Spring til hovedindhold

Flyt din pension til Nordnet.

Flyt din
pension til Nordnet.

Hvad siger du til flere hundrede tusinde ekstra i pension?

Selvom det med pension kan føles fjernt lige nu, så er det i dag, du kan påvirke din pensionsopsparing. Hos traditionelle banker og pensionsselskaber er der stor risiko for, at din pensionsopsparing bliver ædt op af unødvendige gebyrer.

Hos os er det anderledes. De kunder, som flytter deres pension til os, kan få mere end 200.000 kroner ekstra i pension. Det er 200.000 gode grunde til at tage din opsparing til det næste niveau. Invester i dit fremtidige jeg - flyt din pension i dag.

Obs. ved flytning af pension i forbindelse med årsskiftet skal du være opmærksom på at det kan tage lidt længere tid end normalt, grundet spærreperioden fra 15. december 2021 til 22. januar 2022.

Fordele ved at have din pension hos os.

 • Ingen unødvendige gebyrer.
  Her får dine penge mulighed for at vokse frit.
 • Valgfrihed og stort udbud.
  Investér i de værdipapirer, du vil. På dine vilkår.
 • Rådgivning og inspiration.
  Gør det enkelt for dig selv, og lad vores tjenester guide dig.

Forskellen mellem Nordnet og et traditionelt pensionsselskab


Nordnet

Pensionsselskab

Alder i dag

35

35

Pensionsalder

67

67

Årligt afkast i procent

5,00 %

5,00 %

Administrativt gebyr i procent

0,00 %

0,50 %

Investeringsomkostninger

0,50 %

0,50 %

Kapital

400.000 kr.

400.000 kr.

Indbetalinger

0 kr.

0 kr.

Kapital ved pensionsalder

1.635.992 kr.

1.403.223 kr.

Større afkast hos Nordnet

+232.769 kr.


I eksemplet tager vi udgangspunkt i en person på 35 år, som allerede har sparet 400.000 kr. op til sin pension og i det nuværende selskab betaler 0,50 % i procentuelle gebyrer. Vi forudsætter, at omkostninger og afkast af værdipapirer er på samme niveau i det nuværende selskab og hos Nordnet. I eksemplet indbetales der ikke længere til opsparingen.

Den faktiske besparelse kan blive både mere eller mindre, afhængigt af:

 • Hvor længe du sparer op. Havde du i eksemplet ovenfor ventet med at flytte til Nordnet med samme kapital som 45 årig, ville du kun spare 105.493 kr. Havde du gjort det allerede som 30-årig med samme kapital, ville beløbet blive 331.508 kr. højere hos Nordnet.
 • Hvor stort årligt afkast du får. Jo større afkast i procent, desto større effekt. Hvis afkastet i ovenstående havde været 2 procent, ville du tjene 94.153 kr. ved at flytte til Nordnet. Havde det derimod været 6 %, ville afkastet blive 312.928 kr. højere hos Nordnet.
 • Størrelsen på administrative gebyrer. Hvilke gebyrer man betaler hos forskellige pensionsudbydere er meget forskelligt, og visse kunder vil have omkostninger, der ikke findes på selskabets hjemmeside. Hvis du vil vide, hvad dine omkostninger er, bør du kontakte dit nuværende selskab. Havde du i eksemplet ovenfor kun betalt 500 kr. i årligt gebyr, ville du tjene 35.036 kr. på at flytte til Nordnet. Betalte du både 0,50 % og 500 kr. i årligt gebyr, ville du tjene 264.690 kr. på at flytte til Nordnet.
 • Hvor meget du allerede har sparet op. Hvor stor din opsparing bliver i eksemplet afhænger af, hvor meget du allerede har sparet op. Hvis du f.eks. har 200.000 kr. stående på dit depot, ville du tjene 116.384 kr. Havde du til gengæld sparet 600.000 kr. op, ville du tjene 349.153 kr.
 • Hvor meget du indbetaler. Hvis du eksempelvis fortsætter med at indbetale på dit pensionsdepot hos Nordnet, bliver fortjenesten endnu højere. Indsætter du f.eks. 1.000 kr. om måneden, vil du tjene 307.509 kr. Hvis du indsætter 3.000 kr. om måneden, ville du tjene 456.990 kr.

Beregn hvor meget du taber på unødvendige gebyrer.

Indtast dine pensionsoplysninger og se, hvor meget du kan øge din formue ved at mindske gebyrerne.

Størrelsen på det valgte gebyr vil betyde, at hele kapitalen vil forsvinde i perioden.

