Olie og olieservice.

Er din portefølje smurt med olie?

Olie er verdens mest anvendte råvare. Hver dag produceres og forbruges der omkring 97 millioner tønder olie. Rusland er den største producent efterfulgt af Saudi-Arabien og USA. Verdens største forbruger er USA efterfulgt af Kina.

En vigtig brik i oliesektoren er Opec. Det er en organisation bestående af 14 lande, der eksporterer olie. Deres mål er at stabilisere oliemarkedet. Men de kontrollerer kun en tredjedel af verdens oliemarked. På den anden side kontrollerer Opec-landene verdens største oliereserver. Saudi-Arabien er den vigtigste spiller i Opec.

I denne udgave af Nordnet Tema sætter vi fokus på olie. Du kan få inspiration til, hvilke aktier, ETF'er eller certifikater og mini futures, du kan investere i, hvis du er interesseret i olie. Og inden du vælger de rette papirer til din portefølje, kan du fordybe dig i analyser fra Investtech.

Debater olie på shareville.

  • Er der specifikke værdipapirer, som du gerne vil høre andre investorers syn på, inden du trykker på købsknappen? Det er der rig mulighed for på det sociale netværk Shareville og i gruppen Handel med olie

Aktier.

Her finder du eksempler på aktier, du kan investere i, hvis du vil eksponere dig mod olie og olieservice.

Værdipapirerne i oversigterne er ikke ment som investeringsanbefalinger, men en generel oversigt over de muligheder, der findes.

Selskaberne er blevet segmenteret efter deres fokus og relevans i forhold til temaet olie og olieservice. Der er taget udgangspunkt i at finde de største og førende inden for deres felt. Der er udvalgt børsnoterede selskaber, som kan handles gennem Nordnet.

Nordiske aktier.

Analyser opdateres løbende.

Aktie

Kommentar

Analyse per 7.10.19

Akastor

Køb

Akastor er en olie-services investeringsselskab med en portefølje af industrielle og finansielle beholdninger. Virksomheden har et fleksibelt mandat til aktivt ejerskab og langsigtet værdiskabelse.

Analyse fra investtech

Aker solutions

KøbAker Solutions er et internationalt olieservice-selskab, der leverer ingeniørtjenester, fabrikation, teknologiprodukter, vedligehold, specialisttjenester og totalløsninger til olieindustrien.

Analyse fra investtech

Archer

Køb

Archer er et globalt olieselskabsfirma med en historie, der strækker sig tilbage 40 år med et stærkt fokus på sikkerhed og levering af højeste kvalitetsprodukter og -tjenester. Archer opererer på 40 steder, der leverer boretjenester, god integritet og intervention, plug & abandonment og nedlukning til sine upstream olie- og gasklienter.

Analyse fra investtech

Atlantic Petroleum

Køb

P/F Atlantic Petroleum er et færøsk olie- og gasfirma. Firmaet blev etableret i Færøerne af 18 private investorer i 1998. Det driver eftersøgning af olie- og gasforekomster på færøsk, irsk og britisk sokkel, men siden 2012 også norsk sokkel, i havet ved Færøerne men også udenfor Færøerne og Irland, og deltager i udviklingen af den britiske søgningsvirksomhed i Nordsøen.

Analyse fra investtech

BP

Køb

BP plc er det tredje største energiselskab i verden, Storbritanniens største selskab og en af de seks største supermajor-olieselskaber. BP plc har hovedkvarter i London.

Analyse fra investtech

BW Offshore

Køb

BW Offshore er en førende leverandør af flydende produktionstjenester til olie- og gasindustrien. Selskabet deltager også i at udvikle beviste offshore-kulbrintereservoirer. BW Offshore er repræsenteret i alle større olie- og gasområder verden over med en flåde af 15 ejede FPSO'er.

Analyse fra investtech

DNO International

Køb

DNO er ​​Norges ældste olie- og gasvirksomhed. Mere end 40 års historie har taget DNO fra Nordsøen til Mellemøsten.

DNO har været en olie- og gasforsker med et globalt tankegang fra starten. Efter aktiviteter i de norske og britiske sektorer i Nordsøen og senere Øst- og Vestafrika har DNO udviklet sig til et betydningsfuld spiller i Mellemøsten.

Analyse fra investtech

Equinor

Køb

Equinor er et internationalt energiselskab, der findes i mere end 30 lande verden over, herunder flere af verdens vigtigste olie- og gasprovinser. Grundlagt i 1972 under navnet Den Norske Stats Oljeselskap AS-Statoil, ændrede de navn til Equinor i 2018. Deres hovedkontor ligger i Stavanger, Norge, og de har over 20.000 ansatte.

