Spring til hovedindhold

Novo Nordisk: Godt regnskab er ingen garanti for efterfølgende kursstigning

Novo Nordisk aflægger onsdag sit 4. kvartalsregnskab inklusive guidance for 2024. Historien viser, at gode resultater har en tendens til at være løbet i forvejen. Men gentager historien sig?

Novo Nordisk aflægger onsdag 31/1 sit 4. kvartalsregnskab inklusive guidance for 2024. Historien viser, at gode resultater har en tendens til at være løbet i forvejen.

Mens vi venter på regnskabet ved vi:

  • Novo Nordisk opjusterede tre gange i 2023 sine forventninger til helårsresultatet.
  • Det er ”naturligt”, at de ikke har lavet en førtidig annoncering hidtil forud for regnskabet. Det ville nemlig ”gribe” ind i guidance for 2024.
  • Investorerne forventer gode tal (omsætningsvækst på 37 % for helåret med en vækst, som er tiltaget i løbet af 2023).
  • Fokus vil være på udsigterne for 2024.
  • Novo Nordisk-aktien har for vane at stige mellem regnskaberne.
  • I tiden efter regnskabet har der historisk været større fald end stigninger. Det er dog ingen forudsigelse og ingen anbefaling om at sælge eller købe.
  • Kursudviklingen skyldes hverken utilfredshed eller skuffelse over tallene.
  • Men overvejende, at der generelt er en overgrænse for, hvor meget selv en fremragende udvikling fra Danmarks ubestridte største selskab kan prissættes til.

Gentager udviklingen sig? Det spørger 123.200 Nordnet investorer sig aktuelt om.

Figuren nedenfor viser, hvordan Novo Nordisks aktiekurs i gennemsnit har bevæget sig umiddelbart før og efter selskabet har aflagt regnskab de seneste 10 år. Man ser her, at aktien typisk er steget lidt før regnskabet, og faldet en anelse bagefter.

Der er ingen garanti for, at historien gentager sig, men sådan er det gået tidligere:

Se, hvordan C25-regnskaber historisk har påvirket afkastet i vores analyse her.

💡Hvad er guidance?
Guidance er selskabets egen udmelding om forventningerne til fremtidens resultater. Det kan være på årsbasis eller kvartalsbasis. Aktieselskaber giver typisk guidance i deres regnskaber for at styre investorernes forventninger til fremtiden.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer. Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
3 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Nina Askov
Nina Askov
2024-02-01 10:27

Hvad tænker du, at der sker med Novo Nordisk aktien, hvis Trump bliver præsident igen?

Knud Madsen
Knud Madsen
2024-01-31 01:34

Fornuftig forklaring på en umiddelbar sær udvikling, som vi ser hvert år.