Spring til hovedindhold
Hvad betyder tallene i min oversigt?

Der kan være mange tal at holde styr på, når du skal forsøge at danne dig et overblik over dine investeringer. Her kan du se, hvad de forskellige tal under din oversigt i appen betyder.

Academy - Oversigtsside 1
Academy platform oversigt 2

 1. 1

  Din egenkapital: Det beløb, der er summen af alt på din konto – både dine investeringer og de penge, du evt. har stående kontant. Bemærk, at hvis du fx er inde på dit aktiedepot eller din aktiesparekonto, vil tallet være et andet, da egenkapitalen så dækker den specifikke konto. I overblikket her dækker egenkapitalen alle dine konti hos Nordnet.

 2. 2

  Dit afkast: Hænger sammen med den periode, der er angivet. I det første billede ovenfor er “Max” valgt som tidsperiode, og i det andet billede er “i år” valgt. I eksemplerne har man altså opnået et afkast på 36,05% siden sin start hos Nordnet og et afkast på 23,3% i år.

 3. 3

  Tilgængeligt for handel: Det beløb på din konto, som du kan investere for lige nu.

 4. 4

  Månedsopsparing: Her ses det samlede beløb, du investerer via Månedsopsparingen. Hvis du har flere, vil beløbene være lagt sammen. Har du fx en Månedsopsparing, der investerer 500 kr. pr. måned, og en anden Månedsopsparing, der investerer 300 kr., vil tallet her være 800 kr.

 5. 5

  Sammenligning: Hvis du har lyst, kan du sammenligne din egen porteføljes udvikling med et indeks, du selv vælger. Det kan være det danske C25-indeks (OMXC25), eller du kan vælge et verdensindeks, som fx Dow Jones (W1DOW).

  På billedet nedenfor er porteføljens udvikling vist ved den turkise graf, mens indekset vises ved den gule graf. I eksemplet her har Dow Jones haft et afkast på 4,49% i den angivne tidsperiode mod porteføljes afkast på 23,3%.


Academy - Oversigtsside 3


Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast.


Hent Nordnets app.Find den her