Spring til hovedindhold

Nordnet Global
Indeks 125.

Indeksfond med gearing.

Nordnet Global Indeks 125 er ikke som andre indeksfonde. Med fonden får du 125% eksponering mod de globale aktiemarkeder i stedet for de traditionelle 100%. Det giver et øget afkastpotentiale, men indebærer samtidig øget risiko og større tab i perioder med negativ markedsudvikling.

Fonden er derfor til dig, som er langsigtet investor og vil investere med et ekstra gear til lave omkostninger.

  • 1,25x gearing.

  • Global eksponering mod aktier.

  • 0,50% i omkostninger.

  • Udviklet til lang tidshorisont – fx pension.

Global Index 125 Billede-770x400

Hvad betyder 125?

Kort sagt får du større eksponering end ved traditionelle globale indeksfonde. Investerer du 100 kr. i fonden, købes der aktier for 125 kr. Det kaldes at investere med gearing, som giver højere potentielt afkast, men også større risiko for tab.

Gearingen rebalanceres en gang om måneden. Derfor kan den være både højere og lavere end 125%, alt efter hvordan markedet udvikler sig i løbet af måneden. Det er dog meget sjældent, at gearingen afviger fra spændet mellem 120% og 130%. Omkostningerne til finansiering af gearingen og til forvaltning påvirker afkastet negativt, og der vil derfor være forskel på afkastet mellem indeks og fond.

En investering med fokus på bæredygtighed.

Nordnet Global Indeks følger et indeks, som har fokus på bæredygtighed ved at undgå investeringer i selskaber, som anses for at påvirke miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter negativt. Derfor er fonden klassificeret som artikel 8 inden for EU's regelsæt.

Mere for pengene.

Alle vores egne fonde har lave omkostninger, og Nordnet Global Indeks 125 er ingen undtagelse. Med en årlig afgift på 0,50% får du mulighed for at øge dit afkast med lave omkostninger. Det er ekstra vigtigt i det lange løb.


Vores andre indeksfonde.

Vil du investere bredt? Se alle vores populære indeksfonde, som giver dig mulighed for at få eksponering mod flere indeks, store som små, altid til lave omkostninger. Vi har også samlet mere om indeksfonde her.

Nordnet Indeksfond Danmark ESG A
Årlige omkostninger
0,20%
1 år
+3,24%
Risiko
Fonden er en indeksfond med fokus på det danske marked. Fondens målsætning er at efterligne sammensætningen i aktieindekset OMX Copenhagen 25 ESG Responsible Index (OMXC25ESG) som kun omfatter selskaber der opfyldersærlige bæredygtighedskriterier. Fonden skal investere i instrumenter der er inkluderet i OMXC25ESG. Fonden kan også investere i instrumenter, der nær følger OMXC25ESG eller er en del af dette indeks.
Nordnet Indeksfond Teknologi
Årlige omkostninger
0,50%
1 år
+28,99%
Risiko
Fonden sigter mod at følge den amerikanske dollars samlede udvikling i nettoafkast i MSCI World Index, minus gebyrer og udgifter. MSCI World Information Technology Index (Bloomberg Ticker: NDWUIT) er et aktieindeks, der omfatter virksomheder, der indgår i MSCI World Index inden for sektoren for informationsteknologi, GICS (Global Industry Classification Standard). MSCI World er repræsentativt for de store og mellemstore markeder i 23 udviklede lande. Risikoen for valutakursbevægelser mellem indeksets valuta og valutaen for hver klasse afdækkes ikke. Fonden medforvaltes af Nordnet Bank AB og J.P. Morgan Mansart Management Limited.
Nordnet Indeksfond Global ESG
Årlige omkostninger
0,30%
1 år
+9,94%
Risiko
Fonden sigter mod at følge den amerikanske dollars s samlede udvikling i nettoafkast i MSCI World ESG Leaders Index (“indekset“) minus gebyrer og udgifter. Indekset er MSCI World ESG Leaders Index (Bloomberg Ticker: NGSINU). Det er et aktieindeks, der er repræsentativt for de store og mellemstore markeder i 23 udviklede lande. Det omfatter virksomheder, der er inkluderet i MSCI World Index, og som har høje miljømæssige, sociale og styringsmæssige (“ESG”) ratings i forhold til deres sektorindustrier. Risikoen for valutakursbevægelser mellem indeksets valuta og valutaen for hver klasse afdækkes ikke. Fonden medforvaltes af Nordnet Bank AB og J.P. Morgan Mansart Management Limited.
Nordnet Indeksfond USA ESG
Årlige omkostninger
0,30%
1 år
+11,33%
Risiko
Fonden sigter mod at følge den amerikanske dollars samlede udvikling i nettoafkast i S&P 500 ESG Index (“indekset“) minus gebyrer og udgifter. Indekset er S&P 500 ESG Index (Bloomberg Ticker: SPXESUN). Det er et aktieindeks, der er repræsentativt for de førende værdipapirer, der handles i USA. Det omfatter virksomheder, der er inkluderet i S&P 500, og som har høje miljømæssige, sociale og styringsmæssige (“ESG”) ratings i forhold til deres sektorindustrier. Risikoen for valutakursbevægelser mellem indeksets valuta og valutaen for hver klasse afdækkes ikke. Fonden medforvaltes af Nordnet Bank AB og J.P. Morgan Mansart Management Limited.
Nordnet Indeksfond Europa ESG
Årlige omkostninger
0,30%
1 år
+8,16%
Risiko
Fonden sigter mod at følge euroens samlede udvikling i nettoafkast i MSCI Europe ESG Leaders Index (“indekset“) minus gebyrer og udgifter. Indekset er MSCI Europe ESG Leaders Index (Bloomberg Ticker: NEUSIU). Det er et aktieindeks, der er repræsentativt for de store og mellemstore markeder i 15 udviklede europæiske lande. Det omfatter virksomheder, der er inkluderet i MSCI Europe Index, og som har høje miljømæssige, sociale og styringsmæssige (“ESG”) ratings i forhold til deres sektorindustrier. Risikoen for valutakursbevægelser mellem indeksets valuta og valutaen for hver klasse afdækkes ikke. Fonden medforvaltes af Nordnet Bank AB og J.P. Morgan Mansart Management Limited.
Nordnet Indeksfond Nye Markeder ESG
Årlige omkostninger
0,40%
1 år
-3,46%
Risiko
Fonden sigter mod at følge den amerikanske dollars samlede udvikling i nettoafkast i MSCI Emerging Markets ESG Leaders Index (“indekset“) minus gebyrer og udgifter. Indekset er MSCI Emerging Markets ESG Leaders Index (Bloomberg Ticker: M1EFESR). Det er et aktieindeks, der er repræsentativt for de store og mellemstore markeder i vækstlande. Det omfatter virksomheder, der er inkluderet i MSCI Emerging Markets Index, og som har høje miljømæssige, sociale og styringsmæssige (“ESG”) ratings i forhold til deres sektorindustrier. Risikoen for valutakursbevægelser mellem indeksets valuta og valutaen for hver klasse afdækkes ikke. Fonden medforvaltes af Nordnet Bank AB og J.P. Morgan Mansart Management Limited.

Spørgsmål og svar.

Du kan finde mere information om fonden her: Whitepaper – Nordnet Global Index 125 (engelsk)

Godt at vide om risiko og afkast.

Historisk afkast ikke er garanti for fremtidigt afkast. De penge, du investerer, kan både stige og falde i værdi over tid. Der vil være en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet, og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.