Spring til hovedindhold

Fisk og skaldyr.

Har du fisk og skaldyr på bunden af din investeringsbalje?

Akvakultur er den hurtigst voksende sektor inden for fødevaredyrsindustrien. Den globale menneskelige befolkning vil spise 20 millioner tons fisk i 2030 ifølge FN's fødevare- og landbrugsorganisation.

Industrien skal imidlertid endnu overvinde mange af de teknologiske udfordringer ved skalering for at imødekomme efterspørgslen. Når det gælder innovation, er akvakultur stadig et årti eller mere bag andre industrier som fx kvæg- og svineindustrien.

Om investering i lakseindustrien.
Om investering i lakseindustrien.

Se, hvorfor Helge Larsen fra Pro Investor synes, lakseindustrien er et interessant investeringsemne.


Værdipapirerne i oversigterne er ikke ment som investeringsanbefalinger, men en generel oversigt over de muligheder, der findes. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage, og vi gør opmærksom på, at historiske afkast ikke er garanti for fremtidige afkast. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.

Nordiske aktier.

AKVA Group
1 år
-20,05%
Ejere?
556
3m
+19,32%

AKVA Group ASA er et norsk fremstillingsselskab af apparater til akvakultur, nemlig stål- og plastburer og fodringssoftware. Selskabet blev oprettet i 2006 som en fusion mellem AKVAsmart, Helgeland Plast og Wavemaster. I dag er det baseret i Bryne, har aktiviteter i otte lande og er noteret på Oslo Børs.

Bakkafrost
1 år
+16,3%
Ejere?
3.839
3m
+2,73%

Bakkafrost er den førende producent af laks i topkvalitet fra Færøerne. De tilbyder en bred vifte af sunde og næringsrige lakseprodukter fra deres egne faciliteter. Bakkafrost er et af ​​verdens mest vertikalt integrerede lakseopdrættselskaber. Bakkafrost kontrollerer alle aspekter af produktionen - fra foder til færdige merværdiprodukter. Dette sikrer uovertruffen sporbarhed og konsekvent høj kvalitet.

Lerøy Seafood Group
1 år
-34,09%
Ejere?
10.842
3m
-7,22%

Lerøy Seafood Group er en verdensledende fisk- og skaldyrsvirksomhed med en historie, der går tilbage til 1899. Koncernens kerneforretning er produktion af laks og ørred, fangst af hvidfisk, forarbejdning, produktudvikling, markedsføring, salg og distribution af fisk og skaldyr. Hver eneste dag hele året rundt leverer deres 4.500 medarbejdere fisk og skaldyr svarende til fem millioner måltider.

Lerøy Seafood Group har en bred vifte af bæredygtige og sunde produkter i mere end 80 forskellige lande. I 2016 rapporterede koncernen omsætning på 17,2 mia.

Mowi
1 år
-22,94%
Ejere?
19.781
3m
+6,47%

På Mowi arbejder de med havet for at producere næringsrige, lækre og højkvalitets skaldyr. De opfylder en femtedel af den globale efterspørgsel efter landbrugsopdyrkede atlanterhavslaks og drives konstant af innovation og ønsket om at opnå de højeste standarder for bæredygtighed.

Fra en ydmyg begyndelse i 1964, da nogle pionerer begyndte at opdrætte fisk i deres baggård, indtil nu har Mowi været en global leder inden for sit felt. Efterhånden som virksomheden er vokset, både organisk og som følge af fusioner og opkøb, har Mowi fastholdt sin ledende position i forkant med akvakultursektoren.

Norway Royal Salmon
1 år
-
Ejere?
-
3m
-

Norge Royal Salmon er et fuldt integreret lakseopdrætsselskab med fuld kontrol over processen fra ung smolt til markedet. Virksomheden er en førende producent af bæredygtig laks og er noteret på Oslo Børs. Det sælger ca. 70.000 tons laks hvert år. Dette svarer til næsten 1 million måltider med laks om dagen hele året rundt.

SalMar
1 år
-33,33%
Ejere?
13.712
3m
+10,84%

En af verdens største og mest effektive producenter af opdrættet laks.

Ejer 100 licenser til marineproduktion af atlanterhavslaks i Norge, 68 licenser i selskabets hovedproducerende region i Midt-Norge (Trøndelag og Nordmøre) og 32 licenser i Nord-Norge (Troms og Finnmark). SalMar ejer 50 % af Norskott Havbruk AS, der ejer 100% af Scottish Sea Farms Ltd, Storbritanniens næststørste laksebruger med produktionskapacitet på over 30.000 tons (slagtet vægt).

Globale aktier.

High Liner
1 år
+15,65%
Ejere?
5
3m
-1,85%

High Liner Foods Inc. er en nordamerikansk processor- og marketingmaskine af frosne skaldyr. High Liner Foods' detailhandelsprodukter sælges i hele USA, Canada og Mexico under High Liner, Fisher Boy, Mirabel, Sea Cuisine og C. Wirthy-etiketter og findes i de fleste indkøbsbutikker. Selskabet sælger også mærkevarer under High Liner, Icelandic Seafood og FPI-mærker til restauranter og institutioner og er leverandør af frosne skaldyrsprodukter til nordamerikanske detailhandlere og fødevareforhandlere

Pingtan Marine
1 år
-
Ejere?
-
3m
-

Pingtan Marine Enterprise Ltd. er et af de største amerikanske børsnoterede operatører i Kina. De beskæftiger sig med havfiskeri gennem dets 100 % ejede datterselskaber, Fujian Provincial Pingtan County Ocean Fishing Group Co., Ltd. samt Pingtan Fishing. Pingtan Fishing beskæftiger sig primært med havfiskeri med mange af deres selvejede skibe, der opererer inden for Arafurasøen i Indonesien og den indiske eksklusive økonomiske zone. De er et voksende fiskeriselskab og -leverandør af kvalitetsskaldyr i Kina.

Tassal Group
1 år
-
Ejere?
-
3m
-

Fra den ydmyge begyndelse er de nu Australiens førende skaldyrsproducent og den største producent af atlanterhavslaks, deres fokus på kvalitet og bæredygtighed har understøttet deres omdømme som global pioner og leder.

Nordnet­ Markets.

Få eksponering mod aktier, råvarer og indeks i både op- og nedgang.

Se udvalget her

Alle investeringer i finansielle instrumenter er forbundet med risiko og kan både stige og falde i værdi. Læs mere om risiko.