Spring til hovedindhold

Opsparing og investering: Så meget har andre på din alder investeret

Opsparing

Hvor stor er din opsparing? Og hvor meget har andre på din alder sparet op? Vi har samlet vores data og kan her fortælle historien om, hvordan danskernes opsparings- og investeringsvaner ser ud.

Det er vigtigt at spare op – og det er vigtigt at investere. Det har du helt sikkert hørt utallige gange. Men hvordan står det egentlig til med din opsparing? Vi er dykket ned i vores data for at hjælpe dig lidt på vej – for hvor meget har andre på din alder sparet op?

Ikke overraskende er det de ældre kunder, der har den største formue hos Nordnet. Men de unge kunder er også enormt dygtige til at spare op. Allerede inden vores kunder fylder 26 år, har de i gennemsnit sparet ca. 57.000 kroner op – et ret markant beløb.

Vigtigheden af at starte med at investere tidligt kan ikke undervurderes. Over tid kan selv mindre beløb vokse sig store. Sparer du eksempelvis 500 kroner op over en 20-årig periode, vil du stå med en opsparing på 120.000 kroner. Investerer du derimod din opsparing, det kunne være via månedsopsparingen, og har du et årligt afkast på syv procent, vil opsparingen i stedet for de 120.000 kroner være vokset til 255.203 kroner – en stigning på 112 procent.

Nå, hvordan ser din opsparing så ud, sammenlignet med andre på din alder?

Tallene viser også tydeligt, at det er blandt de yngre kunder, vi ser den største udvikling i opsparingen. Fra aldersgruppen 26-35 år til 36-45 år sker der en stigning på 123% og fra 36-45 år til 46-55 år sker der yderligere en stigning på 124%. Det understreger igen, at vores kunder er meget opmærksomme på vigtigheden af at starte sin opsparing tidligt.

Ældre kunder er mest aktive

En gennemsnitlig Nordnet-kunde placerer i løbet af året 16 ordrer. Og hvor de yngste kunder placerer 7-8 ordrer årligt, lægger kunderne i de ældste aldersgrupper markant højere. Er en kunde 77 år eller ældre, bliver der placeret 55 ordrer årligt i gennemsnit. Det kan der være en god grund til.

Mest oplagt er selvfølgelig, at de ældre kunder har en markant større opsparing – og derfor typisk lægger ordrer i en størrelsesorden, hvor det bedre kan betale sig at handle oftere.

Zoomer vi ind på de yngre kunder, ser vi, at de er enormt eftertænksomme investorer. De handler langt oftere fonde, investeringsforeninger og ETF’er, end de ældre kunder. Og på den måde får de alligevel bygget en portefølje med stor risikospredning – på trods af, at de ikke har en lige så stor opsparing, som de ældre kunder. Den tendens kan vi kun bifalde.

Giv dine penge mulighed for at vokse

En opsparing er ikke kun en god økonomisk sikkerhed. Den kan også være nødvendig for at opfylde både drømme og mål. Ved at spare op sikrer du sig selv en større uafhængighed og valgfrihed i fremtiden. Ved at investere din opsparing, kan du give dig selv endnu bedre muligheder i fremtiden.

Hos Nordnet giver vi dig muligheden for at gøre netop det. Hos os kan du investere på en stabil platform, vi har et af markedets bredeste udvalg af aktier og fonde – og så handler du altid til lave gebyrer.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer. Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
26 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Jørgen Andersen
Jørgen Andersen
2024-01-18 12:50

Indeholder opsparingsbeløbene i forhold til alder fra grafen oven for også Pensionsopsparing, ATP, friværdi i bolig m.m., eller er det kun investeringer og øvrig kontant opsparing, som kan realiseres hurtigt?

Jonas Melander Hammer
Svar til  Jørgen Andersen
2024-01-18 13:35

Hej Jørgen
Tallene dækker kun over det indestående, vores kunder har hos Nordnet.
Når du logger ind på din konto, er det tallet, der hedder ‘Egenkapital’.
Med venlig hilsen
Jonas Melander, Nordnet.

Peter
Peter
2024-01-18 11:55

Hvorfor kan Nordnet appen ikke vise i landscape-mode på en tablet ?

Jonas Melander Hammer
Svar til  Peter
2024-01-18 12:28

Hej Peter
Det er noget, vi ved, at I er flere, der efterspørger. Vi tager det med til vores udviklere.
I mellemtiden håber jeg, det kan klares ved at logge på nordnet.dk fra din tablet – der burde det i hvert fald fungere.
Med venlig hilsen
Jonas Melander, Nordnet.

Bent Schwartzbach
Bent Schwartzbach
2024-01-18 10:04

Når nu der er så mange “ældre” der sparer op med store beløb, kunne Nordnet så ikke i lighed med andre banker få tilmeldt sig “min pension” så man kunne få et samlet oversigt over pensioner og opsparing hos Nordnet.
Jeg tror at i for 3-4 år siden sagde at det ske inden for 1 års tid :-/

Bent Schwartzbach
Bent Schwartzbach
Svar til  Bent Schwartzbach
2024-01-18 11:13

Min pension = pensionsinfo

Jonas Melander Hammer
Svar til  Bent Schwartzbach
2024-01-18 13:40

Hej Bent
Vi er opmærksomme på, at mange efterspørger integrationen af PensionsInfo på Nordnet – og at det har været lang tid undervejs.
Det er dog stadig noget, vores udviklere arbejder på at implementere – forhåbentlig bliver det i løbet af 2024. Vi skal nok gøre alle opmærksomme på det, så snart det er en realitet.
Med venlig hilsen
Jonas Melander, Nordnet.

