Spring til hovedindhold

Udenlandske fonde.

Fonde fra hele verden.

Afrika, Asien eller Australien? Skal din portefølje have et globalt islæt, så kan udenlandske fonde måske være løsningen.

Med hjælp fra vores screener finder du let de fonde, der passer til din portefølje og dine ønsker. Du kan sortere på alt fra lande og risiko - til typer af fonde og brancher. Vil du gerne undgå, at dine penge bliver investeret i f.eks. tobak eller termisk kul, kan du vælge uønskede beholdninger fra.

  • Vælg mellem flere hundrede fonde fra hele verden.
  • Køb og sælg udenlandske fonde kurtagefrit.
  • Værktøjer der hjælper dig med at vælge.

Nordnet Indeksfonde

Nordnets seks indeksfonde giver dig adgang til aktieinvesteringer over hele verden - til en meget lav pris. Dan fundamentet i din opsparing med Nordnet Indeksfond Global, USA, Europa, Nye Markeder, Teknologi og Danmark.

→ Læs mere om vores indeksfonde

Bliv inspireret

Find udenlandske fonde, som passer til dine behov. Vi har samlet en side med inspiration til, hvilke fonde du kan investere i.

→ Find inspiration her

Fondsscreener

Udvalget er stort - og mulighederne er mange. Med hjælp fra Nordnets fondsscreener finder du let den næste udenlandske fond til din portefølje.

→ Brug screeneren

Beskatning af udenlandske fonde.

Udenlandske fonde beskattes forskelligt afhængigt af, om du investerer frie midler (via et privat aktiedepot) eller pension:

  • Frie midler.
    Årlig beskatning af kursavancer/-tab i kapitalindkomst (lagerbeskatning).
  • Pension.
    15,3 %. Årlig beskatning af kursavancer/-tab (lagerbeskatning) Ved kurstab sker der modregning i de efterfølgende års positive pensionsafkast.

Det betyder, at udenlandske fonde er skattemæssigt særligt fordelagtige på pensionsdepoter. Ved brugen i frie midler (på et privat aktiedepot) skal du være opmærksom på, at udenlandske fonde ikke beskattes i henhold til aktieindkomst men i stedet kapitalindkomst samt lagerbeskatning.

Spørgsmål & svar.

Herunder finder du omtrentlige handelstider for fondsordrer, samt hvornår fonden eller salgsbeløbet er synligt på dit depot.

Samme dag, som du afgiver en ordre, sender Nordnet ordren til det pågældende fondsselskab, under forudsætning af, at du afgiver ordren inden kl. 12:45. Du kan selvfølgelig afgive en ordre 24 timer i døgnet via nordnet.dk. Hvis ordren modtages efter kl. 12:45 eller på en helligdag, sendes ordren til fondsselskabet den næstkommende hverdag.

Nordnet kan ikke garantere, at ordren gennemføres på en bestemt dato, men kun en beregnet forretningsdato*. Det er det respektive fondsselskabs rutiner, som afgør, hvilken kurs du får, samt hvornår fonden er synlig på dit depot.

Fond

Forretningsdag – køb

Forretningsdag – salg

Synligt på depotet

Nordiske fonde

0-2 dage

0-2 dage

1-5 dage

Øvrige fonde

0-4 dage

0-4 dage

2-6 dage

For mere information om et specifikt fondsselskabs rutiner, beder vi dig i første omgang kontakte fondsselskabet. Du er også velkommen til at kontakte Nordnets Kundeservice.

* Forretningsdatoen er den dag, købet eller salget gennemføres. Det er dagens kurs, som handlen gennemføres til.

Ved handel med internationale fonde, handles der altid i danske kroner. Man kan investere i fondene på fondslisten her.

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.