Spring til hovedindhold

Gambling- og spilaktier

Skrevet af Lars Persson

Gambling- og spilindustrien er i hastig udvikling, men samtidig er der også en branche, og man må forvente en vis øget regulering, hvilket kan og vil ramme indtjeningen specielt indenfor gambling.

Jeg har givet et teknisk eftersyn på forskellige deltagere og aktører i markedet fra producenter af grafikkort til selve spiludbydere og gambling-selskaber.

Den første er amerikanske NVIDIA (NVDA), som Mogens Vad introducerede (som jeg husker det til Millionærklubben for en del ĂĄr siden). Aktiekursen tog et dyk i efterĂĄret 2018 og ramte i december niveauet 130-140, men siden har aktien etableret en bundformation og været i en stigende tendens frem til midten af april, hvor aktien er gĂĄet i stĂĄ i niveauet 180 – 190.

Momentum på ugebasis har etableret en topformation og har mistet hastigheden, men er overordnet i en stigende trendkanal. Nærmeste støtteniveau er 160, mens nærmeste modstandsniveau er ved 220 og så i niveauet 240. Afvent udviklingen.

Activision Blizzard (ATVI) tog samme tur ned som NVIDIA. Aktien toppede i niveauet 80-82 og fandt bunden i februar i niveauet 39,75. Siden har aktien været i en stigende tendens og holder det nuværende niveau på 44, så er der etableret en svagt stigende tendens. De glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross” på ugebasis.

Momentum er fortsat i en stigende tendens på ugebasis og RSI har ramt niveauet 52. Nærmeste støtteniveau er 44 og nærmeste modstandsniveau er ved 56. Aktien ser interessant ud.

Electronic Arts (EA) toppede i juli 2018 i kurs 150 og siden faldt aktien tilbage til niveauet 75, hvor aktien fandt en bund og siden er aktien steget til niveauet 95. Det er dog et tilbagefald i forhold til toppen i februar i niveauet 105.

Faldet har givet salgssignal i Bollingerkanalen, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet omkring 92 som en støttelinie. Der er en faldende tendens i MACD, Momentum og RSI på ugebasis. Det indikerer, at man skal afvente udviklingen.

På det svenske marked er det er hav af selskaber indenfor den del af underholdningsindustrien. Den seneste tid har flere lande indført regulering på blandt andet online casino og andre spil hvilket kan ses i kursen på flere selskaber.

Evolution Gaming Group (EVO) – aktien har siden begyndelsen af 2018 oplevet store udsving i aktiekursen siden begyndelsen af 2018. De store udsving betyder, at signalerne er skiftet flere gange. I øjeblikket ligger aktien i en stigende tendens, men de modeller som mĂĄler hastigheden viser en svag udvikling. Der er etableret en topformation i MACD pĂĄ ugebasis og der er etableret en dobbelt topformation i Momentum pĂĄ ugebasis.

Momentum på månedsbasis ser det lidt mere positiv ud, idet den seneste bund ligger over den foregående bund og nu skal den seneste top gerne passere den seneste. Nærmeste støtteniveau er ved 700 og så i niveauet 600. Der er et ”gap” nede i niveauet 607- 617,5 og et nyt ”gab” er etableret i niveauet 775,6- 803,40. Kortsigtet ser aktien ud til at have brug for en korrektion, så afventer udviklingen.

Kindred Group (KIND SDB) toppede i februar i 2018 i niveau 135 og siden er aktien faldet tilbage til niveauet 80, som nu bliver testet for anden gang. Første gang var i december og nu ved månedsskiftet april/maj. Faldet den seneste uge har ændret signalet i både Bollingerkanalen og Parabolic.

Faldet i aktien har fået de tre indikationsmodeller til at falde tilbage på ugebasis og den samme tendens ses i Momentum på månedsbasis. Holder aktiekursen ikke ved niveauet 80, så ser aktien ikke interessant ud på nuværende tidspunkt.

LeoVegas (LEO) toppede ligeledes i februar i niveauet 110-115 og har siden været i en faldende tendens og den faldende tendens er brudt igennem det tidligere bund ved 30 fra september 2016.

Den faldende tendens i aktiekursen har trukket ned i Momentum pĂĄ bĂĄde – og mĂĄnedsbasis. Der er salgssignal i signalmodellerne pĂĄ ugebasis. Kursen skal over 32, før aktien igen ser teknisk interessant ud.

Jeg ejer ikke aktier i disse selskaber. Graferne er fra Vikingen.

Er du interesseret i at læse mere om e-sport, og hvordan det kan spille ind i din portefølje, så læs mere på Temasiden her.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Ă…bn depot, og opdag en lettere mĂĄde at investere pĂĄ.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
1 Kommentar
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2019-05-01 22:31

Hvis streaming af spil tager over, er NVIDIA’s grafikkort sĂĄ stadig relevante?
NVIDIA har et par andre ben at stå på: bitcoin mining, deep learning og chips til føreløse biler.