Analyse fra investtech

Kværner

Køb

Ocean Yield er et rederiselskab med investeringer inden for olietjeneste og fragt. Selskabet fokuserer på moderne aktiver med langsigtede chartre til solide modparter. Virksomheden har en betydelig kontrakts-forventning, der giver synlighed med hensyn til fremtidig indtjening og udbyttekapacitet.

Analyse fra investtech

Odfjell drilling

Køb

Odfjell Drilling er et internationalt bore-, brønde- og ingeniørfirma med 3000 medarbejdere. Virksomheden har mere end 40 års erfaring med internationale boredrift og har udført boring i Nordsøen og i de fleste dele af verden.

Analyse fra investtech

Odfjell drilling

Køb


Odfjell Drilling er et internationalt bore-, brønde- og ingeniørfirma med 3000 medarbejdere. Virksomheden har mere end 40 års erfaring med internationale boredrift og har udført boring i Nordsøen og i de fleste dele af verden.

Analyse fra investtech

PGS

Køb

PGS giver seismiske billeder og 3D-data, der beskriver undergrunden under havbunden, som olieselskaberne er afhængige af for at finde olie- og gasreserver verden over. Ved hjælp af den nyeste teknologi leverer PGS et verdensklasse MultiClient-bibliotek, seismisk erhvervelse, behandling og billedbehandling.

Analyse fra investtech

Prosafe

Køb

Prosafe er en førende ejer og operatør af halvdæmpende platforme. Prosafe ejer/driver otte semi-nedsænkbare platforme, sikkerheds- og støttefartøjer og en Tender Support Vessel (TSV), der også kan fungere som et indkvartering fartøj.

Analyse fra investtech

Seadril

Køb

Fra lavvand til ekstremt dybt vand, i både hårde og velegnede omgivelser, sætter Seadrill standarden på offshoreboring. Seadrill frigør sikkert olie- og gasressourcer til deres kunder og hjælper dem med at levere energi rundt om i verden.

Analyse fra investtech


Globale Aktier


Aktie

Kommentar

Analyse per 7.10.19

Chevron

Køb

Chevron Corporation er verdens fjerde-største ikke-statsejede olieselskab. Selskabet med hovedkvarter i San Ramon, CA, USA har aktiviteter i 180 lande, og er en af verden største selskaber indenfor olieraffinering og salg af brændstof. Chevron startede i 1879 som Pacific Coast Oil Company.

Analyse fra investtech

ConocoPhillips

Køb

ConocoPhillips blev dannet den 30. august 2002 ved en fusion af det tidligere amerikanske olieselskaber Phillips Petroleum Company og Conoco Inc. Det er nu en international energivirksomhed med hovedkvarter i Houston, USA.

Analyse fra investtech

ENI SPA

Køb

Eni: et italiensk selskab med en verdensomspændende tilstedeværelse

ENI er en af ​​de globale olie- og gassuperspillere - der opererer i 67 lande verden over og beskæftiger mere end 30.000 mennesker. ENI opererer inden for olie- og gasudforskning, produktion, raffinering og salgstransaktioner, elektricitet og kemi.

Analyse fra investtech

Exxon mobil

Køb

Exxon Mobil Corporation eller ExxonMobil, er et olieselskab med hovedkvarter i Irving, USA. Selskabet er nu et af de fire største på verdensbasis efter dannelsen i november 1999 ved en fusion af de tidligere amerikanske olieselskaber Exxon og Mobil

Analyse fra investtech

Gazprom

Køb

Gazprom er et russisk olie- og gasselskab. Det er verdens største udvinder af naturgas og Ruslands største virksomhed med en omsætning på 153 mia. US $ og 393.000 ansatte.

Analyse fra investtech


Halliburton

Køb

Halliburton Inc. er et amerikansk olieselskab samt bygge- og konstruktionsfirma, som bl.a. opererer i Irak. Mellem 1995 og 2000 arbejdede USA's, nu forhenværende, vicepræsident Dick Cheney som administrerende direktør for Halliburton.

Analyse fra investtech

LUKOIL

Køb

LUKOIL er et af de største offentligt forhandlede, vertikalt integrerede olie- og gasselskaber i verden, der tegner sig for mere end 2% af verdens olieproduktion og omkring 1% af de viste kulbrinte reserver. Lukoil beskæftiger over 100.000 mennesker

Analyse fra investtech


Noble Corp

Køb

Noble Corporation plc er en offshore boreentreprenør organiseret i London, Storbritannien. Dets tilknyttede selskab, Noble Corporation, er organiseret på Caymanøerne. Det er virksomhedens efterfølger for Noble Drilling Corporation.