Stephan
Stephan
Svar til  Jonas Melander Hammer
2024-01-18 15:32

Tak. Det er virkelig en knast der skal løses for at få det fulde overblik over ens pension. Eller er jeg tilfreds med jeres platform mv. Data til pensionsinfo er lige det sidste der mangler..

Er der noget nyt om lancering af livrente pension?

Lisbeth
Lisbeth
2024-01-18 07:27

Er beløbene før eller efter skat?

Jonas Melander Hammer
Svar til  Lisbeth
2024-01-18 09:25

Hej Lisbeth
Tallene er det, vi kalder ‘Egenkapital’ på din konto.
Med venlig hilsen
Jonas Melander, Nordnet.

Jacob Larsen
Jacob Larsen
Svar til  Lisbeth
2024-01-18 09:30

Det er vel begge dele? Jeg tænker det er de totale beløb Nordnet skriver her, så det er nok bare fra værdien af de forskellige depoter. Og nogle af depoterne er måske ratepensioner som er før skat. Og en aldersopsparing/aktiesparekonto er nok i hovedtræk efter skat, da lagerbeskatningen gør at der kun mangler skat fra det sidste års tid.

Jan
Jan
2024-01-18 06:27

Hvorfor er Nordnet så dyr ift. Etoro?

Jonas Melander Hammer
Svar til  Jan
2024-01-18 09:32

Hej Jan
Hos Nordnet tilbyder vi vores kunder en lang række services, der, for at nævne nogle få, tæller aktiesparekontoen, månedsopsparing, pension, automatisk indberettelse til Skat, gebyrfri udbetalinger og ikke mindst en effektiv, dansk kundeservice.
Vi ønsker at tilbyde de private investorer den bedste service – og det koster selvfølgelig noget at opretholde. Vi har stadig nogle af markedets laveste priser, og vi kan se, at stadig flere og flere danskere vælger Nordnet, når de skal i gang med at investere.
Med venlig hilsen
Jonas Melander, Nordnet.

Troels
Troels
Svar til  Jan
2024-01-18 09:41

Hvorfor er brugsen dyrere end Lidl ?
Hvorfor er du ikke skiftet til eToro hvis de er så billige ?
Service koster.
De har fx aktiesparekonto, indskydergaranti, indberetninger til skat, pension.
Nordnet er en virksomhed som så mange andre, så de bestemmer jo selv prisen.
Hvis eToro passer bedre til dig, måske pga. prisen, så er det jo bare at skifter.

Jeppe
Jeppe
2024-01-17 22:15

Sjovt at se, at jeg næsten har fire gange så meget end gennemsnittet i min aldersgruppe! Troede ikke det ville være så meget over gennemsnittet, men jeg er glad for at have flyttet “opsparingen” herover med en total vækst på næsten 22 % på under 2,5 år.

Mikkel
Mikkel
2024-01-17 21:00

Godt at se, at jeg ligger bedre end andre på min alder. Mine to børnebørn på 1 og 3 år ligger muligvis under niveau (sammenlignet med aldersgruppen 17-25 år). Det vil jeg gøre en
vis indsats på at rette op på i 2024….

Mikael Brink
Mikael Brink
2024-01-17 20:30

Hvorfor sender Nordnet ikke data til PensionsInfo.dk
Det kunne være fedt at få Nordnet pensionen med i det samlede overblik

Peter
Peter
Svar til  Mikael Brink
2024-01-18 09:01

Rigtig godt spørgsmål (og/eller ønske).
Personligt tror jeg det skyldes, at indestående i Nordnet er ‘frie midler’ og på niveau med kontant indestående på en almindelig bankkonto som Pensionsinfo ikke kan (skal) håndtere.

Jacob Larsen
Jacob Larsen
Svar til  Peter
2024-01-18 09:33

En ratepension/aldersopsparing på Nordnet er da ikke frie midler, men de ses ikke på pensionsinfo.

Kim Andreasen
Kim Andreasen
Svar til  Peter
2024-01-18 09:35

Derfor kunne Nordnet jo godt indberette ratepensioner og aldersopsparinger…

Lars
Lars
Svar til  Peter
2024-01-18 09:36

Nordnet har da også produkterne aldersopsparing og ratepension, som godt kunne blive indberettet til Pensionsinfo.

Maria
Maria
2024-01-17 20:25

Tallene i den første tabel ‘hvor meget har andre på din alder hos Nordnet’, er det et gennemsnit? Der står ikke nogen detaljer. Og det lyder af meget.

Per
Per
Svar til  Maria
2024-01-17 21:13

Der står det er et gennemsnit. Jeg synes i øvrigt ikke det er meget. 57.000 kr. som 24-årig er lavt.

Jacob Larsen
Jacob Larsen
Svar til  Maria
2024-01-18 09:39

Det er et gennemsnit. Og det er nok noget skævt fordelt, især når beløbene kommer højere op. De opgørelser der har været om bankkonto indestående har også været gennemsnit, og det har været fremhævet at det var relativt få bankkunder der sad på de høje indeståender.
Desværre er der ikke så mange af de her opgørelser der baserer sig på medianer.

Jonas Melander Hammer
Svar til  Jacob Larsen
2024-01-18 10:05

Hej Jacob
Du har helt ret. Tallene er et gennemsnit og kan derfor let give et skævvredet billede. Vi har dog forsøgt at korrigere ved kun at tage konti med egenkapital med i beregningerne.
Vi har internt drøftet, at det kunne være sjovt at lave samme øvelse – men netop basere det på medianen. Det kan meget vel blive næste artikel i rækken!
Med venlig hilsen
Jonas Melander, Nordnet.

Michael
Michael
2024-01-17 20:18

Hvad med data for mindre børn? Det kunne også være interessant at vide noget om.