

  • Vær gennemsigtig: Del dine investeringer og din strategi med andre.

  • Vær succesfuld: Jo bedre dine resultater er, jo mere troværdig vil du være.

  • Hjælp andre: Del din viden og erfaring med andre brugere.


Fællesskab og motivation på tværs af Norden

Shareville har brugere fra alle de nordiske lande, og derfor bliver indlæg automatisk oversat fra både svensk, norsk og finsk. Selvom teknologien, der laver oversættelserne, bliver bedre og bedre, kan der af og til være sproglige nuancer, som maskinerne har svært ved at forstå. Husk det, når du læser oversatte kommentarer, og generelt at være kritisk, når du scroller igennem Shareville-feedet.

Der er lige så mange typer af investorer, som der er mennesker i verden. Ved at dele viden, vende idéer, lufte tanker og overvejelser kan vi som investorer inspirere hinanden til at prøve noget nyt – eller holde fast i den strategi, vi allerede har lagt.

Det er gratis at oprette en profil på Shareville og deltage i debatten. Log ind på din Nordnet-profil, og kig efter Shareville, når du leder efter aktier eller investeringsfonde – så bliver du hurtigt en del af fællesskabet.

Om Shareville

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast.


Kom i gang med platformen.Opret en konto