Spring til hovedindhold

Flyt din pension til Nordnet.

Flyt din
pension til Nordnet.

Hvad siger du til flere hundrede tusinde ekstra i pension?

Selv hvis der er længe til du skal på pension, er det allerede i dag, du kan påvirke din pensionsopsparing. Ved at vælge en ordning med lave omkostninger, kan der nemlig blive meget mere til dig.

Hos traditionelle banker og pensionsselskaber er der stor risiko for, at din pensionsopsparing bliver ædt op af unødvendige gebyrer. Hos os er det anderledes. Mange af de kunder, der har flyttet deres pension til Nordnet, kan se frem til at flere hundrede tusinde kroner mere i pension. Prøv vores beregner nedenfor, og se, hvad det kan betyde for dig.

Det har aldrig være nemmere at flytte din pension til Nordnet

Det er nemt at flytte dine pensioner med vores 'flytte-guide'. Når du trykker på "Flyt min pension" og logger ind med NemID/MitID, kan vi med dit samtykke automatisk hente oplysninger om dine pensioner fra Pensionsinfo. Det gør det nemt for dig at få overblik over dine pensionsordninger, så du bl.a. kan se, hvilke ordninger du kan flytte til os – og samtidig får vi de nødvendige oplysninger til at kunne flytte din pension hurtigst muligt.

Fordele ved at have din pension hos os.

 • Lave omkostninger betyder mere til dig.
  Ingen unødvendige gebyrer.
 • Flyt nemt til Nordnet
  Vi giver dig overblik, indhenter oplysninger og klarer flytningen.
 • Valgfrihed og stort udbud.
  Er du til brede fonde, eller nøje udvalgte aktier?
 • Inspiration og digital rådgivning.
  Gør det enkelt for dig selv, og lad vores tjenester guide dig.

Forskellen mellem at betale 0,0% (Nordnet) og 0,5% (traditionelt pensionsselskab) i administrativt gebyr kan være stor:


Nordnet

Pensionsselskab

Alder i dag

35

35

Pensionsalder

67

67

Årligt afkast i procent

5,00 %

5,00 %

Administrativt gebyr i procent

0,00 %

0,50 %

Investeringsomkostninger

0,50 %

0,50 %

Startbeløb

400.000 kr.

400.000 kr.

Indbetalinger

0 kr.

0 kr.

Samlet opsparing ved pensionsalder

1.635.992 kr.

1.403.223 kr.

Mere til dig hos Nordnet

+232.769 kr.


I eksemplet tager vi udgangspunkt i en person på 35 år, som allerede har sparet 400.000 kr. op til sin pension og i det nuværende selskab betaler 0,50 % i årlige gebyrer. Vi forudsætter, at investeringsomkostninger og afkast af værdipapirer er på samme niveau i det nuværende selskab og hos Nordnet. I eksemplet indbetales der ikke løbende til opsparingen.

Den samlede opsparing kan blive både større eller mindre, afhængigt af:

 • Hvor længe du sparer op. Havde du i eksemplet ovenfor ventet med at flytte til Nordnet som 45 årig, ville du kun opnå en meropsparing på 105.493 kr. Havde du gjort det allerede som 30-årig, ville beløbet blive 331.508 kr. højere hos Nordnet.
 • Hvor højt årligt afkast du får. Jo højere afkast i procent, desto større effekt. Hvis afkastet i ovenstående havde været 2%, ville du tjene 94.153 kr. ved at flytte til Nordnet. Havde det derimod været 6%, ville din samlede opsparing blive 312.928 kr. højere hos Nordnet.
 • Størrelsen på administrative gebyrer. Hvilke gebyrer man betaler hos forskellige pensionsudbydere er meget forskelligt, og nogle kunder vil også have omkostninger, der ikke findes på selskabets hjemmeside. Hvis du vil vide, hvad dine omkostninger er, bør du kontakte dit nuværende selskab. Hvis du også betaler et årligt gebyr til dit pensionsselskab, fx 500 kr., vil du tjene 264.690 kr. på at flytte til Nordnet.
 • Hvor meget du allerede har sparet op. Hvor stor din opsparing bliver i eksemplet afhænger af, hvor meget du starter med at indbetale. Hvis du f.eks. starte med 200.000 kr., vil du tjene 116.384 kr. Starter du med 600.000 kr. op, vil du tjene 349.153 kr.
 • Hvor meget du indbetaler. Hvis du eksempelvis fortsætter med at indbetale på dit pensionsdepot hos Nordnet, bliver fortjenesten endnu højere. Indsætter du f.eks. 1.000 kr. om måneden, vil du tjene 307.509 kr. Hvis du indsætter 3.000 kr. om måneden, vil du tjene 456.990 kr.

Beregn, hvor stor indvirkning gebyrer har på din formue.

Indtast dine pensionsoplysninger, og se, hvor meget du kan øge din formue ved at mindske gebyrerne.

