Spring til hovedindhold

Hvad er et aktiedepot?

Når du opretter dig som kunde, får du et aktiedepot. Det er din basiskonto hos os, som du kan købe og sælge investeringer fra.Kort fortalt:

  • Du får automatisk oprettet et aktiedepot og kan selv oprette flere.

  • Du må indbetale så mange penge, som du vil på et aktiedepot.

  • Du kan som udgangspunkt investere i alle værdipapirer på vores platform.

  • Dit afkast bliver beskattet med mellem 27-42%.Hvordan fungerer et aktiedepot?

Et aktiedepot er en form for investeringskonto, som du køber og sælger fra. Det minder altså om den konto, du kender fra din almindelige bank, men forskellen er, at du kan have dine investeringer stående på et aktiedepot.

Du kan oprette op til fem aktiedepoter hos os. Der er intet indskudsloft på dit aktiedepot, og du kan altid få udbetalt de kontanter, du har stående på kontoen igen.

For at kunne handle fra dit aktiedepot skal du overføre penge til det fra din almindelige bank. Det gør du ved at lave en overførsel fra din bankkonto til dit aktiedepot hos os.


Hvad kan jeg investere i fra et aktiedepot?

Med et aktiedepot kan du som udgangspunkt investere i alle værdipapirer, som er tilgængelige på Nordnets platform. Det omfatter i hovedsagen aktier, obligationer, fonde, investeringsforeninger og ETF'er samt en række mere komplekse produkter som certifikater og mini futures.

Du kan oprette flere aktiedepoter, og det giver dig mulighed for at holde dine investeringer adskilt for bedre overblik, fx hvis du vil have et særskilt aktiedepot til at handle enkeltaktier fra, specifikke aktiedepoter til dine opsparingsmål (drømmerejsen, økonomisk uafhængighed m.m.) eller et specifikt aktiedepot til en månedsopsparing, hvor du kan investere et fast beløb hver måned, præcis som du vil.

Handler du meget i udlandet, har du også mulighed for at tilknytte en valutakonto til dit aktiedepot, så du selv står for at veksle valuta.


Skat på aktiedepot

Investeringer på dit aktiedepot bliver som udgangspunkt beskattet med mellem 27-42%. At vi ikke kan skrive det mere præcist her skyldes, at skattesatsen afhænger af, hvad du investerer i, og om det bliver beskattet som aktie- eller kapitalindkomst.

Læs mere her: Hvad betaler jeg i skat?

Opret et aktiedepot

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast.


Begynd at investere.Opret en konto