Spring til hovedindhold

C25-revision: Torm sejler ind i indekset som forventet

Det danske C25-indeks har fået et nyt selskab; nemlig rederiet Torm. Selskabet indtager plads nummer 25 i indekset, hvilket svarer til de beregninger og simuleringer som Nordnet lavede for 1 måned siden.

Nasdaq meddelte sent fredag, at Torm bliver det nye selskab i C25-indekset. Det var svarer til de beregninger og simuleringer, som Nordnet lavede for 1 måned siden.

Den ledige plads efter Chr. Hansen

Chr. Hansen blev taget ud af C25-indekset i forbindelse med fusionen med Novozymes og det fortsættende Novonesis. På den måde skulle der minimum ske én indskiftning. For 1 måned siden lavede vi hos Nordnet en simulering og beregning af, hvordan ”stillingen” var. Allerede dengang var det klart, at Torm var en stærk kandidat, hvis altså Nasdaq valgte at tolke kriterierne, som vi gjorde. Du kan se vores overvejelser her.

Hvad med Free-float?

Det eneste forbehold vi havde med vores beregninger var, hvorvidt ”free-float” i Torm kunne være en forhindring. Torms hovedaktionær Oaktree ejede på det tidspunkt 54,7% af aktierne, og dermed var det ikke givet, at alle disse aktier, ville blive talt med i de aktier, som kan handles.

Torm reelt uden konkurrence

Vores beregninger viser, at der ikke var et specielt tæt løb. Sydbank skulle ”indhente” 600 mio. i omsætning på de sidste 2 uger af referenceperionden, og det skete naturligvis ikke.

C25-indlemmelse er gode nyheder for Oaktree

Kapitalfonden Oaktree solgte for et par uger siden yderligere ud af sine aktier og ejer nu 46,68 % af aktiekapitalen efter frasalg. Der kan ikke være tvivl om, at Oaktree ønsker at sælge sig yderligere ned, og medlemskabet af C25 kommer som sendt fra himlen for kapitalfonden.

Hvad sker der med Torms aktiekurs?

Torm kommer ind i C25-indekset med virkning fra næste mandag den 24/6. Investorerne har altså 1 uge til at forberede sig på, hvad der vil ske. Der er flere forhold i spil.  

  • For det første er det normalt kurspositivt, når et selskab kommer ind i et benchmarkindeks. Fonde som følger udviklingen skal købe aktier for at afspejle indekssammensætningen. Det giver forøget efterspørgsel.
  • For det andet kan der være overskydende ”løse aktier” hos finansielle ”købmænd”. Da Oaktree solgte aktier for et par uger siden, blev salgsprisen ikke offentliggjort. Der kan meget vel have været købsinteresse fra kortsigtede investorer, som spekulerer i en C25-deltagelse. Vi ved af erfaring, at sådanne aktier kan være ”løse”. Hvis Torm ikke udvikler sig som forventet, kan der komme salgspres.
  • Samtidig ved investorerne, at Oaktree vil sælge yderligere aktier de kommende kvartaler, hvis det er muligt. Det dæmper, alt andet lige, appetitten på at købe ind.

En rolig start

Tilsammen giver det forventninger om, at aktien vil få en god entre i indekset, som dog nok næppe vil få champagnepropperne til at springe. Dertil er der for mange ”hvis’er”, som forhindrer det.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirerDette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer