Spring til hovedindhold

Flyt din pension til Nordnet.

Hvad siger du til flere hundrede tusinde* ekstra i pension?

Selvom det med pension kan føles fjernt lige nu, så er det i dag, du kan påvirke din pensionsopsparing. Hos traditionelle pensionsselskaber er der stor risiko for, at din pensionsopsparing bliver ædt op af unødvendige gebyrer.

Hos os er det anderledes. De kunder, som flytter deres pension til os, kan få mere end 200.000 kroner ekstra i pension. Det er 200.000 gode grunde til at tage din opsparing til det næste niveau. Invester i dit fremtidige jeg - flyt din pension i dag.

Fordele ved at have din pension hos os.

 • Ingen unødvendige gebyrer.
  Her får dine penge mulighed for at vokse frit.
 • Valgfrihed og stort udbud.
  Investér i de værdipapirer, du vil. På dine vilkår.
 • Rådgivning og inspiration.
  Gør det enkelt for dig selv, og lad vores tjenester guide dig.

*I eksemplet tager vi udgangspunkt i en person på 35 år, som allerede har sparet 400.000 kr. op til sin pension og i det nuværende selskab betaler 0,50% i årligt gebyr. Vi forudsætter, at omkostninger og afkast af værdipapirer er på samme niveau i det nuværende selskab og hos Nordnet. I eksemplet indbetales der ikke lӕngere til opsparingen.

Hvordan kan det blive til 200.000 kroner?

Unødvendige gebyrer har stor negativ effekt på din opsparing. Især over længere tid.

Flytteproces pension
Forskellen mellem Nordnet og et traditionelt pensionsselskab


Nordnet

Pensionsselskab

Alder i dag

35

35

Pensionsalder

67

67

Årligt afkast i procent

5,00 %

5,00 %

Administrativt gebyr i procent

0,00 %

0,50 %

Investeringsomkostninger

0,50 %

0,50 %

Kapital

400.000 kr.

400.000 kr.

Indbetalinger

0 kr.

0 kr.

Kapital ved pensionsalder

1.635.992 kr.

1.403.223 kr.

Større afkast hos Nordnet

+232.769 kr.

 

I eksemplet tager vi udgangspunkt i en person på 35 år, som allerede har sparet 400.000 kr. op til sin pension og i det nuværende selskab betaler 0,50 % i procentuelle gebyrer. Vi forudsætter, at omkostninger og afkast af værdipapirer er på samme niveau i det nuværende selskab og hos Nordnet. I eksemplet indbetales der ikke længere til opsparingen.

Den faktiske besparelse kan blive både mere eller mindre, afhængigt af:

 • Hvor længe du sparer op. Havde du i eksemplet ovenfor ventet med at flytte til Nordnet med samme kapital som 45 årig, ville du kun spare 105.493 kr. Havde du gjort det allerede som 30-årig med samme kapital, ville beløbet blive 331.508 kr. højere hos Nordnet.
 • Hvor stort årligt afkast du får. Jo større afkast i procent, desto større effekt. Hvis afkastet i ovenstående havde været 2 procent, ville du tjene 94.153 kr. ved at flytte til Nordnet. Havde det derimod været 6 %, ville afkastet blive 312.928 kr. højere hos Nordnet.
 • Størrelsen på administrative gebyrer. Hvilke gebyrer man betaler hos forskellige pensionsudbydere er meget forskelligt, og visse kunder vil have omkostninger, der ikke findes på selskabets hjemmeside. Hvis du vil vide, hvad dine omkostninger er, bør du kontakte dit nuværende selskab. Havde du i eksemplet ovenfor kun betalt 500 kr. i årligt gebyr, ville du tjene 35.036 kr. på at flytte til Nordnet. Betalte du både 0,50 % og 500 kr. i årligt gebyr, ville du tjene 264.690 kr. på at flytte til Nordnet.
 • Hvor meget du allerede har sparet op. Hvor stor din opsparing bliver i eksemplet afhænger af, hvor meget du allerede har sparet op. Hvis du f.eks. har 200.000 kr. stående på dit depot, ville du tjene 116.384 kr. Havde du til gengæld sparet 600.000 kr. op, ville du tjene 349.153 kr.
 • Hvor meget du indbetaler. Hvis du eksempelvis fortsætter med at indbetale på dit pensionsdepot hos Nordnet, bliver fortjenesten endnu højere. Indsætter du f.eks. 1.000 kr. om måneden, vil du tjene 307.509 kr. Hvis du indsætter 3.000 kr. om måneden, ville du tjene 456.990 kr.

Sådan flytter du din pensionsopsparing til Nordnet.

1. Åbn et aktiedepot hos Nordnet.

