Spring til hovedindhold

Handl udenlandske aktier.

Københavns Fondsbørs udgør 1% af verdensøkonomien.
Lær mere om de resterende 99% her!

Eksponer dig mod flere markeder.

Danmark udgør mindre end en procent af det globale aktiemarked. 99 procent af dine investeringsmuligheder ligger altså i udlandet.

Hos Nordnet kan du handle aktier fra USA, Canada, Tyskland og de nordiske lande på samme måde, som du handler danske aktier.

Tre fordele ved at investere i udenlandske aktier:

 • Øget diversifisering.
 • Balanceret valutarisiko.
 • Nye og spændende investeringsmuligheder.

Det handler ikke om at investere i et bestemt land, det handler om at investere i det rigtige selskab på det rigtige marked.

Per Hansen, investeringsøkonom, Nordnet Danmark

"Selvom den danske økonomi er meget international, kan investorerne finde mere inspiration ved at kigge ud over landegrænserne."

Per Hansen, investeringsøkonom, Nordnet Danmark

Tre tips fra investeringsøkonomen.

 1. Kvalitet er vigtigere end pris.
  Er det et godt selskab, køb. Men er det dårligt, sælg med det samme uanset pris.
 2. Tænk langsigtet.
  Invester med en langsigtet tidshorisont og behold din investering. Brug 90 procent af din tid på at finde det rigtige selskab og kun 10 procent på at finde den rigtige pris. Er det en god ide i dag, er det også en god ide i morgen.
 3. Tag dig tid.
  Forsøg altid at investere i selskaber, der allerede har vist deres værd. Og tag dig tid til at finde det rigtige selskab og stå så ved dit valg. Markedsvolatilitet har en tendens til bare at være støj.

Hvorfor investere udenfor det danske marked?

Fordi du altid skal se efter de bedste investeringsmuligheder. Og jo mindre et land du bor i, jo mere skal du kigge ud over landegrænserne for at finde disse muligheder. Jo større et land du bor i, jo mere kan du holde investeringerne inden for landets grænser.

Hvordan finder jeg det rigtige selskab?

Du skal først og fremmest følge mange forskellige selskaber, og så skal du gøre dit forarbejde ordentligt. Det handler ikke om at investere dine penge i et bestemt land, det handler om at investere dem i et bestemt selskab, og du skal først lære det selskab, du ønsker at investere i, grundigt at kende.

Læs mere om investerings­mulighederne i Sverige

På Stockholm Børs kan du eksponere dig mod Volvo, Swedbank og Ericsson.

→ Find flere svenske aktier

Læs mere om investerings­mulighederne i Norge

På Oslobörsen kan du exponera dig för Equinor, Orkla och NEL.

→ Find flere norske aktier

Læs mere om investerings­mulighederne i Finland

På Helsinki Børs kan du eksponere dig mod Nokia, Finnair Oyj og Fiskars Corporation.

→ Find flere finske aktier

Bliv medlem af Shareville.

Nordens største netværk af influencers inden for opsparing og investering.

Mere inspiration.

Her kan du lære mere om og finde inspiration til handel i udenlandske aktier.

Ofte stilede spørgsmål.

 • Valørdage kan medføre at rente debiteres, hvis du sælger danske værdipapirer og køber udenlandske værdipapirer og veksler før likviddagen.
 • Forskellige markeder har forskellige antal valørdage. Dagen efter en aktiehandel vises valørdagen for den aktuelle handel på afregningsnotaen, som du finder under Depot - Transaktioner og notaer.
 • Du kan mindske valutarisikoen ved ikke at veksle efter køb af værdipapir i udenlandsk valuta. Læs mere under punktet Valutarisiko.
 • Du kan maksimalt veksle et beløb, der svarer til fem gange din depotværdi.
 • En negativ saldo i en valuta medfører, at valutakontoen tilskrives udlånsrente.
 • Kontoen i DKK kan ikke lukkes.

Mere information findes i Almindelige betingelser for depot-/kontoaftale hos Nordnet Bank, filial af Nordnet Bank AB, Sverige, punkt C og D, som du finder under menupunktet Produkter - Blanketter.

Depotbeviser er et værdipapir, som handles på en anden børs end hjemmemarkedet. Nordnet tilbyder f.eks. ikke handel på det koreanske marked, men du kan handle et selskab som Samsung som et depotbevis (ADR) på det amerikanske marked.

Et eksempel på et selskab med handel på flere markeder er Gazprom, hvis aktie er noteret i ét land, Rusland, men hvor det også er muligt at investere i selskabet via børser i andre lande (USA, UK og Tyskland) som hhv. amerikansk depotbevis og globalt depotbevis.

Du kan se omfanget af gebyret under det respektive land i vores prisliste. Ekstra gebyrer kan du læse mere om hos den administrerende bank for det aktuelle depotbevis.

Der bliver opkrævet et administrationsgebyr for tyske, amerikanske og britiske depotbeviser (ADR og GDR), og det bliver normalt trukket i forbindelse med udbytte. Bemærk dog at det kan variere fra selskab til selskab.

Når du åbner et depot, aktiveres en valutakonto i hovedvalutaen DKK. Hvis du gennemfører udenlandsk aktiehandel, kommer veksling til at ske automatisk, og beløbet omregnes til danske kroner ved køb eller salg.

Investerer du meget i udenlandske aktier fra et aktiedepot, kan det være en fordel for dig at åbne en valutakonto i en eller flere udenlandske valutaer.

Bemærk, at det ikke er muligt at oprette valutakonti til pensionsdepoter.

ShareImage