Størrelsen på det valgte gebyr vil betyde, at hele kapitalen vil forsvinde i perioden.

Så meget formindskes din opsparing grundet gebyrer

*Det årlige afkast afhænger af en lang række faktorer, eksempelvis markedsudviklingen og sammensætningen af din portefølje. På nordnet.dk finder du information om den historiske udvikling af såvel individuelle værdipapirer som indeks. Bemærk, at tidligere afkast ikke er nogen garanti for fremtidige afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi, og der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

** Besparelse af dine gebyrer er eksempel på hvad du kan spare pr. år på dine gebyrer. Dine gebyrer kan variere meget, så det skal du selv tjekke hos din bank. En typisk puljeordning koster ca. 1,5% i årlige omkostninger. Så hvis du i stedet selv kan investere til 0,5% i årlige gebyrer hos Nordnet, så vil den besparelse du skal indtaste være 1%.

Sådan flytter du din pension til Nordnet.

1. Opret dig hos Nordnet

Er du ikke allerede kunde hos Nordnet, skal du oprette dig med NemID/MitID, så får du samtidig et aktiedepot hos os. Det koster naturligvis ingenting og tager kun få minutter.

Har du allerede et aktiedepot hos os, kan du gå videre til punkt 2.

 → Åbn aktiedepot her.eksternt link, åbner i nyt vindue

2. Vælg pension, der skal flyttes

Start flytte-guiden, og besvar et par spørgsmål om din pension. Så opretter vi en aftale, som du skal underskrive digitalt.

I processen sørger vi automatisk for at oprette et pensionsdepot til hver af de pensionsordninger, du ønsker at flytte til os.

Flyt min pension.eksternt link, åbner i nyt vindue

Bemærk, at afgivende pensionsselskab kan tage et gebyr for at overføre din pensionsordning. Nordnet tager ikke noget for at modtage den.

3. Vent på bekræftelse

Når du har underskrevet aftalen, går vi i gang med at flytte de aftalte pensionsordninger. Det tager typisk seks til otte uger at flytte en pensionsordning.

Du behøver ikke foretage dig mere, og vi kontakter dig, så snart din pension er overført til os.

Invester selv eller få hjælp til at vælge.

Invester selv din pension.

Hos Nordnet får du adgang til et bredt udvalg af aktier, investeringsforeninger, ETF'er og selvfølgelig Nordnets egne indeksfonde med omkostninger helt ned til 0,2%. Det betyder, at du kan vælge præcis de værdipapirer, der passer til dine investeringsønsker.

Søger du inspiration til dine investeringer, kan du udforske vores mange investeringstemaer eller dykke ned i listerne med de mest populære investeringer blandt vores kunder.

Internationella indexfonder

Få hjælp til at vælge.

At investere sin pension kan virke både overvældende og tidskrævende, men sådan behøver det ikke være.

Prøv Investeringsguiden, som hjælper dig med at finde det rigtige risikoniveau for din pensionsopsparing. Du skal blot svare på nogle spørgsmål, og så får du et investeringsforslag, som giver din opsparing de bedste vilkår og passer til dig og din økonomi.

Spørgsmål og svar.

Når du overfører din pension til Nordnet, sørger vi for at oprette et nyt depot til dig. Der bliver oprettet et depot pr. overført ordning. Det betyder, at de vilkår, du har på din nuværende ordning, følger med til din nye ordning.

Flere deopter eller et?

Det er muligt at sammenlægge ordningerne efterfølgende. Der er dog ikke noget i Nordnets omkostningsstruktur, som gør det mere fordelagtigt at have et depot i stedet for to. Du kan se prisen for sammenlægning af to depoter i vores prisliste.

Begunstigelse

Nordnet kan ikke overtage den gamle begunstigelse – vi opretter alle pensioner med nærmeste pårørende som begunstiget.

 • Du kan altid ændre en begunstigelse via denne blanket.

Spærreperiode ved årsskift

Omkring årsskiftet overfører banker og forsikringsselskaber ikke pensioner mellem hinanden:

 • 15.12 – 22.01 er ”spærreperiode”. I denne periode kan du foretage indbetalinger enten på din nye ordning i Nordnet eller på din eksisterende ordning.

Ratepension under udbetaling

Vi gør alt, hvad vi kan for, at du ikke oplever en måned uden pensionsudbetaling, men det kan ske i forbindelse med en overførsel af din pensionsordning til Nordnet.

Forsikringer

Nordnet tilbyder ikke forsikringer. Du skal derfor være særligt opmærksom på, om du har forsikringer knyttet til din nuværende pensionsordning

Nordnet har et bredt investeringsunivers. Du kan se alle de papirer, Nordnet kan modtage her. Klik herefter på "Disse værdipapirer kan du investere i".

Du skal være opmærksom på:

 • Vi modtager ikke unoterede kapitalandele i pensionsordninger
 • Vi kan modtage de 350 mest omsatte aktier på London Stock Exchange. Se den fulde liste hereksternt link, åbner i nyt vindue. Vi modtager således blandt andet ikke ETF’er noteret på London Stock Exchange.