Så meget formindskes din opsparing grundet gebyrer

*Det årlige afkast afhænger af en lang række faktorer, eksempelvis markedsudviklingen og sammensætningen af din portefølje. På nordnet.dk finder du information om den historiske udvikling af såvel individuelle værdipapirer som indeks. Bemærk, at tidligere afkast ikke er nogen garanti for fremtidige afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi, og der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Sådan flytter du din pensionsopsparing til Nordnet.

1. Bliv kunde med NemID

For at blive kunde hos Nordnet skal du først oprette et aktiedepot. Det koster naturligvis ingenting og tager få minutter med NemID.
Har du allerede et aktiedepot hos os, kan du gå videre til punkt 2.

 → Åbn aktiedepot her.eksternt link, åbner i nyt vindue

2. Opret et pensionsdepot

Du skal vælge samme type depot som den pensionsopsparing, du vil overføre. I Nordnet kan du vælge mellem ratepension, aldersopsparing eller kapitalpension.

→ Åbn pensionsdepot her.eksternt link, åbner i nyt vindue

3. Bestil en overførsel

Udfyld en elektronisk anmodning om pensionsoverførsel og underskriv med NemID.

Bemærk, at afgivende selskab kan tage et gebyr for at overføre din pensionsordning. Nordnet tager ikke noget for at modtage den.

Start anmodning om pensionsoverførsel.eksternt link, åbner i nyt vindue

Stor valgfrihed og hjælp til at vælge.

Invester i det du ønsker.

Hos Nordnet har du adgang til et bredt udvalg af aktier, danske investeringsforeninger, ETF'er og udenlandske fonde til en konkurrencedygtig pris. Med vores indeksfonde kan du nemt investere i flere forskellige og spændende markeder til lave omkostninger. Helt ned til 0,2 % i omkostninger. 

For at gøre det nemmere for dig at finde frem til din næste investering har vi inspirationsmateriale inden for de forskellige investeringsmuligheder. Du har både mulighed for at blive inspireret af forskellige investeringstemaer, og du kan se de mest populære investeringer blandt vores kunder.

Internationella indexfonder

Få hjælp til at vælge.

Det er ikke altid lige let at finde rundt i investeringsuniverset. Udvalget er stort, og det kan være svært at vurdere kvaliteten.

Vores Investeringsguide hjælper dig med at finde det rigtige risikoniveau for din langsigtede investering. Du skal blot svare på nogle spørgsmål, og så får du et personligt investeringsforslag, som giver din opsparing de bedste vilkår.

Spørgsmål og svar.

Nordnet overtager din pension på samme vilkår for tidligst mulige udbetalingsalder, som du har i dit nuværende selskab.

 • Hvis det er vigtigt for dig at bevare retten til at få udbetalt din pension ved 60 år, så opret altid et nyt pensionsdepot i Nordnet – så klarer vi resten.

Nordnet kan ikke overtage den gamle begunstigelse – vi opretter alle pensioner med nærmeste pårørende som begunstiget.

 • Du kan altid ændre en begunstigelse via denne blanket.

Omkring årsskiftet overfører banker og forsikringsselskaber ikke pensioner mellem hinanden.

 • 15.12 – 22.01 er ”spærreperiode”. I denne periode kan du foretage indbetalinger enten på din nye ordning i Nordnet eller på din eksisterende ordning.

Hvis din ratepension er under udbetaling:

 • Vi gør alt, hvad vi kan for, at du ikke oplever en måned uden pensionsudbetaling, men det kan ske i forbindelse med en overførsel af din nuværende pension til Nordnet.

Nordnet tilbyder ikke forsikringer. Du skal derfor være særligt opmærksom på, om du har forsikringer knyttet til din nuværende pensionsordning

Nordnet har et bredt investeringsunivers. Du kan se alle de papirer, Nordnet kan modtage her. Klik herefter på "Disse værdipapirer kan du investere i".

Du skal være opmærksom på:

 • Vi modtager ikke unoterede kapitalandele i pensionsordninger
 • Vi kan modtage de 350 mest omsatte aktier på London Stock Exchange. Se den fulde liste hereksternt link, åbner i nyt vindue
 • Vi modtager således blandt andet ikke ETF’er noteret på London Stock Exchange.

På din Pensionsoversigt under Mine sider kan du finde oplysninger om din pension.