Når du har åbnet et aktiedepot hos Nordnet, har du mulighed for at oprette et pensionsdepot.

Du skal vælge samme type depot som den pensionsopsparing, du vil overføre. I Nordnet kan du vælge mellem ratepension, aldersopsparing eller kapitalpension.

Som kunde hos Nordnet får du blandt andet:

 • Aktiehandel fra 29 kroner.
 • Ingen depotgebyrer.
 • Rådgivning og inspiration til dine investeringer.

 → Åbn aktiedepot her.eksternt link, åbner i nyt vindue

2. Send en elektronisk anmodning om pensionsoverførsel.

For at få overført din pensionsopsparing til Nordnet skal du udfylde en elektronisk anmodning om pensionsoverførsel.

Når du har udfyldt alle nødvendige informationer, sender du overførselsanmodningen til os elektronisk ved at underskrive med NemID.

Bemærk, at afgivende selskab kan tage et gebyr for at overføre din pensionsordning. Nordnet tager ikke noget for at modtage den.

Start anmodning om pensionsoverførsel.eksternt link, åbner i nyt vindue

3. Læn dig tilbage, mens vi klarer resten.

Når vi har modtaget de nødvendige informationer fra dig, anmoder vi straks dit nuværende pensionsselskab eller bank om at overføre din pensionsopsparing til dit pensionsdepot hos Nordnet.

Ekspeditionstiden afhænger primært af dit nuværende pensionsselskab eller bank. Beregn mellem seks og otte uger, før du kan handle fra din pension hos Nordnet. Vi gør alt, hvad vi kan for, at det skal gå så hurtigt som muligt.

Hvis du har spørgsmål til overførslen af din pension, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice.


Stor valgfrihed og hjælp til at vælge.

Invester i det du ønsker.

Hos Nordnet har du adgang til et bredt udvalg af aktier, danske investeringsforeninger, ETF'er og udenlandske fonde til en konkurrencedygtig pris.

For at gøre det nemmere for dig at finde freøm til din næste investering har vi inspirationsmateriale inden for de forskellige investeringsmuligheder. Du har både mulighed for at blive inspireret af forskellige investeringstemaer, og du kan se de mest populære investeringer blandt vores kunder.

Nye indeksfonde
Senest har vi piftet vores menukort op og tilføjet vores nye familie af indeksfonde med lave gebyrer. Med fondene kan du investere bredt i det danske og fire internationale aktiemarkeder. Det kan hjælpe dig med at sprede risikoen i din opsparing på forskellige regioner, brancher og valutaer.


Internationella indexfonder

Få hjælp til at vælge.

Det er ikke altid lige let at finde rundt i investeringsuniverset. Udvalget er stort, og det kan være svært at vurdere kvaliteten.

Vores guide-funktion i Månedsopsparingen giver dig et forslag til en generel porteføljefordeling på baggrund af din valgte tidshorisont og de kriterier, som er vigtige for dig.

Når du har fået dit investeringsforslag, kan du begynde at månedsopspare. Her handler du til 0 kr. i købskurtage samtidig med, at du får en automatiseret løsning til din opsparing.

Screener funktion
Med vores Screener funktion kan du let skabe dig et overblik – uanset om du ønsker at investere i fonde med den højeste Morningstar-rating eller indeksfonde med de laveste omkostninger. Du kan også fjerne fonde med uetiske investeringer og fremhæve fonde med særligt lavt CO2-aftryk.

Spørgsmål og svar.

Nordnet overtager din pension på samme vilkår for tidligst mulige udbetalingsalder, som du har i dit nuværende selskab,

 • Hvis det er vigtigt for dig at bevare retten til at få udbetalt din pension ved 60 år, så opret altid et nyt pensionsdepot i Nordnet – så klarer vi resten.

Nordnet kan ikke overtage den gamle begunstigelse – vi opretter alle pensioner med nærmeste pårørende som begunstiget.

 • Du kan altid ændre en begunstigelse via denne blanket.

Omkring årsskiftet overfører banker og forsikringsselskaber ikke pensioner mellem hinanden.

 • 15.12 – 22.01 er ”spærreperiode”. I denne periode kan du foretage indbetalinger enten på din nye ordning i Nordnet eller på din eksisterende ordning.

Hvis din ratepension er under udbetaling:

 • Vi gør alt, hvad vi kan for, at du ikke oplever en måned uden pensionsudbetaling, men det kan ske i forbindelse med en overførsel af din nuværende pension til Nordnet.

Nordnet tilbyder ikke forsikringer.

Nordnet har et bredt investeringsunivers. Du kan se alle de papirer, Nordnet kan modtage her. Klik herefter på "Disse værdipapirer kan du investere i".

