Spring til hovedindhold

Invester med din teenager: Lars og Mathias Christensen

Invester med din teenager med Lars og Mathias Christensen

Giver det mening at tale investering med sin teenager, og hvad skal man i så fald tale om? Vi har inviteret økonom Lars Christensen og hans søn Mathias i studiet for at tale om netop det.

Giver det mening at tale investering med sin teenager, og hvad skal man i så fald tale om? Vi har sat os ned med økonom Lars Christensen og hans søn Mathias Strandgaard Christensen for at tale om, hvordan de forholder sig til det at investere som teenager.

I Danmark skal man være 18 år for at investere på egen hånd. Men opretter en forælder eller en værge et depot for mindreårige, kan man allerede som teenager være med på sidelinjen, når det kommer til at investere sine lommepenge – eller de penge der kommer ind fra et fritidsjob. Og det kan der være mange fordele i.

Lars og Mathias Christensen fortæller blandt andet, hvordan de hjemme hos dem har talt om investering som en måde at få pengene til at vokse på. Men for teenageren Mathias er det ikke kun det, at pengene kan vokse, der er spændende. Det er også muligheden for at skabe en sikkerhed.

Hvad er relevant at tale om?

Når man sætter sig ned med sin teenager, er det vigtigt, at man ikke kun fortæller historien om, hvordan en bitcoin er eksploderet i pris – eller hvordan børneopsparingen var vokset til en million, hvis man havde sat alle pengene i Tesla-aktier. I stedet skal man hele vejen rundt.

“Vi har talt en del om risiko. Når man investerer, går det både op og ned – så man skal også kunne forstå, at man kan tabe penge på det. Man kan ikke bare forvente, at det hele stiger,” forklarer Lars Christensen.

Han fortæller videre, at de hjemme hos dem har talt om, at man skal have en tidshorisont for øje. For det ene år stiger aktierne muligvis – men året efter kan de falde. Og derfor er det vigtigt, at man er tålmodig, hvis man vil have sin investering til at vokse.

Investering er en god måde at forstå verden på

Hos familien Christensen handler det om at lære børnene om investering som mere end bare penge. Det er også en måde, hvorpå de kan lære dem om, hvordan samfundet hænger sammen.

“Vi har talt om, at investerer man i forskellige lande eller selskaber, så er det en god måde at forstå samfundet og verden på. Der bliver man nødt til at tale om, hvorfor det her selskab er godt – eller hvad der sker ude i samfundet,” siger han.

Faktisk mener han, at sønnen Mathias er en lige så god investor som ham selv. Det handler nemlig ikke om at vide, hvilken aktie der stiger i morgen – for det kan ingen forudsige. Det vigtige er, at man får sparet op, at man spreder sin risiko ud – og renters rente.

“De her begreber er en rigtig god måde, som forælder at tale med sit barn om, hvad er det for en verden, vi er i. Det er også en måde at give en generel økonomisk uddannelse til, når de skal ud at bo for sig selv. Og så er det et sjovt emne at tale om.”

Se hele interviewet med Lars og Mathias Christensen

Se hele interviewet med Lars og Mathias Christensen i videoen her. De taler blandt andet om, hvad man kan investere i, hvad pengene kan blive til, og hvilken måde man kan gå til det at investere med sin teenager på.

Find mere inspiration til at komme i gang i vores blogindlæg her: Invester med din teenager – sådan kommer I godt fra start

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer. Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer