Spring til hovedindhold

Olie og olieservice.

Er din portefølje smurt med olie?

Olie er verdens mest anvendte råvare. Hver dag produceres og forbruges der omkring 97 millioner tønder olie.

En vigtig brik i oliesektoren er Opec. Det er en organisation bestående af 14 lande, der eksporterer olie. Deres mål er at stabilisere oliemarkedet. Men de kontrollerer kun en tredjedel af verdens oliemarked. På den anden side kontrollerer Opec-landene verdens største oliereserver. Saudi-Arabien er den vigtigste spiller i Opec.

Her på siden kan du få inspiration til, hvilke aktier, ETF'er eller certifikater og mini futures, du kan investere i, hvis du er interesseret i olie.

Diskuter olie som investering med andre.

Er der specifikke værdipapirer, du gerne vil se andre investorers syn på, inden du trykker på købsknappen? Det er der rig mulighed for på det sociale netværk Shareville i gruppen Handel med olie

Værdipapirerne i oversigterne er ikke ment som investeringsanbefalinger, men et udvalg af de muligheder, der findes. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage, og vi gør opmærksom på, at historiske afkast ikke er garanti for fremtidige afkast. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.

Nordiske aktier.

Aker BP
Børsværdi
192.451 MNOK
Ejere?
15.970
3m
-12,75%

Aker BP ASA driver olie- og gasproduktion, udvikling og efterforskningsprojekter på den norske kontinentalsokkel (NCS)

DNO
Børsværdi
12.104 MNOK
Ejere?
5.596
3m
-13,81%

DNO er ​​Norges ældste olie- og gasvirksomhed. Mere end 40 års historie har taget DNO fra Nordsøen til Mellemøsten. DNO har været en olie- og gasforsker med et globalt tankegang fra starten. Efter aktiviteter i de norske og britiske sektorer i Nordsøen og senere Øst- og Vestafrika har DNO udviklet sig til et betydningsfuld spiller i Mellemøsten.

DRLCO
1 år
-
Ejere?
-
3m
-

The Drilling Company of 1972 A/S er et selskab, der leverer offshore boretjenester. Virksomhedens driftssegmenter omfatter segmentet for Jack-up rigs i Nordsøen og segmentet for internationale flydere. Selskabet genererer størstedelen af sin omsætning fra Nordsø-segmentet. Geografisk set har selskabet operationelle aktiviteter i Nord- og Sydamerika, Afrika, Asien, Nordsøen og resten af verden.

Equinor
Børsværdi
1.145.392 MNOK
Ejere?
34.939
3m
-3,56%

Equinor er et internationalt energiselskab, der findes i mere end 30 lande verden over, herunder flere af verdens vigtigste olie- og gasprovinser. Grundlagt i 1972 under navnet Den Norske Stats Oljeselskap AS-Statoil, ændrede de navn til Equinor i 2018. Deres hovedkontor ligger i Stavanger, Norge, og de har over 20.000 ansatte.

TGS
Børsværdi
15.803 MNOK
Ejere?
2.039
3m
-15,21%

TGS-NOPEC Geophysical Co ASA, eller TGS, leverer geovidenskabelige dataprodukter og -tjenester til olie- og gasindustrien for at hjælpe med licensrunder og udarbejdelse af regionale dataprogrammer.

PetroNor E&P ASA
Børsværdi
1.153 MNOK
Ejere?
5.156
3m
0%

PetroNor E&P ASA er et uafhængigt olie- og gasefterforsknings- og produktionsselskab. Gruppens hovedaktiviteter er efterforskning og produktion af råolie.

Vår Energi
Børsværdi
85.801 MNOK
Ejere?
14.209
3m
-15,78%

Vår Energi ASA uafhængigt opstrøms olie- og gasselskab på norsk kontinentalsokkel.

Globale aktier.

BP
Børsværdi
104.894 MUSD
Ejere?
1.111
3m
+8,93%

BP plc et af de største energiselskaber i verden, Storbritanniens største selskab og en af de seks største supermajor-olieselskaber.

Chevron
Børsværdi
332.605 MUSD
Ejere?
2.176
3m
+9,8%

Chevron Corporation er verdens fjerde-største ikke-statsejede olieselskab. Selskabet med hovedkvarter i San Ramon, CA, USA har aktiviteter i 180 lande, og er en af verden største selskaber indenfor olieraffinering og salg af brændstof. Chevron startede i 1879 som Pacific Coast Oil Company.

Exxon Mobil
Børsværdi
427.808 MUSD
Ejere?
2.301
3m
+9,16%

Exxon Mobil Corporation eller ExxonMobil, er et olieselskab med hovedkvarter i Irving, USA. Selskabet er nu et af de fire største på verdensbasis efter dannelsen i november 1999 ved en fusion af de tidligere amerikanske olieselskaber Exxon og Mobil

Petrobras
Børsværdi
68.294 MUSD
Ejere?
1.058
3m
-19,36%

Petrobras er et Brasiliansk semi-offentligt firma, der opererer på en integreret basis og har specialiseret sig i olie-, naturgas- og energibranchen. Petrobras er til stede i prospekterings- og produktion, raffinering, markedsføring, transport, petrokemikalier, olieproduktdistribution, naturgas, el, kemikalier og biobrændstofsegmenter.

