Spring til hovedindhold

Olie og olieservice.

Er din portefølje smurt med olie?

Olie er verdens mest anvendte råvare. Hver dag produceres og forbruges der omkring 97 millioner tønder olie. Rusland er den største producent efterfulgt af Saudi-Arabien og USA. Verdens største forbruger er USA efterfulgt af Kina.

En vigtig brik i oliesektoren er Opec. Det er en organisation bestående af 14 lande, der eksporterer olie. Deres mål er at stabilisere oliemarkedet. Men de kontrollerer kun en tredjedel af verdens oliemarked. På den anden side kontrollerer Opec-landene verdens største oliereserver. Saudi-Arabien er den vigtigste spiller i Opec.

I denne udgave af Nordnet Tema sætter vi fokus på olie. Du kan få inspiration til, hvilke aktier, ETF'er eller certifikater og mini futures, du kan investere i, hvis du er interesseret i olie.

Debater olie på shareville.

  • Er der specifikke værdipapirer, som du gerne vil høre andre investorers syn på, inden du trykker på købsknappen? Det er der rig mulighed for på det sociale netværk Shareville og i gruppen Handel med olie

Værdipapirerne i oversigterne er ikke ment som investeringsanbefalinger, men et udvalg af de muligheder, der findes. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage, og vi gør opmærksom på, at historiske afkast ikke er garanti for fremtidige afkast. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.

Aktier.

Her finder du eksempler på aktier, du kan investere i, hvis du vil eksponere dig mod olie og olieservice.

Selskaberne er blevet segmenteret efter deres fokus og relevans i forhold til temaet olie og olieservice. Der er udvalgt børsnoterede selskaber, som kan handles gennem Nordnet.

Nordiske aktier.


Aktie

Kommentar

Aker BP

Køb

Aker BP ASA driver olie- og gasproduktion, udvikling og efterforskningsprojekter på den norske kontinentalsokkel (NCS)

DNO

Køb

DNO er ​​Norges ældste olie- og gasvirksomhed. Mere end 40 års historie har taget DNO fra Nordsøen til Mellemøsten.

DNO har været en olie- og gasforsker med et globalt tankegang fra starten. Efter aktiviteter i de norske og britiske sektorer i Nordsøen og senere Øst- og Vestafrika har DNO udviklet sig til et betydningsfuld spiller i Mellemøsten.

Equinor

Køb

Equinor er et internationalt energiselskab, der findes i mere end 30 lande verden over, herunder flere af verdens vigtigste olie- og gasprovinser. Grundlagt i 1972 under navnet Den Norske Stats Oljeselskap AS-Statoil, ændrede de navn til Equinor i 2018. Deres hovedkontor ligger i Stavanger, Norge, og de har over 20.000 ansatte.

TGS-NOPEC Geophysical Company

Køb


TGS-NOPEC Geophysical Co ASA, eller TGS, leverer geovidenskabelige dataprodukter og -tjenester til olie- og gasindustrien for at hjælpe med licensrunder og udarbejdelse af regionale dataprogrammer.

Selskabsbeskrivelserne er virksomhedernes egne og ikke et udtryk for Nordnets holding

Globale Aktier


Aktie

Kommentar

BP

Køb

BP plc et af de største energiselskaber i verden, Storbritanniens største selskab og en af de seks største supermajor-olieselskaber.

Chevron

Køb

Chevron Corporation er verdens fjerde-største ikke-statsejede olieselskab. Selskabet med hovedkvarter i San Ramon, CA, USA har aktiviteter i 180 lande, og er en af verden største selskaber indenfor olieraffinering og salg af brændstof. Chevron startede i 1879 som Pacific Coast Oil Company.

Exxon mobil

Køb

Exxon Mobil Corporation eller ExxonMobil, er et olieselskab med hovedkvarter i Irving, USA. Selskabet er nu et af de fire største på verdensbasis efter dannelsen i november 1999 ved en fusion af de tidligere amerikanske olieselskaber Exxon og Mobil

Gazprom

Køb

Gazprom er et russisk olie- og gasselskab. Det er verdens største udvinder af naturgas og Ruslands største virksomhed med en omsætning på 153 mia. US $ og 393.000 ansatte.

LUKOIL

Køb

LUKOIL er et af de største offentligt forhandlede, vertikalt integrerede olie- og gasselskaber i verden, der tegner sig for mere end 2% af verdens olieproduktion og omkring 1% af de viste kulbrinte reserver. Lukoil beskæftiger over 100.000 mennesker

Petrobras

Køb

Petrobras er et Brasiliansk semi-offentligt firma, der opererer på en integreret basis og har specialiseret sig i olie-, naturgas- og energibranchen. Petrobras er til stede i prospekterings- og produktion, raffinering, markedsføring, transport, petrokemikalier, olieproduktdistribution, naturgas, el, kemikalier og biobrændstofsegmenter.