Analyse fra investtech

Petrobras

Køb

Petrobras er et Brasiliansk semi-offentligt firma, der opererer på en integreret basis og har specialiseret sig i olie-, naturgas- og energibranchen. Petrobras er til stede i prospekterings- og produktion, raffinering, markedsføring, transport, petrokemikalier, olieproduktdistribution, naturgas, el, kemikalier og biobrændstofsegmenter.

Analyse fra investtech


Phillips 66

Køb

Med mere end 140 års erfaring er Phillips 66 godt rustet til at opfylde globale energibehov. Phillips 66 er et diversificeret energiproduktions- og logistikfirma med unikke virksomheder indenfor Refining, Midstream, Chemicals og Marketing og Specialties.

Analyse fra investtech

Repsol

Køb

Repsol er et spansk multi-energiselskab, der opererer over hele kloden. Vores aktiviteter spænder fra olie og gas efterforskning og produktion til raffinering samt salg af afledte produkter og levering af tjenester til din hverdag, som naturgas og elektricitet.

Analyse fra investtech


Royal dutch shell

Køb

Royal Dutch Shell plc eller bare Shell er et engelsk-nederlandsk-baseret multinationalt selskab inden for olie og energi. Shell opererer i over 140 lande verden over og driver omkring 44.000 tankstationer i alt. Selskabet blev grundlagt i 1907 og har egne olieboringsfaciliteter, olieraffinaderier, samt distributions- og detailhandler, og er også aktive inden for vedvarende energi, herunder biobrændstof.

Analyse fra investtech


SAIPEM

Køb

Saipem er en italiensk olie- og gasindustri entreprenør. Det var et datterselskab af det italienske energiselskab Eni.

Analyse fra investtech


Schlumberger

Køb

Schlumberger Limited er verdens største oliefeltservicefirma. Schlumberger beskæftiger ca. 100.000 mennesker der repræsenterer mere end 140 nationaliteter, der arbejder i mere end 85 lande.

Analyse fra investtech


Sinopec

Køb

China Petroleum & Chemical Corporation eller Sinopec er en kinesisk olie- og gasvirksomhed baseret i Beijing, Kina. Sinopecs forretning omfatter olie- og gasudforskning, raffinering og markedsføring; produktion og salg af petrokemikalier, kemiske fibre, kemiske gødninger og andre kemiske produkter; opbevaring og rørledningstransport af råolie og naturgas; import, eksport og import / eksport agentur virksomhed af råolie, naturgas, raffinerede olieprodukter, petrokemikalier og andre kemikalier.

Analyse fra investtech


Subsea 7 S.A

Køb


Subsea 7 S.A. er en multinational undervands ingeniør, konstruktions og service-virksomhed indenfor offshoreenergiindustrien. Selskabet er registret i Luxembourg med hovedsæde i London i Storbritannien. Selskabets forhistorie er norsk. Det har over 40 fartøjer i sin flåde.

Analyse fra investtech

TGS-NOPEC

Køb

TGS leverer globale undergrundsdataprodukter og -tjenester til energibranchen gennem investeringer i multiklientdataprojekter i grænseområder, nye og modne markeder over hele verden.

Analyse fra investtech

TOTAL

Køb

Total S.A. er et fransk olieselskab med hovedkvarter i Paris og et af de seks største ”Supermajor” olieselskaber i verden. Dets virksomhed dækker hele olie- og gas-kæden, fra råolie- og naturgasefterforskning og produktion til transport, raffinering, marketing og international oliehandel

Analyse fra investtech


Transocean

Køb


Transoceans mission er at være det førende offshore-borings-firma ved at tilbyde deres kunder verdensomspændende rig-baserede godt konstruktionstjenester gennem integration af motiverede mennesker, kvalitetsudstyr og innovativ teknologi med særlig fokus på teknisk krævende miljøer.

Analyse fra investtech

Valero Energy

Køb

Valero Energy Corporation er gennem sine datterselskaber (samlet "Valero") en international producent og markedsfører af transportbrændstoffer og petrokemiske produkter. Valero er et Fortune 50-selskab med base i San Antonio, Texas, og driver 15 olieraffinaderier med en samlet kapacitet på ca. 3,1 mio. Tønder pr. dag og 14 ethanolanlæg med en samlet produktionskapacitet på 1,73 mia. gallon om året.

