Spring til hovedindhold

Udenlandske fonde.

Fonde fra hele verden.

Afrika, Asien eller Australien? Skal din portefølje have et globalt islæt, så kan udenlandske fonde måske være løsningen.

Med hjælp fra vores screener finder du let de fonde, der passer til din portefølje og dine ønsker. Du kan sortere på alt fra lande og risiko - til typer af fonde og brancher. Vil du gerne undgå, at dine penge bliver investeret i f.eks. tobak eller termisk kul, kan du vælge uønskede beholdninger fra.

  • Vælg mellem flere hundrede fonde fra hele verden.

  • Køb og sælg udenlandske fonde kurtagefrit.

  • Værktøjer der hjælper dig med at vælge.

Nordnet Indeksfonde

Nordnets seks indeksfonde giver dig adgang til aktieinvesteringer over hele verden - til en meget lav pris. Dan fundamentet i din opsparing med Nordnet Indeksfond Global, USA, Europa, Nye Markeder, Teknologi og Danmark.

Bliv inspireret

Find udenlandske fonde, som passer til dine behov. Vi har samlet en side med inspiration til, hvilke fonde du kan investere i.

Fondsscreener

Udvalget er stort - og mulighederne er mange. Med hjælp fra Nordnets fondsscreener finder du let den næste udenlandske fond til din portefølje.

Beskatning af udenlandske fonde.

Udenlandske fonde beskattes forskelligt afhængigt af, om du investerer frie midler (via et privat aktiedepot) eller pension:

  • Frie midler.
    Årlig beskatning af kursavancer/-tab i kapitalindkomst (lagerbeskatning).

  • Pension.
    15,3 %. Årlig beskatning af kursavancer/-tab (lagerbeskatning) Ved kurstab sker der modregning i de efterfølgende års positive pensionsafkast.

Det betyder, at udenlandske fonde er skattemæssigt særligt fordelagtige på pensionsdepoter. Ved brugen i frie midler (på et privat aktiedepot) skal du være opmærksom på, at udenlandske fonde ikke beskattes i henhold til aktieindkomst men i stedet kapitalindkomst samt lagerbeskatning.

Spørgsmål & svar.

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet, og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.