Sinopec

Køb

China Petroleum & Chemical Corporation eller Sinopec er en kinesisk olie- og gasvirksomhed baseret i Beijing, Kina. Sinopecs forretning omfatter olie- og gasudforskning, raffinering og markedsføring; produktion og salg af petrokemikalier, kemiske fibre, kemiske gødninger og andre kemiske produkter; opbevaring og rørledningstransport af råolie og naturgas; import, eksport og import / eksport agentur virksomhed af råolie, naturgas, raffinerede olieprodukter, petrokemikalier og andre kemikalier.

TOTAL

Køb

Total S.A. er et fransk olieselskab med hovedkvarter i Paris og et af de seks største ”Supermajor” olieselskaber i verden. Dets virksomhed dækker hele olie- og gas-kæden, fra råolie- og naturgasefterforskning og produktion til transport, raffinering, marketing og international oliehandel

Selskabsbeskrivelserne er virksomhedernes egne og ikke et udtryk for Nordnets holding

ETF'er


ETF

Investeringsmålsætning

ISIN

Lb. omkost.


Xtrackers STOXX Europe 600 Oil & Gas Swap UCITS ETF 1C

Køb

Målet er, at Deres investering skal afspejle udviklingen iSTOXX® Europe 600 Oil & Gas Index (Indekset), der erudformet til at følge udviklingen i aktier i førendevesteuropæiske olie- og gasselskaber. Indekset omfattervirksomheder involveret i olie- og gasudvinding, produktion,integration, udstyr, tjenester og rørledninger. En virksomhedsvægtning i Indekset afhænger af dens relative størrelse, menden største og andenstørste virksomhed kan ikke udgøre mereend henholdsvis 30 % og 15 % af Indekset på datoen for hverkvartalsgennemgang. Indekset beregnes på grundlag af etsamlet nettoafkast, hvilket betyder, at alt udbytte og alleudlodninger fra virksomhederne geninvesteres i aktierne efterskat.

LU0292101796

0,30%


iShares STOXX Europe 600 Oil & Gas UCITS ETF

Køb

Afdelingen iShares STOXX Europe 600 Oil & Gas UCITS ETF (DE) (“fonden”) er en fond (ETF), der handles på børsen, som søger at følge udviklingen i STOXX® Europe 600 Oil & Gas (Price Index) så tæt som muligt Den forsøger af replicere benchmark. Indekset måler udviklingen i olie- og gassektoren i Europa defineret af Industry Classification Benchmark (ICB) og indgår i STOXX® Europe 600 Index, som består af 600 af de største aktier i 18 lande i Europa. Indekset rebalanceres kvartalsvis med bestanddele vægtet med free float-markedskapitalisering og i overensstemmelse med UCITS-diversificeringsstandarder. Free float-markedskapitalisering i markedsværdien af firmaets umiddelbare udestående aktier.

DE000A0H08M

0,46%


iShares Oil & Gas Exploration & Production UCITS ETF USD (Acc)

Køb

Aktieklassen hører til en fond, som søger at opnå et afkast på din investering ved dels at satse på kapitalvækst og dels på afkast på Fondens aktiver, som afspejler afkastet af S&P Commodity Producers Oil & Gas Exploration & Production Index, som er fondens benchmark-indeks.

Igennem fonden investerer aktieklassen i værdipapirer (fx aktier), der såvidt muligt udgør benchmark-indeks.

IE00B6R51Z1

0,55%Nordnet­ Markets.

Kurtagefri* eksponering mod olie.

Alle investeringer i finansielle instrumenter er forbundet med risiko og kan både stige og falde i værdi. Læs mere om risici nedenfor og under afsnittet Risici.

* Produkterne er kurtagefrie, hvis du afgiver ordren på nordnet.dk eller via en af vores handelsapplikationer, hvor værdien af ordren er højere eller lig med 1.000 SEK/DKK/NOK eller 100 EUR. For telefonordrer via mæglere og/eller ordrer på mindre end 1.000 SEK/DKK/NOK eller 100 EUR, betales kurtage ifølge Nordnets gældende prisliste. Ved handel med produkter i en anden valuta end din basisvaluta betaler du et automatisk vekselgebyr, hvis du ikke har en aktiv valutakonto på dit depot. Kontakt Nordnets Kundeservice for mere information.