På din Pensionsoversigt under Mine sider kan du finde oplysninger om din pension.

Vær opmærksom på:

 • Vi viser ikke nødvendigvis den tidligste alder, du kan få ordningen udbetalt. Udbetalingsalderen fremgår som 67 år for alle.
 • Send en besked til os, hvis du vil have oplyst din tidligste udbetalingsalder.
 • Hvis du har positivt afkast på din pension og skal betale PAL-skat, viser vi et ca. beløb.
 • Hvis du har negativt afkast på din pension, kan vi desværre ikke vise den opsparede negative PAL-skat.

Når vi har modtaget de nødvendige informationer fra dig, anmoder vi straks dit nuværende pensionsselskab eller bank om at overføre din pensionsopsparing til Nordnet.

Ekspeditionstiden afhænger primært af dit nuværende pensionsselskab eller bank, vi forventer som udgangspunkt at det tager seks til otte uger. Vi gør alt, hvad vi kan for, at det skal gå så hurtigt som muligt.

Hvis du har spørgsmål til overførslen af din pension, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice.

For at få overført din pensiosordning til Nordnet skal du følge vores online flytte-guide ovenfor. Guiden finder selv alle oplysninger om din pensionsopsparing fra Pensionsinfo. Undervejs skal du svare på nogle enkelte spørgsmål og efterfølgende underskrive aftalen om overførsel af din pension og oprettelse af nødvendige pensionsdepoter med NemID/MitID. Så snart overførslen er gennemført, vil vi kontakte dig ved at sende en besked på nordnet.dk. Du skal regne med en ekspeditionstid fra det afgivende pensionsinstitut på seks til otte uger

Du skal ikke bruge vores overførselsguide, hvis du vil flytte følgende:

 • En arbejdsgiveradministreret pension
 • En af dine børns pensioner
 • En ratepension under udbetaling, som ikke fremgår i Pensionsinfo
 • En pension som ikke fremgår i Pensionsinfo

I stedet skal du klikke her

Vær opmærksom på at:

 • Vi modtager ikke §15A og §15B ordninger.
 • Vi modtager ikke LD-ordninger.
 • Vi modtager ikke aktiesparekonto (ej pension).
 • Vi opsiger ikke eventuelle gruupelivsforsikringer tilknyttet til pensionen i din nuværende bank.

Hvis du har brug for mere information, kan du altid kontakte kundeservice

For at få overført din pensiosordning til Nordnet skal du følge vores online flytte-guide ovenfor. Guiden finder selv alle oplysninger om din pensionsopsparing fra Pensionsinfo. Undervejs skal du svare på nogle spørgsmål og efterfølgende underskrive aftalen om overførsel af din pension og oprettelse af nødvendige pensionsdepoter med NemID eller MitID. Så snart overførslen er gennemført, vil vi kontakte dig ved at sende en besked på nordnet.dk. Du skal regne med en ekspeditionstid fra det afgivende pensionsinstitut på seks til otte uger.

Du skal ikke bruge vores overførselsguide, hvis du vil flytte følgende:

 • En arbejdsgiveradministreret pension
 • En af dine børns pensioner
 • En ratepension under udbetaling, som ikke fremgår i Pensionsinfo
 • En pension som ikke fremgår i Pensionsinfo

I stedet skal du klikke her.

En police har ofte flere pensionstyper

En police hos et pensions/forsikringsselskab kan ofte have flere pensionstyper på samme policenummer. Det betyder eksempelvis, at et policenummer kan indeholde både en ratepension og en kapitalpension.

Nordnet kan modtage følgende pensionstyper:

 • Kapitalpension
 • Ratepension
 • Aldersopsparing

Følgende pensionstyper kan Nordnet kun modtage i samarbejde med Pensionsselskabet:

 • Livsvarig livrente - nogle selskaber kalder det en alderspension. Læs mere om Pensionsselskabet

Jeg vil overføre min arbejdsmarkedspension

Nordnet kan typisk kun modtage en arbejdsmarkedspension, hvis du har foretaget frivillige indbetalinger – og her kan vi kun overtage det frivillige beløb. Nogle gange vil vi dog også kunne modtage ordningen i forbindelse med et jobskifte eller i forbindelse med, at du går på pension.

 • Inden du indsender en overførselsanmodning, skal du derfor kontakte dit arbejdsmarkedspensionsselskab/pensionskasse og spørge, om du kan flytte ordningen til en bank.
 • Arbejdsmarkedspension er en pension, du har, eller har haft, via din arbejdsgiver, og som følger en overenskomst. Det kan for eksempel være ordninger i Industriens Pension, PensionDanmark eller P+.

Jeg har forsikringer tilknyttet min gamle police

 • Du skal være opmærksom på, at alle forsikringer, der måtte være tilknyttet din nuværende police, bortfalder ved overførslen.

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.