Spring til hovedindhold

Invester i obligationsbaserede fonde.


Hvad er en obligationsbaseret fond?

En obligationsbaseret fond består af investeringer i obligationer. Det betyder, at fonden indeholder forskellige typer af lån, som kan skabe et afkast i form af renter fra udstederen af obligationen.

Alt efter, hvilke obligationsbaserede værdipapirer den specifikke fond investerer i, vil risikoniveauet variere. Men sammenlignet med andre typer af fonde er risikoen ved en obligationsbaseret fond generelt lavere. Fondene kan derfor tilføje stabilitet til din portefølje.

Opret en konto

Fordele ved obligationer.

  • Følger renteudviklingen

  • Lav risiko og lave omkostninger

  • Bredt udvalgt af obligationsbaserede fonde

Mand mobil taske 770x460

Udvalg af fonde med obligationer.

Obligationsbaserede fonde kan investere i forskellige typer af obligationer og inden for forskellige geografiske områder. Navnet på fonden vil ofte indikere, hvad fonden har fokus på at investere i.

I vores liste kan du få overblikket over alle obligationsbaserede fonde:

Til listen over fonde

Topliste.

Her kan du se de mest populære obligationsbaserede fonde blandt vores kunder.

Brug listen som inspiration, og husk, at historisk afkast ikke er garanti for fremtidigt afkast. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet, og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.

Andre typer af fonde.

Indeksfonde.

En indeksfond er en aktiefond, som følger udviklingen i et bestemt aktieindeks. Den passive forvaltning holder omkostningerne nede og gør indeksfonde til et populært valg blandt mange fondsinvestorer.

Blandede fonde.

En blandet fond består af en kombination af aktier og obligationer. På den måde kan det potentielt højere afkast fra aktier kombineres med den historisk mere stabile udvikling for obligationer.

Aktiefonde.

Aktiefonde er den mest udbredte type af investeringsfonde. En aktiefond investerer i forskellige selskabers aktier for dig og kan have forskelligt fokus, fx en bestemt type af selskaber eller en bestemt region.

Lær mere.

Mere om obligationer.

Du kan læse mere om investering i obligationer på vores temaside, hvor du også finder blogindlæg om de forskellige typer, og om hvorfor det igen kan være et interessant supplement til aktier.

Kom i gang med Nordnet One.

Vælg en komplet løsning med lave omkostninger. Med Nordnet One kan du vælge mellem tre investeringsfonde, som alle indholder et mix af aktier og obligationer fra hele verden. 

Stort udvalg af fonde.

Hos Nordnet har vi et stort udvalg af investeringsfonde – uanset hvilken type fond, du er på udkig efter. I vores screener får du det store overblik, så du kan finde din næste investering.

FAQ.

Godt at vide om risiko og afkast.

Historisk afkast ikke er garanti for fremtidigt afkast. De penge, du investerer, kan både stige og falde i værdi over tid. Der vil være en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet, og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.