Analyse fra investtech

Weatherford International

Køb

Weatherford International plc, et irsk-domiciled selskab, er et af de største multinationale olie- og naturgasservicevirksomheder. Virksomheden leverer produkter og tjenester til boring, evaluering, færdiggørelse, produktion og intervention af olie- og naturgasbrønde sammen med rørledningskonstruktion og idriftsættelse. Weatherford har hovedkontor i Baar, Schweiz, og opererer i mere end 100 lande over hele kloden og beskæftiger mere end 35.000 mennesker

Analyse fra investtechETF'er


ETF

Investeringsmålsætning

ISIN

Lb. omkost.


Xtrackers STOXX Europe 600 Oil & Gas Swap UCITS ETF 1C

Køb

Målet er, at Deres investering skal afspejle udviklingen iSTOXX® Europe 600 Oil & Gas Index (Indekset), der erudformet til at følge udviklingen i aktier i førendevesteuropæiske olie- og gasselskaber. Indekset omfattervirksomheder involveret i olie- og gasudvinding, produktion,integration, udstyr, tjenester og rørledninger. En virksomhedsvægtning i Indekset afhænger af dens relative størrelse, menden største og andenstørste virksomhed kan ikke udgøre mereend henholdsvis 30 % og 15 % af Indekset på datoen for hverkvartalsgennemgang. Indekset beregnes på grundlag af etsamlet nettoafkast, hvilket betyder, at alt udbytte og alleudlodninger fra virksomhederne geninvesteres i aktierne efterskat.

LU0292101796

0,30%


iShares STOXX Europe 600 Oil & Gas UCITS ETF

Køb

Afdelingen iShares STOXX Europe 600 Oil & Gas UCITS ETF (DE) (“fonden”) er en fond (ETF), der handles på børsen, som søger at følge udviklingen i STOXX® Europe 600 Oil & Gas (Price Index) så tæt som muligt Den forsøger af replicere benchmark. Indekset måler udviklingen i olie- og gassektoren i Europa defineret af Industry Classification Benchmark (ICB) og indgår i STOXX® Europe 600 Index, som består af 600 af de største aktier i 18 lande i Europa. Indekset rebalanceres kvartalsvis med bestanddele vægtet med free float-markedskapitalisering og i overensstemmelse med UCITS-diversificeringsstandarder. Free float-markedskapitalisering i markedsværdien af firmaets umiddelbare udestående aktier.

DE000A0H08M

0,46%


BlackRock iShares Oil & Gas Exploration & Production UCITS ETF USD (Acc)

Køb

Aktieklassen hører til en fond, som søger at opnå et afkast på din investering ved dels at satse på kapitalvækst og dels på afkast på Fondens aktiver, som afspejler afkastet af S&P Commodity Producers Oil & Gas Exploration & Production Index, som er fondens benchmark-indeks.

Igennem fonden investerer aktieklassen i værdipapirer (fx aktier), der såvidt muligt udgør benchmark-indeks.

IE00B6R51Z1

0,55%Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.

Nordnet­ Markets.

Kurtagefri* eksponering mod olie.

Alle investeringer i finansielle instrumenter er forbundet med risiko og kan både stige og falde i værdi. Læs mere om risici nedenfor og under afsnittet Risici.

* Produkterne er kurtagefrie, hvis du afgiver ordren på nordnet.dk eller via en af vores handelsapplikationer, hvor værdien af ordren er højere eller lig med 1.000 SEK/DKK/NOK eller 100 EUR. For telefonordrer via mæglere og/eller ordrer på mindre end 1.000 SEK/DKK/NOK eller 100 EUR, betales kurtage ifølge Nordnets gældende prisliste. Ved handel med produkter i en anden valuta end din basisvaluta betaler du et automatisk vekselgebyr, hvis du ikke har en aktiv valutakonto på dit depot. Kontakt Nordnets Kundeservice for mere information.

Se mere information on analyserne.

Investtech er en analyseservice, der giver dig adgang til en lang række analyser og værktøjer til de nordiske markeder. Tjenesten omfatter:

  • Avancerede diagrammer for langsigtet og mellemlangsigtet investering i alle aktier i Norge, Sverige, Danmark og Finland.
  • Specifikke købs- og salgssignaler
  • Top 50 over de teknisk mest positive aktier
  • Dagens case giver dig en udvalgt aktie med en positiv teknisk position
  • Modelporteføljen er en anbefalet portefølje fra Investtech. Porteføljen skifter ugentligt efter forskellige tekniske kriterier - med det formål at give de bedst mulige risikojusterede afkast.

Pris: 199 kr. pr. måned.

Læs mere om Investtech analysetjeneste på Nordnets platform

→ Besøg Investtecheksternt link, åbner i nyt vindue