Shell
Børsværdi
193.084 MEUR
Ejere?
1.263
3m
+0,15%

Shell er et integreret olie- og gasselskab, der udforsker, producerer og raffinerer olie rundt om i verden. I 2020 producerede den 1,8 millioner tønder væske og 9,2 milliarder kubikfod naturgas om dagen. Ved udgangen af ​​2020 udgjorde reserverne 9,0 milliarder tønder olieækvivalenter, hvoraf 52% bestod af væsker. Dens produktion og reserver er i Europa, Asien, Oceanien, Afrika og Nord- og Sydamerika. Virksomheden driver raffinaderier med en kapacitet på 2,8 mmb/d beliggende i Amerika, Asien, Afrika og Europa og sælger 15 mtpa kemikalier. Dets største kemiske fabrikker, ofte integreret med dets lokale raffinaderier, er i Centraleuropa, Kina, Singapore og Nordamerika.

Sinopec
1 år
-37,31%
Ejere?
29
3m
-2,09%

China Petroleum & Chemical Corporation eller Sinopec er en kinesisk olie- og gasvirksomhed baseret i Beijing, Kina. Sinopecs forretning omfatter olie- og gasudforskning, raffinering og markedsføring; produktion og salg af petrokemikalier, kemiske fibre, kemiske gødninger og andre kemiske produkter; opbevaring og rørledningstransport af råolie og naturgas; import, eksport og import / eksport agentur virksomhed af råolie, naturgas, raffinerede olieprodukter, petrokemikalier og andre kemikalier.

Total
Børsværdi
151.336 MUSD
Ejere?
435
3m
+16,75%

Total S.A. er et fransk olieselskab med hovedkvarter i Paris og et af de seks største ”Supermajor” olieselskaber i verden. Dets virksomhed dækker hele olie- og gas-kæden, fra råolie- og naturgasefterforskning og produktion til transport, raffinering, marketing og international oliehandel


ETF'er.

Invesco STOXX Europe 600 Optimised Oil & Gas UCITS ETF
Årlige omkostninger
0,2%
Aktivklasse
Aktie
Risiko

Investeringen søger at replikere STOXX Europe 600 Optimized Oil & Gas TR-indekset uden omkostninger. Fonden vil investere aktiver i globale aktier og aktierelaterede værdipapirer med egenkapitalkarakteristika, herunder men ikke begrænset til foretrukne aktier, warrants, rettigheder, konvertibler, FDI'er, andele i andre UCITS og swaps.

iShares STOXX Europe 600 Oil & Gas UCITS ETF (DE)
Årlige omkostninger
0,46%
Aktivklasse
Aktie
Risiko

Afdelingen iShares STOXX Europe 600 Oil & Gas UCITS ETF (DE) (“fonden”) er en fond (ETF), der handles på børsen, som søger at følge udviklingen i STOXX® Europe 600 Oil & Gas (Price Index) så tæt som muligt Den forsøger af replicere benchmark. Indekset måler udviklingen i olie- og gassektoren i Europa defineret af Industry Classification Benchmark (ICB) og indgår i STOXX® Europe 600 Index, som består af 600 af de største aktier i 18 lande i Europa. Indekset rebalanceres kvartalsvis med bestanddele vægtet med free float-markedskapitalisering og i overensstemmelse med UCITS-diversificeringsstandarder. Free float-markedskapitalisering i markedsværdien af firmaets umiddelbare udestående aktier.

iShares Oil & Gas Exploration & Production UCITS ETF USD (Acc)
Årlige omkostninger
0,55%
Aktivklasse
Aktie
Risiko

Aktieklassen hører til en fond, som søger at opnå et afkast på din investering ved dels at satse på kapitalvækst og dels på afkast på Fondens aktiver, som afspejler afkastet af S&P Commodity Producers Oil & Gas Exploration & Production Index, som er fondens benchmark-indeks. Igennem fonden investerer aktieklassen i værdipapirer (fx aktier), der såvidt muligt udgør benchmark-indeks.

Nordnet­ Markets.

Få eksponering mod aktier, råvarer og indeks i både op- og nedgang.

Se udvalget her

Alle investeringer i finansielle instrumenter er forbundet med risiko og kan både stige og falde i værdi. Læs mere om risiko.

* Produkterne er kurtagefrie, hvis du afgiver ordren på nordnet.dk eller via en af vores handelsapplikationer, hvor værdien af ordren er højere eller lig med 1.000 SEK/DKK/NOK eller 100 EUR. For telefonordrer via mæglere og/eller ordrer på mindre end 1.000 SEK/DKK/NOK eller 100 EUR, betales kurtage ifølge Nordnets gældende prisliste. Ved handel med produkter i en anden valuta end din basisvaluta betaler du et automatisk vekselgebyr, hvis du ikke har en aktiv valutakonto på dit depot. Kontakt Nordnets Kundeservice for mere information.