Spring til hovedindhold

Sådan fungerer en pengemarkedsfond – nu findes der noget tilsvarende på Nordnet

Dette indlæg er markedsføring.

Med ”FairRENTE kl n” er der kommet en helt ny type af investeringsfond på Nordnet. Den giver investorerne mulighed for at investere i en fond, som har samme karakteristika som en pengemarkedsfond, og som pt. forventes at give 3,30% efter omkostninger.

Der er kommet en helt ny type af investeringsfond på Nordnet – nemlig FairRENTE kl n”. Den giver investorerne mulighed for at investere i en fond, som har samme karakteristika som en pengemarkedsfond, og som pt. forventes at give 3,30% i årligt afkast efter omkostninger. FairRENTE investerer i helt korte og likvide danske stats- og realkreditobligationer, og er derved et uafhængigt alternativ til bankindlån, som du måske også kender som opsparingskonti.

Hvad er en pengemarkedsfond?

En pengemarkedsfond er kendetegnet ved at give et stabilt afkast med stor likviditet og meget lav risiko. Det gøres ved at købe meget korte og sikre likvide obligationer.

FairRENTE er den eneste investeringsforening i Danmark med risikoklassificering 1 ud af en risikoskala på 7 ud af 525 danske investeringsfonde. Det er dermed den mest sikre og likvide fond.

Ved at have lavest mulig investeringsrisiko og kun være placeret i korte danske stats- og realkreditobligationer er pengemarkedsfonde det tætteste, man kommer på en risikofri rente.

Alternativ til bankkonto – normalt i USA

I mange af de lande vi normalt sammenligner os med, bliver pengemarkedsfonde set som et naturligt alternativ til at have penge stående på en bankkonto. Både for private opsparere og virksomheder. Alene i USA er der $6 billioner, svarende til 25% af landets BNP i 2023, placeret i pengemarkedsfonde.

Sådan fungerer det

At investere i FairRENTE er i praksis ligesom alle andre investeringsforeninger på Nordnet. Du kan købe det antal beviser, du ønsker til den gældende kurs. Herefter er forventningen, at værdien af beviserne vil stige en lille smule hver dag, så den samlede stigning på tre måneder svarer til det, de underliggende obligationer vil give i effektiv rente. Det forventes lige nu, at markedsrenten og FairRENTE efter omkostninger er på 3,30% om året. Renten bliver opdateret dagligt på www.fairrente.dk. Du vil således kunne opnå en rente sammenlignelig med en bankkonto, hvis du investerer i tre måneder eller længere. Sælger du før, kan den faktiske rente ændre sig fra det forventede og endda blive negativ, men også højere end det forventede, da FairRENTE har følsomhed til de korte markedsrenter.

Det får du med FairRENTE:

  • Få markedsrenten som en pengemarkedsfond (i dag 3,30%*)
  • Danmarks laveste investeringsrisiko
  • Lave omkostninger og ingen binding
  • En mulighed for at holde “krudtet tørt” til når aktiemarkederne falder
  • Årlig udbyttebetaling

Findes på månedsopsparingen

FairRENTE kan købes på månedsopsparingen hos Nordnet og er et alternativ til opsparing i banken, hvor alle kan opnå markedsrenten – uanset beløbsstørrelse. Dermed får alle de samme vilkår, som de professionelle aktører.

”Der er brug for at demokratisere investering i obligationer. Vi vil give danskerne en mulighed for at få adgang til de korte og sikre obligationer på ordentlige vilkår. Vores primære fokus er at holde omkostningerne så langt nede som muligt. Det stod klart for mig, at der må være rigtig mange danskere, som har placeret deres penge i bankerne til en al for lav rente. Ifølge Nationalbankens opgørelse har pensionister og husholdninger mere end DKK 1.200 mia. sparepenge stående i bankerne,” siger investeringsdirektør i FairRENTE Casper Fries.

Som en del af Nordnet månedsopsparing er der ingen kurtage ved køb, og FairRENTE’s handelsomkostninger er sat lavest muligt til 0,05%. De lave handelsomkostninger er muligt, da korte danske stats- og realkreditobligationer er de mest likvide aktiver i Danmark.

Casper Fries (tv) og Jan Roland Thomsen står bag FairRENTE.

Om FairRENTE

Afdeling FairRENTE KL er godkendt af Finantilsynet. Tordenskjold Invest ApS er investeringsrådgivere for FairRENTE og er under tilsyn af Finanstilsynet. Bag Tordenskjold Invest står Casper Fries og Jan Roland Thomsen. De har begge mere end 20 års erfaring med investering og udstedelse af obligationer på det danske og europæiske marked. Casper Fries kommer fra en stilling som Head of Funding i TDC og Jan Roland Thomsen har senest været Investeringschef i Alm. Brand Group.

*Dagens FairRENTE er beregnet ud fra de seneste officielle markedsinformation og er den forventede rente for de underliggende obligationer i FairRENTE på en tre-måneders periode efter omkostninger. Investering i obligationer er forbundet med risici. se mere www.fairrente.dk

Pengemarkedsfonde i medierne

Professor Jesper Rangvid, blev for nylig interviewet af Børsen om bankernes indtjening, og nævnte i den forbindelse, at der mangler alternativer i Danmark. Han udtaler:

Det er ærgerligt, at sådanne ikke er bredt tilgængelige i Danmark. Hvis vi kunne flytte vores bankindestående til pengemarkedsfonde, ville det forbedre danskernes formueforhold – og sænke bankernes overskud”.

Læs artiklen på Børsen (kræver login) “Bankerne tjente 75 mia. kr. i 2023 – er det for meget?”


Materialet er produceret afFairRENTEog skal anses som markedsføringsmateriale. Formålet med materialet er at give generel information om afdelingerne og skal ikke betragtes som en investeringsanbefaling. Nordnet tager forbehold for nøjagtigheden af de angivne informationer, hvad enten de er leveret afFairRENTEselv eller hentet fra offentligt tilgængelige kilder.

Nordnet er ikke ansvarlig for dispositioner eller undladelser foretaget på baggrund af informationerne. Nordnet anbefaler sagkyndig og professionel vejledning ved investeringsbeslutninger. Nordnet modtager provision fraFairRENTE. Se alle satser her.

Historiske og tidligere afkast og/eller kursudviklinger kan ikke anvendes som pålidelig indikator for fremtidige afkast og/eller kursudvikling. Tegning af andele bør ske på baggrund af prospekt, vedtægter og central investorinformation.Informationen findes påfairrente.dkEr du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
15 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Michael
Michael
2024-07-06 09:15

Hvordan beskattes man?

Jan
Jan
Svar til  Michael
2024-07-06 19:00

Hej Michael, Gevinst på investeringsbeviser i obligationsbaserede investeringsforeninger, som FairRENTE, beskattes som kapitalindkomst. Da foreningen er udloddende er den kategoriseret som et investeringsinstitut med minimumsbeskatning, og der tages derfor udgangspunkt i realisationsprincippet
Mvh
Jan

Michael
Michael
Svar til  Jan
2024-07-07 16:09

Er det så 27% op til 61000?

Maybritt Hattmann
Maybritt Hattmann
2024-07-05 16:17

Hvordan beskattes renten?

Jan
Jan
Svar til  Maybritt Hattmann
2024-07-06 19:01

Hej Maybritt, se svar til Michael. Mvh Jan

Frank Andersen
Frank Andersen
2024-07-05 12:23

Kan denne bruges på pensionsdepot ?

Katrine Korning
Katrine Korning
Svar til  Frank Andersen
2024-07-05 14:02

Hej Frank! Det kan den godt 🙂

Benny Jensen
Benny Jensen
2024-07-05 10:53

Kan heller ikke finde den i månedsopsparingen

Katrine Korning
Katrine Korning
Svar til  Benny Jensen
2024-07-05 14:01

Hej Benny. Tak for din kommmentar. Vi er opmærksomme på, at fonden ikke er tilgængelig på månedsopsparingen, selvom det står i artiklen. Vi gør, hvad vi kan for at rette det hurtigst muligt.

Mange hilsner
Katrine

Sean Jensen
Sean Jensen
Svar til  Benny Jensen
2024-07-09 14:56

Hej Benny
Jeg vil blot gøre opmærksom på, at denne investeringsfond nu er tilgængelig og kan handles via Månedsopsparingen.
Venlig hilsen
Sean Jensen

Jacob Larsen
Jacob Larsen
2024-07-04 22:44

Jeg kan altså ikke finde den fond på månedsopsparingen. Er I sikre på at I har sat alle flueben inden I annoncerede det?

Sean Jensen
Sean Jensen
Svar til  Jacob Larsen
2024-07-09 14:58

Hej Jacob
Investeringsfonden kan tilknyttes Månedsopsparingen. Husk på at det er via funktionen “Find ETF’er og investeringsforeninger på egen hånd”, at du finder den.
Venlig hilsen
Sean Jensen

Jacob Larsen
Jacob Larsen
Svar til  Sean Jensen
2024-07-09 15:01

Ja nu er den på listen. Det var den ikke da jeg checkede før.

Anders
Anders
2024-07-04 22:24

Hvordan beskattes afkastet så når det er frie midler der investeres for? Kapitalindkomst?

Jacob Larsen
Jacob Larsen
Svar til  Anders
2024-07-04 22:46

Det er obligationer, så kapitalindkomst. Ser også ud til at den skulle være minimumsbeskattet, så man kommer over i realisationsbeskatning.