Du skal være opmærksom på:

 • Vi modtager ikke unoterede kapitalandele i pensionsordninger
 • Vi kan modtage de 350 mest omsatte aktier på London Stock Exchange. Se den fulde liste hereksternt link, åbner i nyt vindue
 • Vi modtager således blandt andet ikke ETF’er noteret på London Stock Exchange.

På din Pensionsoversigt under Mine sider kan du finde oplysninger om din pension.

Vær opmærksom på:

 • Vi viser ikke nødvendigvis den tidligste alder, du kan få ordningen udbetalt. Udbetalingsalderen fremgår standard som 67 år for alle.
 • Send en besked til os, hvis du vil have oplyst din tidligste udbetalingsalder.
 • Hvis du har positivt afkast på din pension og skal betale PAL-skat, så viser vi et cirka beløb.
 • Hvis du har negativt afkast på din pension, så kan vi desværre ikke vise den opsparede negative PAL-skat.

Jeg har en gammel arbejdsgiverbetalt ordning, og jeg er ikke længere ansat hos arbejdsgiveren:

Nordnet kan modtage din gamle ordning som en privat ordning.

Hvor finder jeg mit pensionsdepot?

For at få overført din pension til Nordnet skal du oplyse både dit Nordnet depotnummer og depot/kontonummer i din nuværende bank i den elektroniske overførselsfuldmagt.

Du finder nemmest dine depotoplysninger i Nordnet ved at trykke her.

Det er vigtigt, at du noterer det korrekte kontonummer og depotnummer (også selvom depotet er tomt) hos din nuværende bank. Hvis oplysningerne for afgivende bank ikke er helt nøjagtige, vil banken afvise overførselsanmodningen.

Du skal være opmærksom på, at nogle banker har to depoter tilknyttet en pensionsordning. Det gælder blandt andet Nordea, hvor der typisk er både et depot med danske værdipapirer og et depot til udenlandske papirer. Vi skal bruge begge depotnumre.

Du kan normalt finde dine konto/depotoplysninger via din nuværende banks netbank eller app. Alternativt kan du kontakte den bank, hvor du har dit nuværende depot og få bekræftet dine depotoplysninger.

Vær især opmærksom på:

 • Vi modtager ikke §15A og §15B ordninger.
 • Vi modtager ikke LD-ordninger.
 • Vi modtager ikke Aktiesparekonto (ej pension).
 • Vi opsiger ikke eventuelle forsikringer tilknyttet til pensionen i din nuværende bank.

Hvis du har brug for mere information, kan du altid kontakte Kundeservice

Hvor finder jeg mit pensionsdepot?

For at få overført din pension til Nordnet skal du oplyse både dit Nordnet depotnummer og policenummeret i dit nuværende forsikringsselskab i den elektroniske overførselsfuldmagt.

Du finder nemmest dine depotoplysninger hos Nordnet ved at trykke her.

Det er vigtigt, at du noterer det korrekte policenummer i den elektroniske overførselsfuldmagt. Hvis oplysningerne for afgivende police ikke er helt nøjagtige, vil forsikringsselskabet afvise anmodningen.

En police har ofte flere pensionstyper

Du skal være opmærksom på, at et forsikringsselskab ofte blander pensionstyper på en police. Det betyder f.eks., at et policenummer kan indeholde både en ratepension og en kapitalpension.

Det er derfor vigtigt, at du går ind på din police hos dit nuværende selskab – se under: Min Pension. Her skal du finde oplysninger om de pensionstyper, din ordning består af.

 • Nordnet kan modtage følgende pensionstyper:
 • Kapitalpension
 • Ratepension
 • Aldersopsparing
 • Følgende pensionstyper kan Nordnet kun modtage i samarbejde med Pensionsselskabet:
 • Livsvarig livrente - nogle selskaber kalder det en alderspension. Læs mere om Pensionsselskabet

Jeg vil overføre min arbejdsmarkedspension

Nordnet kan kun modtage en arbejdsmarkedspension, hvis du har indbetalt frivilligt – og så kan vi kun overtage det frivillige beløb. Nogle gange vil vi også kunne modtage ordningen i forbindelse med et jobskift eller ved pensionstidspunktet.

 • Inden du indsender en overførselsanmodning, skal du derfor kontakte dit arbejdsmarkedspensionsselskab og spørge, om du kan flytte ordningen til en bank.
 • Arbejdsmarkedspension er en pension, du har eller har haft via din arbejdsgiver, og som følger en overenskomst. Det kan for eksempel være Industriens Pension, PensionDanmark eller P+.

Jeg har forsikringer tilknyttet min gamle police

 • Alle forsikringer, der måtte være på din nuværende police, bortfalder ved overførslen.

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.