Vær opmærksom på:

 • Vi viser ikke nødvendigvis den tidligste alder, du kan få ordningen udbetalt. Udbetalingsalderen fremgår standard som 67 år for alle.
 • Send en besked til os, hvis du vil have oplyst din tidligste udbetalingsalder.
 • Hvis du har positivt afkast på din pension og skal betale PAL-skat, så viser vi et cirka beløb.
 • Hvis du har negativt afkast på din pension, så kan vi desværre ikke vise den opsparede negative PAL-skat.

Når vi har modtaget de nødvendige informationer fra dig, anmoder vi straks dit nuværende pensionsselskab eller bank om at overføre din pensionsopsparing til dit pensionsdepot hos Nordnet.

Ekspeditionstiden afhænger primært af dit nuværende pensionsselskab eller bank. Beregn mellem seks og otte uger, før du kan handle fra din pension hos Nordnet. Vi gør alt, hvad vi kan for, at det skal gå så hurtigt som muligt.

Hvis du har spørgsmål til overførslen af din pension, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice.

Hvor finder jeg mit pensionsdepot?

For at få overført din pension til Nordnet skal du oplyse både dit Nordnet depotnummer og depot/kontonummer i din nuværende bank i den elektroniske overførselsfuldmagt.

Du finder nemmest dine depotoplysninger i Nordnet ved at trykke her.

Det er vigtigt, at du noterer det korrekte kontonummer og depotnummer (også selvom depotet er tomt) hos din nuværende bank. Hvis oplysningerne for afgivende bank ikke er helt nøjagtige, vil banken afvise overførselsanmodningen.

Du skal være opmærksom på, at nogle banker har to depoter tilknyttet en pensionsordning. Det gælder blandt andet Nordea, hvor der typisk er både et depot med danske værdipapirer og et depot til udenlandske papirer. Vi skal bruge begge depotnumre.

Du kan normalt finde dine konto/depotoplysninger via din nuværende banks netbank eller app. Alternativt kan du kontakte den bank, hvor du har dit nuværende depot og få bekræftet dine depotoplysninger.

Vær især opmærksom på:

 • Vi modtager ikke §15A og §15B ordninger.
 • Vi modtager ikke LD-ordninger.
 • Vi modtager ikke Aktiesparekonto (ej pension).
 • Vi opsiger ikke eventuelle forsikringer tilknyttet til pensionen i din nuværende bank.

Hvis du har brug for mere information, kan du altid kontakte Kundeservice

Hvor finder jeg mit pensionsdepot?

For at få overført din pension til Nordnet skal du oplyse både dit Nordnet depotnummer og policenummeret i dit nuværende forsikringsselskab i den elektroniske overførselsfuldmagt.

Du finder nemmest dine depotoplysninger hos Nordnet ved at trykke her.

Det er vigtigt, at du noterer det korrekte policenummer i den elektroniske overførselsfuldmagt. Hvis oplysningerne for afgivende police ikke er helt nøjagtige, vil forsikringsselskabet afvise anmodningen.

En police har ofte flere pensionstyper

Du skal være opmærksom på, at et forsikringsselskab ofte blander pensionstyper på en police. Det betyder f.eks., at et policenummer kan indeholde både en ratepension og en kapitalpension.

Det er derfor vigtigt, at du går ind på din police hos dit nuværende selskab – se under: Min Pension. Her skal du finde oplysninger om de pensionstyper, din ordning består af.

 • Nordnet kan modtage følgende pensionstyper:
 • Kapitalpension
 • Ratepension
 • Aldersopsparing
 • Følgende pensionstyper kan Nordnet kun modtage i samarbejde med Pensionsselskabet:
 • Livsvarig livrente - nogle selskaber kalder det en alderspension. Læs mere om Pensionsselskabet

Jeg vil overføre min arbejdsmarkedspension

Nordnet kan typisk kun modtage en arbejdsmarkedspension, hvis du har foretaget frivillige indbetalinger – og her kan vi kun overtage det frivillige beløb. Nogle gange vil vi dog også kunne modtage ordningen i forbindelse med et jobskifte eller i forbindelse med at du går på pension.

 • Inden du indsender en overførselsanmodning, skal du derfor kontakte dit arbejdsmarkedspensionsselskab og spørge, om du kan flytte ordningen til en bank.
 • Arbejdsmarkedspension er en pension, du har eller har haft via din arbejdsgiver, og som følger en overenskomst. Det kan for eksempel være ordninger i Industriens Pension, PensionDanmark eller P+.

Jeg har forsikringer tilknyttet min gamle police

 • Du skal være opmærksom på, at alle forsikringer, der måtte være tilknyttet din nuværende police, bortfalder ved overførslen.

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.