Spring til hovedindhold

Fisk og skaldyr.

Har du fisk og skaldyr på bunden af din investeringsbalje?

Akvakultur er den hurtigst voksende sektor inden for fødevaredyrsindustrien. Den globale menneskelige befolkning vil spise 20 millioner tons fisk i 2030, ifølge FN's fødevare- og landbrugsorganisation.

Industrien skal imidlertid endnu overvinde mange af de teknologiske udfordringer ved skalering for at imødekomme denne efterspørgsel. Når det gælder innovation, er akvakultur stadig et årti eller mere bag andre industrier som eksempelvis kvæg- og svineindustrien.

Se hvorfor Helge Larsen fra Pro Investor synes at lakseindustrien er et interessant investeringsemne i videoen til højre.


Aktier.

 Her finder du eksempler på aktier, du kan investere i, hvis du vil eksponere dig mod værdipapirer med fokus på fisk og skalddyr

Værdipapirerne i oversigterne er ikke ment som investeringsanbefalinger, men en generel oversigt over de muligheder, der findes.

Selskaberne er blevet segmenteret efter deres fokus og relevans i forhold til temaet – Fisk og skaldyr.
Der er udvalgt børsnoterede selskaber, som kan handles gennem Nordnet.

Nordiske aktier.

Analyser opdateres løbende.

Aktie

Kommentar

AKVA Group

Køb

AKVA Group ASA er et norsk fremstillingsselskab af apparater til akvakultur, nemlig stål- og plastburer og fodringssoftware. Selskabet blev oprettet i 2006 som en fusion mellem AKVAsmart, Helgeland Plast og Wavemaster. I dag er det baseret i Bryne, har aktiviteter i otte lande og er noteret på Oslo Børs.

Bakkafrost

Køb

Bakkafrost er den førende producent af laks i topkvalitet fra Færøerne. De tilbyder en bred vifte af sunde og næringsrige lakseprodukter fra deres egne faciliteter. Bakkafrost er et af ​​verdens mest vertikalt integrerede lakseopdrættselskaber. Bakkafrost kontrollerer alle aspekter af produktionen - fra foder til færdige merværdiprodukter. Dette sikrer uovertruffen sporbarhed og konsekvent høj kvalitet.

Lerøy Seafood Group

Køb

Lerøy Seafood Group er en verdensledende fisk- og skaldyrsvirksomhed med en historie, der går tilbage til 1899. Koncernens kerneforretning er produktion af laks og ørred, fangst af hvidfisk, forarbejdning, produktudvikling, markedsføring, salg og distribution af fisk og skaldyr. Hver eneste dag hele året rundt leverer deres 4.500 medarbejdere fisk og skaldyr svarende til fem millioner måltider.

Lerøy Seafood Group har en bred vifte af bæredygtige og sunde produkter i mere end 80 forskellige lande. I 2016 rapporterede koncernen omsætning på 17,2 mia.

Mowi

Køb

På Mowi arbejder de med havet for at producere næringsrige, lækre og højkvalitets skaldyr. De opfylder en femtedel af den globale efterspørgsel efter landbrugsopdyrkede atlanterhavslaks og drives konstant af innovation og ønsket om at opnå de højeste standarder for bæredygtighed.


Fra en ydmyg begyndelse i 1964, da nogle pionerer begyndte at opdrætte fisk i deres baggård, indtil nu har Mowi været en global leder inden for sit felt. Efterhånden som virksomheden er vokset, både organisk og som følge af fusioner og opkøb, har Mowi fastholdt sin ledende position i forkant med akvakultursektoren.

Norway royal salmon

Køb

Norge Royal Salmon er et fuldt integreret lakseopdrætsselskab med fuld kontrol over processen fra ung smolt til markedet. Virksomheden er en førende producent af bæredygtig laks og er noteret på Oslo Børs. Det sælger ca. 70.000 tons laks hvert år. Dette svarer til næsten 1 million måltider med laks om dagen hele året rundt.

SalMar

Køb

En af verdens største og mest effektive producenter af opdrættet laks.

Ejer 100 licenser til marineproduktion af atlanterhavslaks i Norge, 68 licenser i selskabets hovedproducerende region i Midt-Norge (Trøndelag og Nordmøre) og 32 licenser i Nord-Norge (Troms og Finnmark). SalMar ejer 50 % af Norskott Havbruk AS, der ejer 100% af Scottish Sea Farms Ltd, Storbritanniens næststørste laksebruger med produktionskapacitet på over 30.000 tons (slagtet vægt).

The scottish salmon company

Køb

Scottish Salmon Company er den førende 100 % skotsk-baserede producent af den fineste friske laks fra havsø. De beskæftiger over 600 personer på tværs af 60 lokaliteter på vestkysten i Skotland og i Hebriderne.


Globale Aktier


Aktie

Kommentar

Clearwater Seafoods

Køb

Nordamerikas største vertikalt integrerede høstemaskine, processor og distributør af premium skaldyr med en diversificeret produktlinje, herunder: hummer, jakobsmuslinger, muslinger, koldtvands rejer og krabber. Firmaet ejer state-of-the-art-fabrikfartøjer og avancerede onshore forarbejdning, opbevaring og distribution kapaciteter. Herudover har de en global salgs-, marketing- og distributionsplatform.

High Liner

Køb

High Liner Foods Inc. er en nordamerikansk processor- og marketingmaskine af frosne skaldyr. High Liner Foods' detailhandelsprodukter sælges i hele USA, Canada og Mexico under High Liner, Fisher Boy, Mirabel, Sea Cuisine og C. Wirthy-etiketter og findes i de fleste indkøbsbutikker.


Selskabet sælger også mærkevarer under High Liner, Icelandic Seafood og FPI-mærker til restauranter og institutioner og er leverandør af frosne skaldyrsprodukter til nordamerikanske detailhandlere og fødevareforhandlere

Pingtan Marine

Køb

Pingtan Marine Enterprise Ltd. er et af de største amerikanske børsnoterede operatører i Kina. De beskæftiger sig med havfiskeri gennem dets 100 % ejede datterselskaber, Fujian Provincial Pingtan County Ocean Fishing Group Co., Ltd. samt Pingtan Fishing.


Pingtan Fishing beskæftiger sig primært med havfiskeri med mange af deres selvejede skibe, der opererer inden for Arafurasøen i Indonesien og den indiske eksklusive økonomiske zone. De er et voksende fiskeriselskab og -leverandør af kvalitetsskaldyr i Kina

Tassal Group

Køb

Fra den ydmyge begyndelse er de nu Australiens førende skaldyrsproducent og den største producent af atlanterhavslaks, deres fokus på kvalitet og bæredygtighed har understøttet deres omdømme som global pioner og leder.